MYYTÄVÄNÄ PIENI PUNAINEN 2CV4/6

Pieni punainen 2CV vm. 1972 on ollut alunperin 2CV4, mutta vuosien saatossa se on kokenut muodonmuutoksen ja muuttunut pikkuhiljaa 2CV6 Specialiksi. Erittäin hyväksi sellaiseksi.

Kuljin on erittäin siisti sekä päältä että sisältä. Penkkien tukikankaat ja nahkat on uusittu joku vuosi takaperin. Penkeissä lisäksi siistit plyyshiset istuimenpäälliset. Etupenkeissä niskatuet. Musta katto on sisältä avattava, ehjä sekin. Viihdettä on mahdollista nauttia LG:n mp3 -soitto-ominaisuuksilla varustetun cd-soitin/radion kautta.

Ulkopuolta on somistettu runsain kromi- ja alumiinitilbehöörein kuten kylki- ja kynnyslistoin, Robrin kiveniskusuojat sekä etu- että takalokareissa, uusissa vanteissa pölykapselit sekä kromikoristerenkaat. Rengastuksena hyväkuntoiset Maxxis -kitkarenkaat. Etuvalokuupat kromiset ja niissä kromilipat. Etupuskureissa export-mallin lisäkaaret.

Tekniikka on erittäin hyvässä kunnossa, mahdolliset ruostevaivat on korjattu hyvissä ajoin ja mahdollisimman hyvin. Kaikki kotelot ja ovet suojattu kotelosuoja-aineella. Kone pirteä ja kolinaton, kaasarina hyvä yksikurkkuinen Solex, sytytyksestä huolehtii kärjetön 123 Ignition. Startti uusittu viime kesänä. Lisäpuhallin lämpöputkessa.

Konepellin alla teline vararenkaalle, Sitikassa myös vetokoukku sekä helposti irrotettava peppureppu.

Hinta 3700€.

 

Huilailee 20W-50

15.5.2018
Tilipäivän kunniaksi vaihdoin Punikkiin öljyt, mutten suodatinta kun hitto ei ollutkaan missään jemiksessä niitä enää.

Öljyksi valikoitui hienossa peltipurkissa kaupiteltu Classic Oil 20W-50. Purkki oli puolillaan eli taisin laittaa samaa viimeksikin – hyvin pysyi wanhan myllyn sisällä eli miksipä vaihtaisin plaatua.

Pientä pintafiksailua pitäisi suoritella kun on aika pahaa auringonpolttamaa ja himmentymää mutta pitää nyt ootella hiukka varjoisempia kelejä.

Mahtavata on ollu kyllä ajella katto auki – mie like mycket hitosti!

Mittarinlukema: 58561

PUNAINEN PÖRRIÄINEN IS BACK!

2.5.2018
Lumen pärkelettä oli sitten niin maan svitusti että Punikki ei ehtinyt vappusheikkailuihin mukaan. Vappuna ajeltiin jo myydyllä ID:llä, uuden omistajan suosiollisella luvalla. Kiitokset hälle siitä.

Punardi haettiin Kukkiksesta sunnuntaina, jolloin tein hyvin pikaisen katsastuscheckin eli vaihtelin pari polttimoa, kirrasin käsijarrua ja keräilin enimmät sanomalehdet mattojen alta että runkonumero olisi hiukka helpommin arvottavissa.

Tänä aamuna varasin ajan K -asemalle ja sinne huristellessa huomasin ylläriksi että vilkut oli dementoitunut viikonlopun aikana. Noh, eiku pikainen stoppi Bilteman pihaan jossa pientä trouble shootinkia.

Availin kaikki vilkun kuvut ja skraapailin polttimoiden kontakteja, ei auta mittän.

Pyörittelin sulakkeet, ei auta mittän.

Rele irti ja takaisin, ei auta mittän.

Vilkkuvivun kansi auki, kaikki ok. Kansi kiinni ja pim – kaikki toimii!

Asemalla käytiin läpi peruskeskustelut kuten, ”Olkatapeissa vähän klapia”, ”Runkonumerosta ei saa oikein selvää”, ”Tämä yksi pohjasauma vähän irvistää – ei uskalla oikein tökkiä. Vähän on ku näkkileipää tältä kohdalta tämä pohja. Korjannet ihan pian?”…

Tottahan toki korjaan.

Katsastettu länsiauto!

MYYTY CITROEN ID20/DSUPER 1970.

Myyty 1.5.2018.

Myydään juuri katsastettu Museoitu Citroen ID20 / DSUPER 1970. ID tuotu Espanjasta työsuhdeautona vuonna 1979. Museoitu vuonna 2007, museoinnin suoritti ID:n edellinen, järjestyksessä toinen omistaja eli minä kolmas omistaja (korjaus, olinkin 4. omistaja).

Auto siirtyi minulle 2014. Vuosina 2014-2017 korjattu kaikki ruostevauriot mm. koko peräkontin pohja vaihdettu, jarrut uusittu, uudet jousipallot, koko ohjausakseli & -tehostin uusittu (Sitronen), hydrauliikkapumpun tiivisteet uusittu, jarruventtiili uusittu, päävaraaja uusittu, vuotavat hydrauliikkaputket sekä pakoputkisto uusittu.

Lasikuituinen katto on irrotettu ja monissa D Citroeneissa ongelmia aiheuttanut kattokouru korjattu, ruostesuojattu ja kattotiiviste uusittu.

Kaikki pintapellit käyty läpi ja korjattu. Mm. ovet korjattu koritinaa hyödyntäen eli paksuja kittikerroksia ei ole missään. Ovitiivisteet uusittu.

Kaikki kotelot suojattu Dinitrol -kotelosuojalla.

Verhoilut kunnostettu, matot uusittu. Niskatukiin on lisätyynty, kuvissa eivät ole paikoillaan.

Moottori erittäin hyvässä kunnossa, puristusmittaukset tehty ja arvot kohdillaan. Asennettu 123 kärjetön sytytys.

Asennettu 70 -luvun vintage Kovilin merkkikohtainen vetokoukku.

Kahdet erittäin hyvät renkaat omilla vanteillaan. Kesärenkaat Michelin, kitkarenkaat Typhoon.

Mukaan runsaasti varaosia mm. kaasuttimia, uusia hydrauliikkaputkia, korkeudensäädin, startteja, latureita yms., laseja sekä erittäin kattava varaosa- ja korjauskäsikirjasto.

Tuoreet kuvat täällä: http://hulifer.net/ID-KUVAT2018/

Hintapyyntö oli kohtuullinen koska meni kaupaksi niin nopeasti.

Myyty 1.5.2018.

TODO -lista almost DONE!

 

19.4.2018
Flunssanhan se perkele heitti keikkaretken jatkeeksi, hirviä köhä ja kuume 38C kieppeillä. Noh, kolme päivää saikkua joista osa meni kituessa punkassa vaan jossain välissä kuume hävisi ja riesaksi jäin raastinraudalla raavittu kurkku josta ei kuulu pihaustakaan – Humppalevyn äänitykset alkaa perjantaina, saas nähhä miten äijän lauluosuuksien käy 🙂

Noh, kuumeen karkottua hivuttauduin varovasti aurinkoiselle pihalle puuhastelemaan ja hiivatti jotta olikin hyvä draivi päällä!
– takaluukun tiivisteet ja merkki, check! Oli pakko laittaa samaan paikkaan kuin aiemminkin oli koska pellissä siinä kohden paha lommo.
– bensatankin luukku, check! Osat oli siististi pussukassa, jopa vaimennuskumit löytyi ja kylläpä istuikin nätisti eikä raapinut mihinkään.

– takaloksujen heijastimet ja listat, check! Nythän miulla tuli hiukkasen enempi bling-blingiä eli Pallas -mallin vilkun ympärykset ja lokarin puolelle kiertävät hinet kromikiemurat
– takaloksujen ruostesuojaus, check!
– ovet ja loksut linjasin parhaani mukaan, mutta jälkihoitoa joutui antamaan aika pirusti että kylkilistat mahtuivat ilman että raapivat tai jumittavat lokasuojien tai toisten ovien reunoja. Eihän se nyt ihan täydellinen tullut, mutta hyvin kelpaa – eikä kanttaa mihinkään, vielä 🙂
– sisäverhoiluja elvyttelin parhaani mukaan, mutta pahvit aika silkkkoa. Onneksi Frankensteinin tilauksessa oli verhoilun kiinnitysklipsejä jotenka kyllä nekin ihan näpsästi tarttuivat. Vähän harmitti että piti laittaa takaisin ruuvit, jotka edellisen omistaja oli kairannut verhoiluiden paikallaan pysymisen varmistamiseksi – ei ne rumat oo mutta kuitenkin.
– potkupellit laitoin kans oviin, hienot ovat!
– etuloksujen sisäpuolien ruostesuojaus, check! Kotelosuojaa, kotelosuojaa, enemmän kotelosuojaa!
– etuvalojen lisätiivistys ja koristelistan laitto, check!
– valutusreiät takaoviin, check!

Koeajolla kaikki toimi oikein mainiosti ja viilikset aika vituksen hienot! Lauantaina olis Sitikkakerhon huoltoopäivä eli siellä jos suuntaisi valot niin ensi viikolla voisi käydä tarjottelemassa katsastukseen.

Juu, moderni stereo on muistettava laittaa piiloon ja tilapäisesti joku Vintage Philips niin ei mee museoajokin fenguit persehellensä.

Kraak, kraak sanon ma tähän ja lähen lämmittämään lisää Finrexiniä!