KUPLAN TOUKO-KESÄKUU 2022

6.7.2022
Nythän se tapahtui se mahtava lomille lompsahtaminen. Kuplan kanssa puuhastelin kovasti ja innokkaasti heti teiden sulettaua – onpi mukavata kyytiä kyllä, ei edes kylmää enää kun aurinko jeesaa lämmityksessä.

Öljyt vaihdoin ennen ajokauden alkua – wanha tuttu Mopönetin 10W-40 puolisyntinen, joka yllättäin on alkanut vähän tihkua tiivisteistä ulos mutta onneksi vielä vähäisessä määrin.

Katsastuksessa käytin toukopoukon puolivälissä ja heittämällähän tuo taas meni. Kovasti kehui siisteyttä ja tekniikkaa, etenkin jarrut oli kovin mieluisat. Koeajolenkin jälkeen ihmetteli koneen pirteyttä ja herkkää reagointia kaasupolkimeen ja kyseli jotta mikäs kone siellä luukun alla säksättää – vastasin jotta eikös näissä 1963 -malleissa ole 1200cm2. Juupa juu, niinhän se olikin 😀

Eipä tässä nyt tämän kummempia, katto auki ja suu kiinni ajelua – mahtavan mukavata on tämä nyt!

Kuvatuksiakin tuli otettua:

Talvi meni viuh, kevät tuli plumpsis!

25.4.2022
Noloahan tämä on kun ei ole tullut tarinoita eikä kuviakaan lisäiltyä, aika menee tällä hetkellä niin vahvasti mökki- & soittohommissa sekä kitaroita & bassoja rakennellessa että Kuplailu on ollut pääasiassa tyytyväistä ajelua sekä osien keräilyä tulevaa kesää varten.

Kuplis oli talven liikenteessä ja jonkin verran on tullut kilometrejäkin. Mainiosti toimii, pirun kylmä on kyllä – kylmempi kuin Rättäri 😀 Huomasin että molemmat tuulilasille tulevat pahviputket on ihan rutussa etukontissa ja kuskin puolellahan on bonuksena ammottava reikä takapenkin kupeella josta lämmin ilma päätyy sisäverhoilun väliin eli ei ihmekään että on viiluista.

Kesägummit on jo alla, tosin nyt vapuksi on luvassa lunta ja pakkasta, joten pitää miettiä uskaltaako lähteä Vappuajelulle peltiä kolistelemaan.

Talven hankintoja mm. uudet sisämatot sekä ajanmukainen vetokoukku jonka asennuksen pitäisi onnistua ilman massiivisia modausoperaatioita.

Nano-käsitelty maalipinta on talvehtinut mainiosti ja skeidat taitaa lähteä ihan puhaltamalla. Jarruremo edelleen tekemättä, mutta todo -listan kärjessä on – sehän jäi roikkumaan viime kesältä kun selkä vittuili lähes koko vuoden. Onneksi oli pitkä leima, uusiminen muistaakseni heinäkuussa 2022 eli peliaikaa onneksi on vielä jäljellä.

Tämmöstä tänään. Uutta kitaraa byggailen taas Verstaalla, rumaa pukkaa eli tekijänsä näköistä.

-toope

Kesä alkaa olla jo aika vähissä!

19.8.2021
No eipäs ole paljoa kerennyt kesäpäivityksiä laatia kun aika on mennyt ajelu- ja kesämökkiremohommissa. Paljon on tullut tehtyä ja hankittua pientä lisäpiperrystä kuten takaikkunan kaihdin, klassinen äänentoisto vanhalla Clarionilla – nupit radioon sain Fender Telecasterista, upeat!.

Ruostesuojausta korjailin myös kun irrottelin ovipahveja ja lisäsin oviin muovit pahvien taakse.

Vaikka päätin etten koske pintaan niin aurinko, puiden roskat ja lintujen paskat veti pinnan niin rumaksi että en halunnut jättää sitä umpiruvelle vaan kun tuttu osaaja piipahti Möksällä niin myllytettiin, vahattiin ja vetäistiin Nano -pinnoite kuppeluksen pintaan. Järjettömän hieno on nyt hän!

Apurin puolen takajarrupää on vielä korjaamatta kun hajotin selkäni, öljyä se tihkuttaa ja jarrukamat paskana mutta uudet osat on hyllyssä ja vaihto-operaatio toteutetaan heti kun kroppa antaa myötä. Välillä kahisee ajaessa kovastikin, mutta kun jarrua vähän painelee niin helpottaa – rumpu ei sentään kuumene. Vielä.

Paruzzilta tuli kasa tilbehööriä eilen eli uudet kumimatot, tuuletus ritilät eteen kun toinen hävis jonnekin, pyyhkijän kytkin eli saan pissiksen kuntoon… Kulhon kuningas toi tuoreemman mallin pissiksen säiliön josta meninasin kikkailla letkusysteemin vararenkaalle että paineet riittää paremmin. Joo, vararengas on paikattavana kun ilmat karkaa – pitääkin muistaa hakea!

Tälleen tässä nyt, sää suosii ja selkä vitun kipee.

Kuvia kesältä 2021

Tili tuli, pulipuli. Ja meni, tilulilu.

15.4.2021
Sujautin Kurppaan kesäkumit alle viime viikonloppuna ja koeajon jälkeen päätin vihdoin hoitaa sen mikä piti hoitaa jo viime kesänä eli pyöräkulmien tarkistuksen ja säädön koska vikurointi oli melkoista. Muuten oli kyllä simosiistiä ajella katto auki auringonpaisteisena kevätpäivänä vaikka hiekoitushiekka narskui hampaissa ja mustasi sieraimet.

Lähistöltä löytyi rengasmesta jossa luvattiin hoitaa em. kiinteällä taksalla, tuttu mesta jossa tullut käytettyä muitakin ajopelejä, joten eiku menoks! Pielessähän ne oli, kovasti. Jäpikkä nosti Kuplan ylös ja alkoi äkertää raidetangonpäiden ja kimpussa, tunnin kuluttua hällä rupesi naama punehtumaan siihen malliin että totesin parhaaksi lopettaa kannustavan sketsailun ja poistua huuhailemaan muualle. Tiukassa olivat siis. 3h myöhemmin tuli viesti että tule hakemaan ja sassiin. Vähän juputtivat mutta hinta piti. Koeajolla eron huomasi kun 80km/h nopeudessa pystyi kaivamaan nenää molemmilla etusormilla, mahtavaa!

Renkaiden vaihdon yhteydessä huomasin että apurinpuolen vanne on hiton öljyinen /rasvainen ja tarkemmin tutkittuani hokasin että perästefa oli pettänyt ja päästänyt voiteluaineksensa jarrurumpuun ja roiskunut sieltä vähän muuallekin. Onneksi stefa-setti ja jarruosat on helposti saatavilla eikä hintakaan ihan älytön ole eli tilaukseen. Samaan kuormaan keräsin myös moottoritilan äänieristeet, etuloksujen kivipellit sekä takaklasin kaihtimen jota olen jo pitkään fantasioinut.

Tämmöstä tänään, perinteinen tilipäivä – tili tuli ja meni.

Huhtikukkuu 20217.4.2021

Aikahan se on rientänyt luvattoman nopeasti. Kilometrejä ei juurikaan kertynyt edellisen päivityksen jälkeen, tosin tilannne on onneksi nyt paranemaan päin kun lumet tekee lähtöään ja kurakin alkaa kuivua.

Yhden läheltäpiti tilanteen jälkeen sökötin Kurppaan lisäjarruvalon moottorin ilmanottosäleikön taakse, mutta ei se peeveli taida mihinkään näkyä. Noh, tulipahan ainakin yritettyä.

Hankin ensi talvea varten pienen sympaattisen dieselkäyttöisen lämppärin, mutta en kerenny asentaa. Laite sopivan pieni että mahtuu vararenkaan koteloon ja putkiston taitaa saada pujoteltua ilman ylimääräistä reikien kairailua.

Rättikattoa hienosäätelin ja nyt se toimii hiukkasen sujakammin, sain uudet nylonluistit Brasseilta ja kun niitä hiukkasen ohensi niin asettuivat oikein nätisti kiskoille. Haasteena on vielä luukun takaosa joka muutaman millin leveämpi jolloin rätti lähtee kiskoiltaan jos avaa hiukankin varomattomammin. Ongelman pitäisi poistua kiskojen mutterit löysäämällä ja niitä hiukkasen passaamalla. Pitäisi 😀

Radio-ostaston sain mieleisekseni eli nyt siinä on soiva peli siististi asennettuna.

Ajokki vikuroi ihan hitosti jos tiellä vähänkin uria, klapia ohjauksessa ei juurikaan ole eli olisiko ongelma aurauksissa. Edellinen omistaja taisi asiasta jotain vihjatakin – asia hoidettava asap.

Muistin myös että miullahan on möksälle hankittu pitkähäntäinen probeilukamera, oliko peräti 10metrinen semijäykkä johto, jolla pitää muistaa tsekata miltä lämpökanavissa näyttää kun puhallukset lasille todella mitättömät vaikka jalkatilan luukut ummessa, samoin takapenkin alusventtiilit kiinni.

Tämmöistä tänään, harvinaista herkkua nimeltä ”loma” nautiskellen!