Siirry sisältöön

IMG_6313
15.8.2014
Tänään sitten läksi taloudesta sekä AMI8 että Pieni Talo Pyörillä eli Nutikka. AMI8 läksi Poriin ja Nutikka Riihimäelle, toivottavasti palvelevat uusia omistajia yhtä mukavasti kuin meitäkin!

AMI8:n mittarilukema luovutushetkellä 54082, kiitokset niistä!

IMG_6295  IMG_6287  IMG_6290  IMG_6294

14.7.2014
Myyty Suomen 2CV Killan keskustelupalstan kautta (n. 2 minuutissa) 10.8.2014 klo. 10:30 3 Rättärin kevyessä ketjukolarissa keskimmäisenä ollut beige AMI8 Break vm. 1973 lähes pelkän tekniikan hinnalla!

Mahtavaa AMI:ssa on mm. seuraavat:
- runko
- hyvä ja ponteva kone
- levyjarrulaatikko
- juuri huolletut jarrut
- todella siistit verhoilut
- Weber rättikattoluukku
- Calix öljypohjan lämmitin sisätilahaaroituksella
- Hyvät Toyon kesäkumit uusilla vanteilla joissa koristerinkulat & pölykapselit
- lasikuituiset lokasuojat
- hyvä soiva äänentoistojärjestelmä
- takana hieno Gladolux (muistaakseni) sälekaihdin
- vetokoukku
- katsastus voimassa syyskuulle 2014, mutta katsastan sen 15.8.2014 klo. 13:00 mennessä

Vähemmän mahtavaa AMI:ssa on seuraavat:
- etu- ja takapuskurit kiinnikkeineen vääntyneet apurin puolelta
- lasikuitulokarit halki edestä ja takaa apurin puolelta MUTTA taakse tulee uusi lasikuitulokari mukana. Lasikuituhommat osaava kollega sanoi että helposti ovat itsekin korjattavissa
- apurinpuolen etusisälokasuoja taipunut
- keulapala taipunut, ei pahasti
- takaluukku lommolla, korin kulma oikeasta alakulmasta

Mukaan saapi jonkin verran osasia yms. mm. hyvin toimivan pikku Eberin, BN2 / B2 taitaap olla malliltansa.

Täältä kuvia 14.7.2014 aamulta klo. 7:30: http://www.hulifer.net/siirto/AMI8

Hinta xxxx€

Hei hei Aimoseni, onnea uuteen kotiin Poriin!

t. huliferi

IMG_6260 IMG_6264  IMG_6265 IMG_6280

10.8.2014
Nurmekseen lähettiin supermahtavassa kelissä 5 ajokin voimin jo klo. 9 Uuron ABC:ltä ja alkumatka sujui leppoisissa merkeissä. Reitiksi valitsimme mielenkiintoisemman Ahvenisen tien, jossa kuitenkin oli jonkun verran tietöitä etenkin pienien siltojen kohdalla joissa liikenteenohjauksesta huolehti automaagiset valot...

Eräällä näistä sitten edessä ajeleva Sätkäinen joutui äkkinäisesti pysähtymään punaiselle ja myö perässä luonnollisesti vaan perkkele perässätulija ei huomannutkaan valon vaihtumista eikä eteen pysähtynyttä sätkäparivaljakkoa ja PUM! Perähän ajoi ja AMI loikkasi n. 100cm etiäpäin suoraan edessä ajaneen Sätkän perään. Perrrrkkkele.

Kone seis ja vanhinkoja tarkistelemaan. Lasikuitulokarit, uuden karheat ns. pillun päreinä, puskurit solmussa, etusisälokari solmussa ja umpio hajalla, keulapala mutkalla, vilkku säpäleinä, maski mutrulla, puskurin kiinnikkeet solmussa edestä ja takaa, takaluukku ja korin kulma mutkalla niin ettei luukkua saanu auki, apurin ovi nitkahtanut, kuskin penkki repesi irti lattiasta ja meikä selällään takapenkillä. Pelkääjä jumissa rullavöissä ja kaikki kamat leviänä pitkin poikin AMI:a. Vähänkö sähisytti.

Edellä ajanut wanhus 2CV selvisi takavalon rikkoutumisella, lommolla takalokarissa ja puskurin mutkautumisella. Perään karauttanut Dyane ihan kuono maassa kuskin puolen etukynkkä solmussa, lokari solmussa, puskuri solmussa, konepelti mutkalla ja ainakin koneen suojapellit rutussa.

Poliisipäivystyksestä neuvoja mitenkä tämmöisessä toimitaan vaan koska riitelyä ei havaittavissa niin homma siirtyi Vakuutusyhtiöiden hoidettavaksi. Ehjät Sätkät jatkoi Nurmekseen, myö nilkutettiin lepattavalla AMI:lla kotio ja Dyane jäi odottelemaan trailerikyytiä Onttolan sepän pajalle.

Semmoinen oli meijän retki. Lyhyt ja paska.

 

IMG_2015 IMG_2034
9.8.2014
Rekisterin viimeinen numero on 7 eli kohta pitää lähteä leimaa hakemaan. Onneksi oli Joensuun jaoksen huoltopäivä ja tein kaikki remot kertarutinalla.

Vähänhän AMI:ssa oli korjattavata vaan kävin jarrut läpi ja vaihdoin öljyt, suodattimet ja revenneen vetarinkumin eli kaikki valmista Katekan Kuomia varten. Huomenna olis sitten retki Nurmeksen harrasteajoneuvo ja rompepäiville jonne mennään Jaoksen köörillä kalustoa esittelemään ja roinaa lonaamaan. Hyvä on ehjällä ajopelillä aurinkoisessa kelissä sinne huristella. Tuleepahan paikat herkisteltyä Insinörttejä varten.

Mittarinlukema 53746
- jarrut
- öljyt ja suodatin

IMG_6138 IMG_6133

21.7.2014
Kuskin puolen takaoven maalipinta oli kevään saatossa lähtenyt pahasti rispautumaan ja kun sää oli sopiva, lomat päällä ja jemmassa sekä soodapuhallus vehkeet, soodaa & sopivaa paikkamaalia, suoritin ensimmäisen oikean soodapuhalluksen pikkuruisella Motonetin soodapyssyn irvikuvalla. Hämmentävän hyvin lähti hilseet ja skeidat poijes, ei tarvinnut kuin vähän hialtaa ja suihkia sopivat pohjavärit alle niin pinnasta tuli ainakin pimeässä aurinkolasien läpikatsottuna ihan riittävän hyvä harrasteajoneuvoon 🙂

... vai ei muka sooda sotke. Joka paikkaa kirveli ja nurmikkoakin kuoli aarin alalta, mutta vitut siitä!