Siirry sisältöön

IMG_7549

14.-15.3.2015
Jatkuva flunssailu rupee jo hiukkasen risomaan ja suorastaan vituttamaankin. Aurinko paistaa ja ite istuu viltti polvella sisällä. Perseestä on.

Mielenkiintoisten Keltuaisen myyntioperaatioiden jälkeen pikku-K lähti sitten lauantaina kohti Loimaata. Kovasti olen kysellyt perään josko on perille päästy vaan mitään ei ole kuulunut. Toivottavasti kaikki on mennyt oo ja koo. Loimaalta tuli myös mukava laatikollinen ID:n osia joita pääsee pujottelemaan paikoilleen kun olo tästä vähän korjaantuu - mahtavata!

IMG_7558

Kuopion kuoma putkahti kyläilemään ja Tekramütischin keikkoja tsekkailemaan ja samalla sitten säädeltiin Rouvan venttiilit. Tosin ei osattu ilman Joensuun jakarin Jalppiksen apua 🙂 Tyystin ummessa oli pakopuoli eli onneksi en taudin takia ajellut hällä lainkaan ja isommilta vaurioilta vältyttiin.

Sunnuntaina kiskoin päälle kaikki lämpimät vaatteet ja väkersin etuvalojen korkeudensäätövivuston jonkinlaiseen kuosiin. Rautalankaa ja nippusiteitä ettei umpiot lennä mäjelle ja uutta osatilausta vetämään. Humoristista tässä onpi se, että osat tilaan Loimaalta niillä rahoilla jotka sain sieltä Loimaalta.

IMG_7564

Semmosta tällä kertaa.

PS. Keltuaisupdatea pukkaa, tuli juuri puhelu. Kaasu hirttelee kiinni ja vaiheloota on perkkele 2CV4:stä eli sikatiheät välitykset - kulkee vaikka seinää ylös, mutta matkanopeus max. 80km/h ja tuolloin ajomelu about 120dB. Sovittiin että metästetään siihen 2CV6:n loota ja säädetään kompensaation kohilleen.

Harmillista ja pöh.

IMG_7476

28.2.2015
Tiistaina tulisi Keltuaiselle Noutaja ja ajaa hurauttaisi sillä päivänäöllä Helsinkiin. Onneksi heebo on entinen sätkäilijä, joka palaa takaisin ruotuun ja tietää miten ajokki toimii ja minkälaista kohtelua se osaa arvostaa ja sietää. Hesan jaos, uutta verta tarjolla!

Koneella siis ajettu todella vähän, mutta koska 2 aiempaa omistajaa eivät olleet kovin teknisesti orientoituneita niin vaihdoin kaiken varalta Kulkimeen öljyt ja suodattimen. Sisälle tuttua ja turvallista Motoxin 10W/40 Semisyntistä. Konetta lämmitellessä huomasin, että apurinpuoleinen lämmönvaihtimen liitos tuhisee, joten avasin, putsasin, tilkitsin ja kiristelin sen parhaani mukaan.

Sen päälle perustsekki eli ilmanpaineet, tulppien kireydet, pyyhkijät, pissapoika jne kaikki reilassa eli heleppoa kuin heinänteko.

Huomasin myös, että kojelautaan kairattu tupakansytkä sai virtansa suoraan akun navoilta ilman sulakkeita, joten kun löysin romujeni keskeltä piuhan väliin pujotettavan lattasulakerasian niin tökkäsin sen väliin. Ei vara venettä kaada.

Seuraavaksi olikin sitten tuoreimman Apua-Helpin metsästys, josta varmistin mitä hiluja ja vitkuttimia kannattaa mukaan laittaa ja koska miulla nuita osia on jostain syystä kertynyt niin mukaan lähti sitten hihnhaa, varapyyhkijän vartta & sulkaa, tulppa & tulpanjohtoja, puola, kärjet, jeesusteippiä & rautalankaa, liraus jarrunestettä & öljyä, hinausköysi, renkaan täyttöputeli sekä B -työkalupaksista oleellisimmat kättäpidemmät, joilla hätätapuksessa kevyen ensiavun Kulkimelle saapi suoriettua. Nii, ja TIETENKIN SE TÄRKEIN eli Apua-Help 🙂

Hitto, on se kyllä timanttinen rassi - Olisko sittenkin pitäny käydä kaivamassa Punikki Kukkupäästä ja laittaa se jakoon…

Ugh.

PS. Muistin just, että laitoinhan mie mukaan kans parin korvatulppia.

IMG_7315  IMG_7317

MYYTY ERITTÄIN SIISTI CITROEN 2CV6 1980

Citroen 2CV6 AZKA
- valmistusnumero: 60KA3626
- käyttöönottopvm 21.4.1980
- mittarinlukema: 67973
- alkuperäisväri: AC 437
- rekisterinumero: GFT-846 (edellinen UMK-359)
- moottori: AK2, 0504050350
- Nykyinen väri: Keltainen
- 2 renkaat
- katsastettu 12.2.2015, ainoa vaiva oli kuljettajan puolen etuvilkun polttimo palanut - korjattu
- valmistenumero meistetty kuljettajan taakse korin lattiaan (Merkintä rekisteriotteessa)
- Trafilta ajoneuvohistoria 1989-2015

Kulkeutunut tänne Raumalta, jossa kesäautona n. 6 v. Saapui Joensuuhun hääautoksi kesällä 2014. Ajeltu kesä, jonka jälkeen siirretty talviteloille. Raumalla keulille vaihdettu tehdasuusi kone paikallisen merkkihuollon toimesta (Huoltokorjaamo Friman Oy) ja koneella ajettu nyt n. 6000 km.

Auto erittäin siisti ja hyväkuntoinen. Runko ruosteeton ja suora, sisälattiat korjattu. Kolmiokotelo korjattu. Kori uudelleen maalattu keltaiseksi, maalipinta jo hieman himmennyt, mutta muuten hyvä.

Ovien ja penkkien verhoilut kunnossa, matot uusittu. Musta katto hyväkuntoinen, 2 pientä pituussuuntaista halkeamaa korjattu. Samoin taitteiden liimasaumat korjattu.

Tuuletusluukku uusittu. Uudet iskunvaimentimet.

Sijainti siis Joensuussa.

h. XXXX€

 

IMG_7317  IMG_7324  IMG_7315

12.2.2015
Eilen illalla käkistelin vielä puolilta öin laittelemassa Keltuaista leimausvalmiuteen ja klo. 6:15 oli sitten tallin ovella lähössä EKAlle koeajolle hällä ikinä. Katastusaika oli klo. 9:00, vähän oli jänskät lahkeessa. Apurin puolen etuvilkku ei toiminut vaan CRC:tä ja kevyttä karatea niin sekin heräsi.

Keltu on ihan saatanan hyvä ajettava. Koneessa tuntuu olevan puhtia vaikka muille jakaa, rumahkot laatikkomallin valot näyttää ihan ku oikeissa autoissa ja ajotuntuma erittäin hyvä. Jarrut tuntui ottavan ihan tasaisesti ja mitään ylmääräisi kolinoita ei kuulunut. Jeh!

Noh, ysiltä olin konttorilla ja jarrutesti heittämällä läpi, pakokaasuja mittaili pitkään ja hartaasti ja totesi päästöjen olevan yläkanttiin mutta kelpais hällen. Nippa-nappa. Runkonumero löytyi kuskin selkäpuolelta korin lattiasta eikä perinteisestä rungosta apurinpuolen etujalkatilasta. Panikoin totaalisesti eilen kun em. paikassa oli pelkkä musta kuoppa, rekisteriotteesta onneksi löytyi pelastava lisämerkintä 🙂

IMG_7318  IMG_7320  IMG_7319

Iskareita ei testattu, vaan uudet ovat näköjään! Alusta erinomaisessa kunnossa, suora & ruosteeton. Etupäästä ei löytynyt mitään valitettavaa,  porukalla hämmästeltiin kun ei ollut klapia edes olkatapeissa.

Tuplaristivetarit kelpasi myös, vaikka gummeissa hiukka repsotusta. Jos olis ollu kuulavetarit niin olisi vaihdattanut kumit, näihin ei tarttenut. Isoo oli oikeassa. Tällä kertaa 🙂 Syynäsin vetarin pituuksia myös tarkemmin ja ei niitä kuulavetareita välttämättä tartteis vaihtaa, koska yläpäät tosiaankin niiiin pitkät, että alapäiden karkaamista ei kyllä millään ilveellä pääse tapahtumaan...

Noh, lopulta ainoa vaiva oli kuskin etuvilkku joka ei toiminut. Heiluttelin johtoja ja nirhasin vilkkupesää vaan ei heränny eli polttimo kärtsänt. Helppo homma!

Nyt olis saatanan hyvä juuri katsastettu länsikatiska kauban!

Paitsi se taitaa kyllä alustavasti olla jo varattu Kuopijon suunnalle...

 

IMG_7290 IMG_7291

9.2.2015
KELTUAINEN
Keltuaisen fixaus alkaa olla ns. bueno. Sähköpuolen oikuttelu lopulta ratkesi irrottamalla kaikki vidun liitokset, putsaamalla kaikki ja sähkökaaviota 5 -teholinsseillä tihrustellen kytkemällä ne kaikki uudellen. Oikein. Toimii!

Katon 2 pientä ratkemaa korjasin liimaamalla kunnolliset paikat sisäpuolelle teippausten sijaan. Auenneet sivusaumat liimasin kanssa uusiksi. Katto muuten hyvä ja terveenoloinen, mutta harmillisesti kyseessä jetsulleen samaa hiukka B -laatua oleva versio, jonka kestävyys herätti kovasti keskustelua ja närää Sätkäpiireissä jokunen vuosi takaperin. Say no more!

Kotelosuojaa kun oli, niin spruutasin sitä sitten A-, B- ja C -pilareiden rei'stä sisuksiin, samoin irrotelin ovipaffit ja lotrasin ovien alaosat parhaani mukaan. Takakontin valopellin kotelon ja takapenkin alusen koteloa muistin sotata myös. Tosin takapenkin aluseen olisi kannattanut tehhä pari reikää lisää, että olis saanu paremmin sotkettua vaan olkoon nyt noin, jääpipähän seuraavillekin omistajille jottain tekemistä. Selkeesti näkyi, että paikkoja oli ennenkin suojattu mikä onpi hyvä homma.

Viime viikolla tuli myös Keltuaisen historiikkitietoja Trafilta ja paskaksipas on palvelu muuttunut. Iso haiseva moitepökäle heille sinne! Aiemmin tuli mahtavasti edelliset rekisteriotteet (kopiot), josta näki mm. miten ajokin väri on muuttunut, samoin lisämerkinnöistä oli paljonkin riemua esim. Pakun kanssa kun näkyi millon on muutettu henkilöautosta pakettiautoksi jne jne. Noh, nyt perkele tuli A4 jossa pelkkä luettelo omistajista vuodesta 1989 eteenpäin. Sitä vanhemmat tiedot pitää erikseen hakea jostain prkln Kansallisarkistosta, perseestä sanon minä!  Noh, olihan siinä jotain hauskaakin eli kun tuota K:ta nyt on käynyt läpi ja katellut remoratkaisuita niin on tullu mieleen muutamia nimiä, joiden kätten jälki on havaittavissa ja nappihin osui arvaus. En sano kuka 🙂

ID
ID -huilaa edelleen tallissa turvassa. Siihen en o kerennyt koskea lainkahan, mutta löytyi mukava koteloiden ja rakenteiden ruostesuojausdokumentti jonka linkitän tähän.