Siirry sisältöön

30.6.2020
Päivityshommiin ei ole kovasti kerennyt eikä malttanutkaan kun kelit ollu ihan sietämättömän mahtavat mutta tänään ripeksii vettä joten malttaa hetkeksi istahtaa kotikonttoriinkin.

ACADIANE:
Acadiane edelleen kaupan, tarjouksia on tullut mutta sen verran ovat tavoitteista jääneet että kaunokainen saapi huilia tallisssansa sitä oikeaa ostajaa odotettelemassa.

Kuopion kuoma soitteli ja nauraa käkätti että josko olen ite käynyt lueskelemassa mitä Acicsesta viimeksi olen kirjoitellut ja enhän mie ole. Pyöränlaakereissa ei ollu mitään vikaa, syynä oli pyörän napamuttereiden löysyys - molemmat puolet melkein sormitiukkudessa ja sokan varassa. Laakerit voitelin ja sen jälkeen pitkällä varrella oikeaan tiukkuuteen ja ihanan hyvät ovat molemmat.

Muut ylimääräiset äänet taisi olla kuuntelijan korvien välissä sillä laatikon kihinät sun muut ei oikeasti kyllä poikkea sätkän peruskihinöistä eli njet problem 🙂

KUPLA:
Kuplan ajelin mökille kesäkuun alusta ja alottelin pienet hitsaus- ja fixaustalkoot. Otin ovien verhoilut vex vielä kertaalleen ja liimailin Möhönetin STP -äänieristeet sisäpintoihin, homma joka olisi pitänyt tehdä silloin kun korjasin ikkunatiivisteet ja ruuttailin kotelosuojat sisuksiin, mutta pääsi pentele unohtumaan.

Revin sisältä kaikki verhoilut kattoa lukuunottamatta vex, samoin kaikki wanhat äänieristeet sai kyytiä.

Mattojen sun muiden alta löytyi puolenkymmentä reikää jotka piti hitsailla ja hitsailinkin. Tervettä ja kovaa peltiä on Aatolfin kosto. Kuskinpuolelle, takapenkin päätyyn jäi paikkaamaton ruostereikä joka vidumaisesti pintapellin ja palkin välissä jonne ei pääse mistään muuta kautta kuin pintapellin leikkelemällä johon en ryhtynyt kun ei ole vielä tarkoitus pintamaalaushommiin ryhtyä mutta muistissa on. Hemmetisti ruuttasin joka rakoon ja koloseen kotelosuoja-ainetta josko hidastaisi peikon vauhtia. Sen ruostepeikon siis.

Äänieristeet korvasin Mnetin 3mm STP -matskulla jota mm. Jalpo kehui maasta taivaisehen ja olihan se hiton kätevää paikoilleen asetella kun oli taipuisaa ja joustavaa ilman ihmeempiä kuumennuksia. Tosin Volsussa oli parhaimmillaan +50C lämpöä kun Epoxilla lattioita maalailin joten melkein mikä tahansa äänieristematsku olisi oikein näppärää aseteltavaa ihan ilman tohosteluakin. Harmillisesti joustavampi STP -loppu Mmarketista ja lattiat jouduin vetämään perinteisemmällä bitumipohjaisella mutta nätisti se muotoihin asettui kun asennuslämpötilat kohillansa.

Astinlaudat raastoin irti vakaana aikeena niiden elvyttäminen, mutta kun pintakumit nykäisi vex niin niiden karu kunto paljastui - molempien takapäistä 30 cm silkkaa ruostemuhjua joka on pysynyt muodossaan wanhuuttaan kovettuneen pintakumin ja koristelistan varassa. Onneksi on aircooled.fi ja heidän kohtuulliset hintansa ja nopeat toimitusajat ja osat putkahti lähipostiin muutamassa päivässä. Mie like.

Putsasin ja fixasin myös lämpökanavat ja sain kuin sainkin jokinlaisen puhalluksen tuulilasille molemmilta puolilta. Takapenkin ja etujalkatilan venttiilit teippasin tylysti umpeen - kukan niitä tarvittee.

 

Takaikkunan alle oli joskus leikelty 10 x 10 cm reikä joka tukittu myöhemmin peltilätyskällä. Lueskelin tarinoita huurteenpoistosta ja niissä jaariteltiin loputtomasti siitä että Kuplissa tarvitaan taakse jonkinlainen poistoilma-aukko eli persereikä. Sellaisen sitten tein, vanha Volvo Amazonin pyöreä etujalkatilan ilmaventtiili. Helppo teipata myöhemmin umpeen jos ei wörki.

Alla könysin ja suihkuttelin sinnekin kotelosuojaa sopiviin paikkohin ja olin kovin tyytyväinen alustan kovapeltisyyteen. Lokasuojien mutterit herkistelin koska reunanauhat meinasin uusia tylysti vaan mustiin vaikka alunperin tässä on ollut korin väriset Gulf Blue, mutta uudet astinlaudat ovat myös mustat joten musta sopii mainiosti niiden kaveriksi. Pussihousut saapi ihan rauhassa kiristellä henskeleitään ja marmattaa mantrojansa pyhäinhäväistyksestä vääristä väriyhdistelmistä, by-vitu-hyy vaan heillen 🙂

Seuraava operaatio olisi etuakseliston voiteluhomeliukset ja ylimääräisten kolinoiden minimointi, sekä edestä että takaa kuluu meteliä kuopista ajelleessa ja takaa myös liikkeelle lähdössä eli olisko vaihelootan kumitukset päässy hapertumaan?

Etujousituksen säätöön pitää myös perehtyä että saapi myös talvigummit mahtumaan mikäli tarvetta syysajeluun ilmenee.

Pyyhkijät jumittuu päälle ja sammuu sitten kun sattuu huvittamaan eli niillekin tarvii tehhä jottain, alotellaan nyt katkaisijasta ja katellaan josko sen purku & putsaus riittää.

Vettä tulee kabiiniin ihan saatanasti eli se pitää hoitaa kuntoon asap. Olisi pitänyt hoitaa ihan ekana hommana ennen äänieristys ja lattiaremoja mutta ei huvittanut. Olettaisin että syynä on ihan tyystin risa nokkapellin tiiviste jonka raosta vesi valuu sitten joka rakoseen - uusi tiiviste on jo hommattu mutta näytti niin mulkerolta vaihdettavalta ja vaatii myös liimailua kun kiinnityslistasta puuttuu pätkiä että skippasin sen myöhemmäksi. Ei ehkä kovinkaan nerokas idea.

Tälleen nyt. Huomenna alkaa heinäkuu.

 

Acis tuotu suomeen 7.7.1986 verottomana pakettiautona ja sellainen se on nytkin. Konehuoneessa Citroen Visan ilmajäähdytteinen voimanpesä joka takaa tasaisin 80-90km/h tunnissa nopeuden mäkisessäkin maastossa.

Kori ruosteeton, tyylikkään kaksivärinen. Niskatuelliset etupenkit uuden veroisessa kunnossa.

Runko suora ja hyväkuntoinen, ruostevauriot korjattu ja suojattu. Kotelot, kynnykset jne. käsitelty kotelosuoja-aineella.

Acadianessa Kovilin lisävaruste vetokoukku.

Akku uusittu 2019.

Uudenveroisilla vanteilla vähän ajetut TOYO -kesärenkaat sekä kromiset koristerinkulat & pölykapselit.

Tavaratila verhoilematon pintavärinen ja erittäin siisti.

Katsastettu 24.4.2020 klo. 9:15.

Remonttipäiväkirjaa ja kuvia: http://www.hulifer.net/paku/blogi/?cat=18

Lisäkuvia: http://www.hulifer.net/Acadiane-uudet
Sekä: http://www.hulifer.net/Acadiane-vanhat

Vaihdossa en huoli mitään.

Myyty 16.8.2020 Konnevedelle

1.10.2019
Kesä meni vähän liiankin nopeesti ja tänne ei juurikaan uutta höpinätä ilmestynyt.

Acis toimi uskollisena työjuhtana Mutala-Käsämä-Mutala akselilla kuljetellen rakennustarvikkeita, kissoja, kitaroita, fillareita sun muita mukisematta ja pullikoimatta.  Kitaroita oon rakennellu peräti 3, pitäisköhän niistä tehä oma osio tänne?


Rumilus - Ugly bastard


Hulitone


Hulibacker

Uudet vetarit ja etupyörän laakerit on hallussa, mutta niitä en päässy vaihtamaan kun särjin käteni ja selkäni eli ne jääpi keväämmälle. Laakerit kuitenkin kiristin ja ne on huomattavasti paremmat, mutta pakko ne on vaihtaa.

Lämpöputket uusin ja kuskinpuolen lämmönvaihtimesta puuttuvan läpän sain Jalpolta ja äkersin sen paikoilleenkin, vivusto vielä vaiheessa.

Tälleen tänään, 1.10.2019. Ulkona sataa vettä ihan simona ja loppuviikolle luvattu lunta.

Onneks oon sisätöissä.

Ainiin, kesällä toimin myös lepakkomiehenä kun Ofra kissa raapaisi Maatiaiselle eksynyttä lepakkoa ja jouduin kaitsemaan sitä viikonpäivät ennen kuin pääsi Oikeeseen hoivaan.


Lerppu -lepakko

6.6.2019
Kesä tuli, hohtava mamma! Acicsella ajellut kilometrit on ollu kevään ja alkukesän mukavampia hetkiä ja kuljetuskapasiteetti ollut ahkerassa hyötykäytössä.

Joensuun jaoksen kevätretkellä käytiin Kuopiolaisten kanssa Tuusniemellä ja tuolla retkellä sain bongattua vetokoukun Rautalammin Ruhtinaalta. Kuopion Kuoma sen miulle toimitteli ja asennettukin jo. Hiukkasen oli porailtavaa kun ei sattunut reikelit kohdillensa, mutta asettui lopulta kohilleen ja hyvinhän siinä polkutapyörät telineessään kestivät.

Sähköpuolella pukkasi päivänä muutamana hiukkasen haasteita eli johtonippu rintapellin kupeella otti ja päästi kitkeriä savuja. Teippailut ja eristeet oli päässy hapertumaan ja oikosulku-oinonenhan se kylään tuppautui. Metrin verran johtoa joutui fixailemaan, ei paha ja askartelun sivutuotteena sain myös jarrunesteen hupenemisesta syttyvän varoitusvalon toimimaan.

Katsastushommelit huohotti niskaan ja päätin hoidella ne poijes kuleksimasta nyt alkuviikosta. Parit polttimot vaihdoin ja nipat voitelin ja eilen aamulla käytin sitten näytillä Kaltimontien K1:llä. Menihän se läpi, muttei ihan liehuvin lipuin...

Runkonumero oli taas ihan tunnistamaton musta kuoppa lattiassa, mutta siitä ei isompaa numeroa tehty kun Katsastusinsinööri tunnisti kulkimen ja omistajan - sama heppu kuin viime kerrallakin. Isompi haaste oli tyystin pitämätön käsijarru ja holtittomasti lonksuva kuljettajan etupyörä. Joku muu ajopeli jossain muussa paikassa ja tilanteessa ei olisi mennyt läpi, mutta keskustelujen, rukoilun ja partiolaisen valan kautta leima tuli ilman merkintöjä. Todettiin että ainakin etupyörän laakeri on korjattava heti-asap-nyt-just-strax.

Työpäivän jälkeen himpessa rupesin täyttämään lupauksia eli kiristelin käsijarrun, joka rupesi pitämään ja sen jälkeen etupyörän kimppuun. Aca pukille ja pyörä irti. Pyörän napa on vetarin päässä yhdellä 32mm mutterilla joka on vielä sokalla varmistettu. Sokka oli irti / katki ja mutteri sormitiukkuudessa! Shättänä, eipä ihme että hiukka lieppas! Varmistelin meijänn Jakarilta josko miulta hyllystä löytyvä henkilömallin laakeri sopisi vaihtariksi, ei kuulemma käy, joten pihiyttäni avasin mutterin kokonaan, pukkasin vetaria poijes edestä ja täyttelin laakeripesän halvimmalla ja huonolaatuisimmalla Netox vaseliinilla. Sen jälkeen vetari paikoilleen, mutteri kiinni ja pitkällä jatkovarrella riittävään kireyteen, sokka paikoilleen ja pyörä kiinni. Eip lonksunu ennää, jess!

Tein saman tsekin ja huolto-operaation myös apurin puolelle kun sieltäkin sitä klapia löytyi. Mutteri oli kyllä tiukemmalla ja sokkakin tallella, mutta mutteri oli selkeesti pyörähtänyt ja sokka pahoin vääntynyt eli lähössä oli tämäkin puoli. Kyllähän nämä merkit kertoo laakerien lähtölaskennan alkaneen jo toissapäivänä, mutta saipahan vähän jatkoaikaa metsästellä oikeita osia ja tohtii ajella ilman pelkoa pyörän karkaamisesta tahi gummin gulahtamisesta.

Tämmössiä tänään!

24.4.2019
Eilen sää suosi suomalaista tunaria siihen malliin että Acis sai lakisääteiset ja määrämittaiset keväthuollot johon, ainakin miulla, on perinteisesti kuulunut ainakin
- öljyn & suodattimen vaihto, öljy Motonetin semisyntinen 10W/40 ja suodatin taisi olla Mahlen isompi purkki
- olkatappien rasvaus
- vetarien rasvaus
- parit polttimot vaihettu
- tuoreen Karjalaiset kabiinin mattojen alle
- lämmöt ohjattu loksujen sisälle, pitää muistaa kokeilla 2CV Wikin 2 vaijerin kikkaa - nerokas!
- yleistä lukkojen sun muiden öljyilyä ja putsailua
- makkaratikut, retkijakkarat ja -viltti konttiin

Seuraavaksi Vappuajelu! Perjantaina olisi Joensuun jaoksen Katsastuskarnevaalit vaan Acista ei saa vielä tarjota leimalle ja kevään viimeiset Humpat kutsuvat eli Jyväskylä & Oulu be ware!

Mittarinlukema: 57298