Siirry sisältöön

  

5.6.2018
Niinpähän se tilanne sitten normalisoitui eli eilen tuli saatanasti vettä, myrskyä ja rakeitakin ropisi. Piti muka vanteita maalailla ja vähän kotelosuojaa loksuihin ja muualekin roiskutella mutta eipä tarvinnu.

Jotain oli touhuttava silti eli heivasin etupenkit konttiin ja kursin kabiinin matot valmiiksi - siistit tuli. Ja halavalla. Kesken loppui vaan matsku, piti laitella myös tavaratilan ja ohjaamon väliseinään vaan ei riittäny. Lissää on haettava.

Seuraavaksi pitäisi yrittää päälystellä kontin kattoa ja loksuja - ajomelu tosiaankin poraa ohimot lommolle ja korvat soi pahemmin ku 3 viikon Humpparundin jäleen.

Niiii, ja Punikki lähti viime lauantaina eli 2.6.2018 kauas pohjoiseen, Kalixin kaupunkiin. Hyvään kotiin pääsi ja seurakin näyttäisi olevan mitä parhainta!

Näin tässä nyt sitte.

Pieni punainen 2CV vm. 1972 on ollut alunperin 2CV4, mutta vuosien saatossa se on kokenut muodonmuutoksen ja muuttunut pikkuhiljaa 2CV6 Specialiksi. Erittäin hyväksi sellaiseksi.

Kuljin on erittäin siisti sekä päältä että sisältä. Penkkien tukikankaat ja nahkat on uusittu joku vuosi takaperin. Penkeissä lisäksi siistit plyyshiset istuimenpäälliset. Etupenkeissä niskatuet. Musta katto on sisältä avattava, ehjä sekin. Viihdettä on mahdollista nauttia LG:n mp3 -soitto-ominaisuuksilla varustetun cd-soitin/radion kautta.

Ulkopuolta on somistettu runsain kromi- ja alumiinitilbehöörein kuten kylki- ja kynnyslistoin, Robrin kiveniskusuojat sekä etu- että takalokareissa, uusissa vanteissa pölykapselit sekä kromikoristerenkaat. Rengastuksena hyväkuntoiset Maxxis -kitkarenkaat. Etuvalokuupat kromiset ja niissä kromilipat. Etupuskureissa export-mallin lisäkaaret.

Tekniikka on erittäin hyvässä kunnossa, mahdolliset ruostevaivat on korjattu hyvissä ajoin ja mahdollisimman hyvin. Kaikki kotelot ja ovet suojattu kotelosuoja-aineella. Kone pirteä ja kolinaton, kaasarina hyvä yksikurkkuinen Solex, sytytyksestä huolehtii kärjetön 123 Ignition. Startti uusittu viime kesänä. Lisäpuhallin lämpöputkessa.

Konepellin alla teline vararenkaalle, Sitikassa myös vetokoukku sekä helposti irrotettava peppureppu.

Hinta xxxx€.

 

15.5.2018
Tilipäivän kunniaksi vaihdoin Punikkiin öljyt, mutten suodatinta kun hitto ei ollutkaan missään jemiksessä niitä enää.

Öljyksi valikoitui hienossa peltipurkissa kaupiteltu Classic Oil 20W-50. Purkki oli puolillaan eli taisin laittaa samaa viimeksikin - hyvin pysyi wanhan myllyn sisällä eli miksipä vaihtaisin plaatua.

Pientä pintafiksailua pitäisi suoritella kun on aika pahaa auringonpolttamaa ja himmentymää mutta pitää nyt ootella hiukka varjoisempia kelejä.

Mahtavata on ollu kyllä ajella katto auki - mie like mycket hitosti!

Mittarinlukema: 58561

2.5.2018
Lumen pärkelettä oli sitten niin maan svitusti että Punikki ei ehtinyt vappusheikkailuihin mukaan. Vappuna ajeltiin jo myydyllä ID:llä, uuden omistajan suosiollisella luvalla. Kiitokset hälle siitä.

Punardi haettiin Kukkiksesta sunnuntaina, jolloin tein hyvin pikaisen katsastuscheckin eli vaihtelin pari polttimoa, kirrasin käsijarrua ja keräilin enimmät sanomalehdet mattojen alta että runkonumero olisi hiukka helpommin arvottavissa.

Tänä aamuna varasin ajan K -asemalle ja sinne huristellessa huomasin ylläriksi että vilkut oli dementoitunut viikonlopun aikana. Noh, eiku pikainen stoppi Bilteman pihaan jossa pientä trouble shootinkia.

Availin kaikki vilkun kuvut ja skraapailin polttimoiden kontakteja, ei auta mittän.

Pyörittelin sulakkeet, ei auta mittän.

Rele irti ja takaisin, ei auta mittän.

Vilkkuvivun kansi auki, kaikki ok. Kansi kiinni ja pim - kaikki toimii!

Asemalla käytiin läpi peruskeskustelut kuten, "Olkatapeissa vähän klapia", "Runkonumerosta ei saa oikein selvää", "Tämä yksi pohjasauma vähän irvistää - ei uskalla oikein tökkiä. Vähän on ku näkkileipää tältä kohdalta tämä pohja. Korjannet ihan pian?"...

Tottahan toki korjaan.

Katsastettu länsiauto!

19.10.2017
ID
Alkuviikko hurahti ihan huomaamatta kun oli niin seitanasti kaikkee pientä ja vielä pienempää jonninjoutavaa päätä ja heinää.

Maanantaina sain sentään tikistettyä ID:n etupään sähköt siihen kuntoon että sillä tohtii baanalle hivuttautua. Ainakin sen verran että ajelee sen talvijemmakätköönsä. Valot sojottelee vähän mihin sattuu kun oon näköjään laittanut umpiot vääriin loksuihin - merkkasin puolet mutta maalasin päälle 😀 Toinen umpio oli vielä ylösalasin!

Sovittiin että vien ID:n jemikseen marraskuun alussa eli tässä mukavasti parisen viikkoa aikaa askarrella tiivisteitä ja muita paikoillensa.

PUNIK
Punikki läksi eilen 18.10.2017 talvisäilöön kuivattelun ja putsailun jälkeen, hyvin toimitti tämänkin kesän. Ensi kesänä saattais olla aikaa keskittyä sen fiksailuun mutta katotaan sitte kun aika koittaa.

Mittarinlukema: 58241