Siirry sisältöön

dscn5973

Aamupala klo. 06:00 ja ulos paatista klo. 7.30. Juhan kanssa hiukkasen pähkäilyä ja sitten kaasu pohjassa kotio. Sätkä kulki ku hirvi, Lahden motarilla 106 km/h vauhtia rekkajonoista ohi viuh-vauh!

Heinolassa tankattiin 11l, mittarissa 44234.

Mittarinlukema 44444 klo. 13 Leppävirran tienoilla.

Karviossa tankattiin 13,6l, mittarinlukema 44467.

Kotona oltiin klo. 15.00 ja mittarinlukema oli 44539.

05082009

Statistiikkaa
- ajettuja kilometrejä yhteensä 3999
- bensaa kului 194,14l eli keskikulutus alle 5 litraa!
- öljyä 0,5l
- jarrunestettä 0,5l

... ja vuonna 2011 painetaan Ranskaan, Salbris on silloin kokouspaikkakuntana!

dscn5841

Aamulla herättiin hyvissä ajoin aamupalalle ja sen jälkeen hurautimme Jerslebenin kämppärille poimimaan Juha messiin ja lähettiin körötteleen kohti Travemundea. Kello taisi olla jetsulleen 10.15 tuolloin...

Tankattiin Lüchovissa 14.5l, mittarinlukema oli 43822.

Mittariin tuli 44000 klo. 16.15 jossain Swarttown tietämillä.

Menomatkalla piti pysähtyä Citti-marketissa puliaisia ostelemassa ja naputtelimme koordinaatit Venlalle valiten tällä kertaa lyhimmän reitin ja täytyy sanoa ettei ollu tylsää, ajatti nimittäin kohtalaisen pieniä teitä pitkin! Perkkele kerrankin paineltiin ihan kärrypolkua motarien välissä ja vastaan tulee ISO traktori ruotsinlaivan kokoisen paskalastin kanssa, just ja just löytyi pientareelta tilaa ohitella.

dscn5918

Cittari löytyi vasta kun kutsuttiin abo apuun ja sieltä sitten keräsimme sätkän täyteen monenlaisia litkuja ja myrkkyjä, kelpaa niillä syysflunssaa parannella!

Lübeckissä tankattiin 13,5l, mittarinlukema 44075.

dscn5930 dscn5939

Paattijonossa oltiin joskus 21.00 ja paikalla oli jo aikamoinen jono tuttuja läheltä ja kaukaa.

dscn5947

Sisälle päästivätten 22.30 alkaen, jyrkkiä ramppeja ja tiukkoja mutkia - onneks jarrut oli jo kondiksessa. Sen jälkeen hirveet iltapalat ja sitten unta kuulaan.

Mittarinlukema 44100.

1

dscn5783

Aamu aukeni jälleen aurinkoisena ja lämpimänä, olo vain hiukan tahmakka eli säädöt oli kaikin puolin kohdallansa.

Jalppiksen jengi ei ollut nukkunt yöllä lainkaan em. bileistä johtuen ja silmät sikkaralla hyö häippäsivät paikalta rauhallisempaa leposijaa metsästämään - suuntana Puola.

Myö lähettin 10.45 Laukkasen Juhan kanssa kohti Jerslebeniä, jossa odotti kämppäri ja lauma muita suomalaisia sätkäläisiä. Lautta Travemundesta suomeen lähtisi maanantai-iltana, eli se olis mainio puolimatkan krouvi. Mittarinlukema 43434.

Pysähyttiin tankkailemaan ennen Sakujen rajaa, mittarinlukema 43471 ja bensaa meni 15 l. Samalla tsekkailtiin rihkamakojuja joita löytyi sieltä & täältä rajan pinnassa vaan mitään kummempaa ei tullu mukaan kerättyä.

Klo. 12.25 ylitettiin Saksan raja ja vaihdeltiin LA -puhelimilla kuulumisia edessä ajavan Kaapelimiehen seurueen kanssa, hyö kurvasivat kohti Puolaa ja myö jatkeltiin läntehen...

Venlavetoisesti ajeltiin nopeinta reittiä ja sssaaaaatanan tylsä oli ajopäivä Saksan moottoriteillä. Ei enää ikinä.

Jarrut hävisi yllättäen tossa 17.30 tietämillä, mutta palasivat pienen jäähyttelytauon jälkeen. Oltiin jossain kyläpahasessa Madgeburgin likellä ja bensa oli loppumaisillaan joten lorautimme tankkiin varakanisterin 5 l ja jatkoimme matkaa. Vetäisimme samalla vähän kahvetta ja juustokakkua huuleen ajan kuluksi ja yleiseksi virkistykseksi.

Jerslebeniin päästiin joskus klo. 18.00 mutta koska taivas oli sen verran pilvinen ja matkallakin oli sadellut, niin päätettiin ettiä kovempaa kattoa päiden päälle. Hotelliin! Juha jäin kämppärille leirinpystytyshommiin.

dscn5831

Jerslebenin kaikki gasthaus -mestat oli täynnä, samoin läheisessä Barlebenissä, mutta illan pimetessä löydettiin hotelli Sachsen-Anhalt, jonne mahduttiin. Hiivatti että oli mahtava olla suihkussa jossa tulee tasalämpöistä vettä tasaisella paineella! Pehmeillä patjoilla pötkötellessä, yömyssyt lievästi päässä kihisten, ulkoa alkoi kuulua ukkosen jyrähtelyä ja sateen rankkaa rummutusta ikkunapeltiin. Hyvää yötä 🙂

Mittarinlukema 43799.

dscn5611

Herätyskello pärähti klo. 08:00 ja Räisäsen Olli oli jo leiriänsä purkamassa, heillä oli tavoitteena tallata 760km samana päivänä ja se on kyllä melkoinen siivu laitteella joka kulkee n. 80km/h. Laskekaas ite!

dscn5632

Tossa klo. 10 pintaan lähettiin Halosten & Laukkasen Juhan kanssa autoiluretkelle Carlsbadiin, sikarikkaiden kylpyläkylään joka sijaitsi n. 80 km päässä Mostista. Paikka oli melkoinen turistirysä kuumine lähteineen, matkamuistokioskeineen jne. mutta helevetin komia sellainen. Rakennukset hiivatin hienoja, eikä maisemissakaan ollu mitään valittamista. Eläköön turismi!

dscn5655

Takaisin ehdittin sopivasti iltaohjelman alkuun eli luvassa oli lisää arpajaisia, huonoja cover-bandeja ja 20th WM järjestäjän julistus. Hyvä Suomi!

... ja kissan vitut. Kokouksen nappasi Espanja, äänestyksen toiseks tuli Puola ja jumbona Suomi. Persettä pyyhkäisivät perinteillä, vaan mukavahan sinne Espanjaan on mennä - itse asiassa helevetin mukava!

Yöllä pähkäiltiin hieman poistumissuunnitelmia ja nukkumaan päästiin ihan tolkun aikoihin. Läheisessä olutteltassa vietettiin viimeisiä bileitä pitkälle aamuun, mikä hiukan haittasi nukkumista mutta kyllä se uni sieltä lopulta tuli ja pysyikin.