Siirry sisältöön

pakuprismaweb.jpg

Jeh, takana kovin mukava koeajo. Kolistelin ympäri kyliä, jopa Pakuja syövällä tiellä kävin kääntymässä, mutta en uskaltautunut ku pellon reunaan. V -sille!

Koeajon jälkeen nakertelin Jalpon BN4 berberin bensapumppuja ja joudun toteamaan, jotta bensiinikäryt pienessä kopissa laittaa yliskamariin vilskettä, vain häkä ja lepakot puuttuu 🙂 Nyt rupes sataan lunta ihan sikana eli Hakiksetkin muuttuu miellyttävän hiljaisiksi. Maamiehenkatu vaimenee tältä illalta....

Ai niin, ostin sitikan! Vm -61 ritsa, jonka tunnistettavat komponentit on navetassa pahvilaatikoissa ja kaupparazzun kirjahyllyssä! Helppo projekti, tosi vähän kunnostettavia osia! 

Lisätty siis sieltä sun täältä löydettyjä maniskoita, pääosin pdf -tierostoina uudelle osastolle MANUALS. Koppioikeuksista en tiijä ja vaikka tietäisinkin, tokkopa paljon piittaisin 🙂 Hitto kun itellä on aina kaikki häveessä ni nyt on aikakin yks paikka josta mie nää jutud tarvittaessa löydän.

dscn7316.jpgJeh, tänään 23.1.2008 klo. 19.00 oli ohjaus & etuakselisto vihdoinkin läjässä. Vielä meinasi tulla känkkäränkkää kun uudet kiveäkin kovemmat akselipultit ei lähtenykkään jenkaamaan ja roikka tarjosi lämpimät lasinpalaset päin näköä, vaan kova melskaaminen, maan polkeminen ja Tutun Kuoman ehtymätön romuvarasto auttoivatten jälleen. Paikallinen kierretieteen maisteri oli mitannu viärin pultin paksuuden & kierteen nousun elikkä eihä se käyny... No wanhassa wara parempi vaimitensenyoli. Toista pulttia en ruvennu nyt vaihtamaan, pitää kyttäillä valoisammat kelit tai luikerrella Onttolaan muutamaks tunniks tanhuamaan.Ens viikonloppuna olis JP Go-gos Vehulla jonneka himottaisi lähteä pakulla, mutta pelkuri kun olen niin pelaan Varman & Signen päälle ja painallan visiitille Picassolla... Tässähä tätä tältä päivältä. Juu, koeajoa en kerenny suorittaa kun muut riennot rupes niskaan hönkimään, vaan huomenna ajamma kunnon lenkit ja laadimme vuolaat ja tylsät raportit kokemuksista.

dscn7327.jpg
22.1.2008
Aamupalan jälkehen röissä kirjoottelin kaupungille korvausvaatimuksen laskelmineen ja tarvittavine höpinöineen. Sitten vaan odotellaan tuleeko ropoja.
Nys on sitten ilta, lumitöiden jälkeen mahtui pakun alle taas pyllistelmähän ja sitä tuli harrastettuakin reilut kolme ja pual tuntia! Hitsasin ajopelin alapuolelle katkenneen pultin kantaan ison rautaveivin hirmusella virralla. Hyvä Arcos! Sitten eiku monoa, moukaria ja ärrrrrräpäitä sen verran jotta ryntäätkin oli jo syljessä ja irtihän se lähti ku muuta ei voinu.
Rungon yläpuolella pilkistävään pultin jenkapäähän yritin dremelillä kairailla uraa ja iskumeisselillä perata auki vaan ei riittänt voima. Ärrrh, perrrk. Seuraavaks hitsasin siihen soppelin pultin ja vot, seki lähti irtipoijes. Jesh-jesh! Kyllä mono, moukari ja tanakka kiroilu muodostavat mahtavan yleistyökalun, jolla selviää melkein hommastu ku hommasta!
Mitäs muuta, kokosin ohjauksen valmiiksi. Samoin polkimet, apurin puolen lokarin pulttailin paikalleen. Renkaaseen laittelin jo aiemmin ilmaa ja tuntuu kestävän eli ei o puhki vaikka kolhimisen jälkeen tyhjenikin. Huomenna pari KOVAA pulttia, akseli kiinni ja piäsee taas baanalle. Hyvä homma!
Hittolainen, ohjauksen hammastanko-osasto tuntuu kyllä valitettavasti nyt väljemmältä mitä se oli ennen Pankakosken kyntöpeltoa...

dscn7256.jpg
21.1.2008 oli Paskojen remonttien kolmas päivä.
Maa ja Tapparan mies tutkittihin eilen vaurioituneet osaset ja niiden korvaaminen ehyillä ja hää kuittasi edustamansa organisaation puolesta, jotta homma on pääosin ns. bueno elik voin laskutella Kotikaupungilta raidetangon, raidetangonpään korjaussarjan ja hammastangon korjaussarjan. Työstäkin lupasi muutaman roposen. Varaosahintojen verrokkina käytettiin Sitrosen webbisivujen hintoja. Ihan jees.
Katkenneseen pulttiin ei puututtu asioiden yksinkertaistamiseksi lainkahan... Muutama tunti ylimääräistä työtä. Jälkiviisaana ja vittuuntuneena totean jotta olis pitäny laittaa 10h á. 40€/h!
No, eilen ehtoolla sitten sohjossa kontaten pieksäydyin parisen tuntia pultin parissa ja on melkoisen yhtä rungon kanssa. Kanta on ns. matalaa mallia, lähestulkoon näkymättömiin uponnu rungon massoihin ja peltihinkin pesäkuopan kaivannu. Tilaa rungon ja sohjon välissä puol metriä, elikkäs tilaa moukarointiin on melkoisen vähän. Rungon yläpuolella tököttää puolisen senttiä jenkoa, joka pitäisi saada puljattua poijes.
Eilen siis hermo ja roppa petti kesken, sen verran kuitenkin sain aikaiseksi, että kokosin ohjaushilut asennuskuntoon eli saapi sen verran läjättyä että voipi ohjata jos joutuu työnteleen jonnekin, esim. trailerille jotta on helpompi viedä paaliin 🙂
Tänään meinasin kokeilla hitsailla pulttiin seemosta rautamönttiä jotta saapi kunnon otteen esim. 8 metrisellä jakomielitautiavaimella, yläpään pätkään hitsaan sen verran lisää että voi yrittää ylöspäin pyöritellä. Jos nuilla ei lähe niin sitten pitää hakeutua ammattiauttajan, tässä tapauksessa jaoksen jakarin pakeille. Se tietty irvistää rumasti, potkasee munille ja sanoo jotta "No vittu". Se on kova jätkä!
Tässä nyt ja näin, aikuisten töissä, minimipalkalla, aamukahvia odotellessa.