Siirry sisältöön

Tie takaisin naisen sydämeen, etenkin eilisenkaltaisten autokauppojen jälkeen, käy mikron kautta. Monet naiset pitävät hyvästä ruoasta ja meidänkään rouva ei ole poikkeus. Onneks.

Ainekset
4 kpl kanasta saatuja munia
1 pussi herne-maissi-paprikaa
- kasa pätkittyjä kalkkunanakkeja, tonnikalaa tms. jo valmiiks kypsää jotain. Voi laittaa vaikka metukkaa tai paistettua jauhelihaa tai kypsennettyjä kananperskeitä jos sattuu olemaan. Nyt oli 4 kpl kalkkunanakkeja
- parmesaanijauhetta
- juustoraastetta, voi laittaa sekaan & *päälle- pestoa, voi olla muutakin maustetta, sattu oleen tätä ja kikkomania ei saa kuulemma enää käyttää
- garmin masala curry -tahnaa tais olla kans
- kuivattu sipuli sopii myös sekä sekaan & *päälle
- chili käy kans mahtavasti

Herne-maissi-paprika pussin kulmaan puraistaan reikä ja laitetaan pussi mikroaaltoja sylkevään laitteeseen. 1 min @ 750W. Pling!

Otetaan mikroaallottimen kestävä kippo, johonka tyhjennetään kanoista tulleiden munien sisältö. Sotketaan sekaan kaikki muutkin kamat ml. parmesaani ja juustoraaste. Kohtuus mielessä.

Laitetaan mikroaallottimeen n. 5 min @ 750W. Jos muna näyttää löysältä, mikrotetaan sitä vaikkapa minuutti lisää. Vot, johan kovenee!

Jos halutaan maksimoida lepyttelyteho, voidaan panostaa houkuttelevaan ulkokuoreen elikkä laittaa muutama minsa ennen valmistumista *päälle juustoraastetta ja kuivattua sipulia. Jos laittaa raakana, ne uppoo ja tulee ruma. Hyh.

Sotkun valmistusaika n. 10 minuuttia. Tarjoillaan lautaselta. Valaistus valitaan ulkonäön perusteella. Ruoan, ei rouvan. Ehkä.

No, just syötiin, nyt ei kun odotellaan vaikutusta. Hyvin näky maistuvan!

Tämäkin ohje vain suuntaa-antava, mikä tahansa ruoka-aine on korvattavissa millä tahansa toisella ruoka-aineella, kunhan määrät ovat satunnaiset.

24.2.2008
Rouvan ikäähän ei saa ääneen julistaa, mutta ikäänku syntymävuoteen viitaten kävin katsastamassa entisen JP:n hiipuneen -61 rojektin romppehet ja puolivahingossa mukaan lähtikin sitten myös -63 rojekti, galvanoitu wanhusrunko, puolenkymmentä 12-18hp konetta, liuta wanhusvaihdelootia, vanteita, ovia, luukkuja, ryppypelti, ties mitä - suurinta osaa en o ees nähny! Ovat jossain navetassa hevonkuusen takana, ens viikonloppuna yritetään lähtee lumikenkävaellukselle kattoon kamoja. Hah, klassinen sika säkissä kauppa! No jos paskan möivät niin Karjalan koukeroissa on sitte painiesitys luvassa 🙂

Huh-huh, mitähän sitä taas tuli tehtyä... Mihin hittoon tommone määrä rojua mahtuu?

Ai niin, -61:n rekkari on TJV-290, omaa sukua TCJ-510. Runkonumero : 2583713. Liekö tuttu?

Pakun mittarissa 23100 ja navigaattori puhuu Star Wars droidin äänellä takaperin, mukava seuralainen! Just ja just peittää rouvan hampaiden narskunnan.

23.2.2008
Päivä kulahti Buranan voimalla kylillä kuleskellessa. Ehtoolla kävin sentään sujauttamassa männät & sylinterit kampien päihin ja hakemassa kannet lämpeemään. On niissä aikamoinen siivoominen, miten hitossa ne voipi olla noin karstaiset? Seokset ollu ihan pielessä vaiko mikä, käsittämätöntä! Pärkkels...

Kuumeisena naurattaa näköjään kaikki - ostin Heikon koneesta halpis-navigaattorin ja pöhköyksissäni käänsin opasteäänet takaperin. Olin sitten vähällä ajaa pöpelikköön ku se karjasi koeajolla särösellä äänellä jotta "SYTYLÄHIKKISOUS". Kävin nimittäin hakemassa POI -listalle Alkot ja se huutaa tolleen aina kun on Alko kilometrin säteellä. Viksu vekotin!

Seuraavaks sotken äänet siten, että se käskee ajaa väärään suuntaan, vasen=oikea! Hoh! Käänteinen Puolalainen logiikka!

Joo ja sitten terästän ajo-opastuksen kiroilulla ja solvauksilla! Kätevää, ei käy aika ajellessa pitkäks ku kartturi kirkuu jotta "tästä vittu vasemmalle" tai "aja perkele suoraan idiootti"

... Tai no, niinhän se kirkuu nykyisinkin, vaikka on t-o-s-i vanhaa mallia 🙂

22.2.2008
Kävin jalpolta hakemassa hoonauskivekset ja skraabasin sylinterit kaiken varalta. Toisen sylinterin yläpäässä oli selkee karstarantu, mutta se lähti poijes jo ku tärpättirievulla pyyhkäisi. Karstaa oli samalla puolella jossa kannen ja syltyn välissä vuotojälkiä... Puristukset hukassa.

Putsasin ja pujottelin myös männät sylintereihin paikalleen elik huomenissa pääsee kansien kimppuun. Bensapumpun alusbakeliittikin löytyi ja pumppu ompi paikallans.

Hitto toisen puolen kansi on kyllä niin pahassa karstassa, että pitänee ottaa venttiilit irti ja putsata kunnolla. Molemmat. Ohjurikumejakin on elik ei iso operaatio, eipähän jää jossittelua kun paketti on läjässä.

Perkele, kuumeen heitti kiusaks. Persposkien välistä on meno nyt, viime viikonloppu töissä ja nyt sitte kipeenä, päh. Oloa ei yhtään parantanu kun könysi lumitöissä puoltoista tuntia - viime yönä ja päivällä sato 20 cm suvilunta ja pakkasta tulossa, pakkorako.

Kus-kusinen kirjolohi valkosipuliröpössä

Kattilaan :
- 3 dl kus-kusia kiehumaan 3 dl vettä johon ripaus suolaa ja ruikaus oliiviöljyä, tarkempi
ohje kuspaketin kyljestä. Kerran laitoin myös tabascoa ja kikkomania, mutta rouva huomasi ja sano jotta soo-soo, epäterveellistä. Pöh.

Pannulle :
- liraus oliiviöljyä alimmaiseks
- vähä kikkomania ja liraus tabascoa
- pari-kolme valkosipulinkynttä puristeltuna kärtsäämään, liesituuletin päälle että naapuritkin haistaa! Sitte
- peruspläjäys kirjolohta mallia naturist, sekaan - muukin maku voi olla tietty, mutta naturist antaa tilaa kokeiluille
- hyppysellinen tai pari kuivattua sipulia
- paprikaa silputtuna, kandee laittaa aika loppupuolella prosessia että säilyy kiinteenä
- chiliä riekaleina uskalluksen mukaan, meillä sopiva chilimäärä on kun nenä vuotaa mutta silmät vielä kuivat
- käristellään ja käännellään, kato ettei kus-kuset kärähdä pohjaan
- pussillinen valkosipulidippijauhetta sekaan, päälle n. puoli desiä vettä jotta tulee mehukkaampi, vähän ku kastike
- käristellään ja käännellään,
- parmesaanijauhetta voi laittaa myös, paksunee kastike vähä

Jos on tullu livautettua liikaa mausteita, niin voi ottaa ja tarjota kaverillekin lautaselle kaveriksi raejuustoa, se demppaa sekä chilin että valkosibben yliannostuksen.

Valmistusaika 15 minuuttia.

Ruokajuomaksi käy mainiosti esim. Australialainen Lisa McCuigan. Mitä enempi, sen paremmalta ruoka maistuu.

Ohje vain suuntaa-antava, mikä tahansa ruoka-aine on korvattavissa millä tahansa toisella ruoka-aineella, kunhan määrät ovat satunnaiset.