Siirry sisältöön

runkomustattu.jpg

31.3.2008
Raadon rungon pintasuojauksen alottelin ja olisin saanut loppuunkin, mutta kiveniskumassa loppui kesken ja uus pänikkä jonka hain Rantapirun varaosasta oli kuivanu semmoseks möykyks ettei sitä saanu millään sotkemisella semmoseen formaattiin, että olis roiskunnu paskaruutan läpi. Huomenna vien röpön vaihtoon...

Löysemmän olkatapin avasin uusiksi ja ujutin lisää prikkoja ja nyt se sitten asettui. Perseestä on kyllä toleranssit kun uusi olkatappi lonksuu uusissa heloissa jo valmiiks 🙁 Pitkä ilo veikkaan ma! Kireempää en avannu vielä, mutta herkistelin ranteet kipeiks ja kyllä se rupesi liikkumaan. Hiukka jäykkähän se onpi, mutta katotaan nyt mitenkä toimii kun laitetaan tosi toimiin. Helppo se on nyt vielä avata ja fiilailla kun ei o ruostunnu kiinni...
Kesä tulee jess!

pakumaaliskuu08.jpg

Pakuun laitoin uhmalla kesärenkaat alle. Sääpeikko lupas plussaa kurkulle eli tuurillahan ne laivatkin seilaa. Kuskin oven tiivisteuraa en ruvennu nyt heftailemaan vaikka vähän repsottaa, katellaan viikonloppuna.

Pakun ohjaus on korjattava kyllä mitä pikimmin, hirvittävä on klapi sekä olkatapeissa että ite ohjausmysteerissäkin, aivan holtiton aargh! Klapia on myös pyöränlaakereissa, mutta ei vielä kauheesti. Pitää kokeilla vieläkö ne suostuu kiristymään... Huomenna onkin mukava kokeilla, mikäli tiet ei o jäässä, jotta mitenkä hiljaista meno on ku alla ei oo Nokian nastakivekset!

runkogalva.jpg

30.3.2008
Hiljasta ollunna vähän remottirintamalla, mutta tänään taas ajautui töllö töihin...

Kuivat ja lämpimät kelit houkutteli pihalle, jossa kairasin runkoon kymmenkunta reikeiliä ja suhasin aisojen päistä & reijistä öljy-kotelosuoja seosta sissään. Kävin välillä kallistelmassaa kyljelle sun toiselle ja lirua valuikin ihan kiitettävästi pihamaalle ja isäukon perskärriin.

Jousipöntöt putsasin ja metsästelin tarvittavat kiinnitysvinkeet eli ne saapi pultata paikalleen kans lähiaikoina. Tähän asti kaikki hyvin...

No, yltiöpositiivisissa tunnelmissa päätin kruunata ehjätyn ohjauksen uusilla olkatapeilla ja sitte alkoikin jo mennä perinteisellä tyylillä hyvin pitkälti päin persettä. Ekan tapin irrotukseen törsäänty tunti ja toinen mokoma paikalleen laittoon. Periaatteessa kätevätä askarrella kun on akselisto irti, tilaa enempi mutta tukevuus puuttuu - kamat sinkoili pitkin seiniä ja kauhee sotku... No, uus tappi prikkoineen paikalleen - änkesinpä vielä yhen ohuen lipareen wanhoista jämistäkin mutta väljä on silti, perkele paska pöh. Tykitin reilusta vaseliiniakin mutta väljä silti. Joutuu varmaan avaan uudelleen:(

Toinen lähti jo rutiinilla ja rutinalla. Väljyyden säikäyttämänä ujutin tähän sitten ihan helevetisti lisuketta väliin ja tuli perkele LIIAN tiukka. Kun ruuttasi vaseliinit sisään ni se piru on ihan tönkkö. Joutuu varmaan avaan uudelleen 🙁 Onneks tilasin viime vuonna Killan Cassis-kimpassa pelkkiä yläpään kuppeja vinon pinon, eli hätä ei o mimmonenkaan.

Mitä nyt aikaa ja päreitä palaa, mutta sitä saa mitä sattuu tulemaan!

dscn8173.jpg

26.3.2008
Olen pöljä. Pääsiäisen pyhinä hitsailin erilaisia raudan palasia toisiina Migillä sonnustautuneena jälleen vain kaasuhitsauslaseihin ja tietty kärvähti pärstä. Perkele. Joka vuosi sama saatanan juhoilu!

No, eilen sitten muistin jotta joulupukkihan perkkele toi automaagisen didigaalisen hitsausmaskin ja tunnin jahuamisen jälkeen se löytyi, en kerro mistä. Nolo homma. Eiku remmit hollille ja hitsaileen - jumakauta että oli hianooo! Näkee söhrätä objektit oikeisiin positioihin, tököttää migin kärjen hollille ja kun painaa liipasinta nin tummuu silleen jotta näkee mitä on tekemässä. Vxxxu taikuutta! Hyvä Mandrake!

Takajarrukilpiin rakentelin säätöepäkeskot, putsasin jarrurummut, änkesin laakerit täyteen tuoretta vaseliinia ja stefatkin naputtelin paikalleen. Tänään vois pultata kokoon, pitäis vaan kehitellä jonkinlainen keskitystyökalju että sais suurinpiirtein kohalleen...

Kauhee lumimyrsky & mylväys on pihalla eli sisähommiin pitänee keskittyä. Pitäsköhän nostaa vaiheloota-aihiot kans lämpeemään, suunnitelmissa oli sama kattaus ku pakussa eli wanhusloota jossa nelkun perä & vetarienlähöt... Ei nopeutta mutta sitkeyttä!

Pröglögi : Tuntihan siellä hangessa tuhraantu ja sen jälkeen ei jaksannu muuta ku harsia takajarrut läjään. Eiku putket paikalleen ja laakerit momenttiin kun on varmistettu toimivaisuus. Juu, laakerinsuojakupit uupuu...

24.3.2008
Akselien kasaaminen lähestyy loppuaan. Isot laakerit napautin momenttiin kierreliimaa & sokkaa unohtamatta. Romuista perkasin siistit, säädettävät kitkaiskarit eteen & taakse. Ollin luona kävin pikavisiitillä ja vaihdoin tiheäbooriset etupyörännavat & venttiilikopan mutterit bullakahveihin. Jeps ja jeh! Mahtava homma.
Uusia pyöränlaakereita piti olla 4 zipaletta jemmassa jossain lootassa, vaan löysin onneks ees 2, että sain etuakseliston valmiiks. Kaivauduin liiterin lattian alle, josta löytyi pakun wanhat mutta hyvät jousipöntöt sekä tiheebooriset ristikkovetarit. Harvaboorisia oli hurumykky!
Lunta on sen verran prkleesti ettei pihalle jaksanut raahautua hitsailemaan takajarrukilpiin rälläköityjen romujen tilalle ehjiä hiluja, mutta jospa ensviikolla. Takapyöriin pitäis jostain pierasta laakerit... Mihinkähän hittoon mie idiootti oon niitä jemmaillu 🙁

akselit.jpg

23.3.2008

Etu- ja taka-akselistot ompi nyt suurin piirtein läjässä. Isot laakerit pitää vielä napata lopulliseen momenttiin ja kitkaiskarit lätkäistä paikalleen. Mahtavata, romukasassa oli liuta hyviä kitkoja, suojapeltejä ja jopa akselin päähän tulevia kumilärpyköitäkin! Lievää hiekkamyrskyn rahinaa jäi kauhiasta bensalla ja paineilmalla putsaamisesta huolimatta mutta olkoon. Takajarrukilvistä joutui rälläköimään säätöepäkeskot, wanhat sylinterit yms. hiiteen vaan helppo niihin on uudet istuttaa. Massaiskareista puolet pimeinä, mutta onneks Tekarilahdella oli liuta, joukossa ehjiäkin eli nou hätä. Kai niitä pystyy ehjäämäänkin, pitää tutkia ashiata.

Takajarrurummut on edelleen lillumassa bensakylvyssä, kovin saastaiset ompi edelleen vaikka oon välillä teräsharjalla skraapaillukkin. Eivät oo urilla eli pitää putsata kunnolla ja kattoo josko niistä tulis kaljua. Sorvissa vois tietty pyöräyttää niitä niin sais paremmax. Kuuleeko Onttola?

Eteen en vielä laittanu pyöränlaakereita paikalleen, pitäis käydä ensteksi könyämässä liiterin lattian alta kattoon onko mulla vielä tiheäbooriset ristikkovetarit & pyörännavat tallella, mukavampi olis ne laittaa jos tulee katumapäälle puistelevan ohjauksen kanssa. Mie prkle oon vaan hamstrannu ainakin 6 EKO Tigerit, WLM:t, Hohnerit, Bontempit, Ramsesit & Yamahat siihen päälle tulevaa Eläkeukkojen Saksaprundia varten, eikä jaksaisi vielä kaivautua romujen keskelle. Äh.

Tänään piti lähtee frouvan kanssa lumikenkäilemään Hammaskeijulandian suuntaan kattoon mitä kaikkee siellä on, hää ei o vielä nähny meijän "kultakaivosta" ja alkaa käydä hieman rauhattomaks kun kuulee miun loistavia suunnitelmia romujen sijoittelusta meitin asuinrakennuksen rossipohjaan - siellä olis 80m2 n. 60 cm korkeeta käyttämätöntä varastotilaa... Tosi kätevää talvella kaivautua jos tulee akuutti tarve jostain varaosasesta! No, ei lähetty kun tuli lunta n. 20cm ja koko ajan lykkää lisää. Nyt pitää ottaa tilkka Martelin konjakkia ja liköörikonvehti perään ettei henki haise niin epäilyttävältä...

Tsup-tsup tsädäm!