Siirry sisältöön

dscn9522.jpg

KANAISA CHILI-JUUSTO-OLIIVIPIIRAS SINIHOMEJUUSTOKASTIKKEELLA

Piti tehä juhanuksena kanakukkoa, mutta ostin vahingosa väärää taikinaa - Myllyn Parasta piirakkataikinata, suolaista sellaista ja tulikin tehtyä jotain muuta möhköä.

Tarpehet :

1 pkt em. Myllyn Paras piirakkataikina
400 g kanan perskeitä, marinoituja joteskin (tässä hunaja)
chiliä / jalapenoa tms. silppuna tahi silputtuna (mulla taisi olla valkosipulimaustettua jotain Eltoraaton jalapenoa)
parmesaania jauheena tahi raastettuna
kuivattua sipulia tietty
currytahnaa, sattu oleen Garmin Masalaa ja jotain vihreetä lasten Pirkka-curryä josta tein mixin
juustoraastetta (tais olla Polar)
oliiviviipaleita
rasvaa voiteluhommiin

Sulattelin taikinalättyjä jälleen kerran, ku ei o malttia, mikrossa ja kun eka oli vähän pehmenny, lätkäsin sen voideltuun vuokaan ja taputtelin pohjaks, jonka sottasin reippahaisti curryllä. Päälle ripottelin parmesaania ja kuivatta sipulia. En tiä miks, mutta näin pääsi käymään.

Sitten tein kanasta, jalapenosta, parmesaaniraasteesta, kuivatusta sipulista, oliiviviipaleista ja juustoraasteesta sopivassa kipossa omituisen sörsselin, jonka levittelin em. taikinalevyn päälle lits-läts. Oman maun mukkaan sotketaan, mie laitoin paljon kaikkea!

Pehmittelin sitten toisen taikinalätyn mikrossa ja kaulitsin sen punaviinipullolla ohueks levyks (ei ollut kaulinta, etiketin otin poijes ensin) jonka läppäsin edellisissä kohdissa loihditun läjän päälle, lops.

Peitin sotkun huolellisesti ja hakkasin haarukalla piirakan pintaan hengitysaukkoja jottei pökäle posahda pitkin uunin seiniä. Komeuden kruunasin curryvoitelulla, parmesaaniraasteella ja kuivatulla sipulilla.

Uunihin viuh. Uunissa lämpöä 225C.
30 minuuttia myöhemmin sudin pinnalle vielä ulos tursuneita liemiä ja korventelin vielä n. 10 minsaa jonka johdosta tuote sai upean kullan ruskean pinnan. Tai no, ruskean ja ruskean.

Mainion lisän & höystön sai ku tekaisi kylmäkastikkeen sinihomejuusto -dippijauheesta ja Gefilus-piimästä. Nam!

Tarjoillaan raejuuston, salaatin ja punaviinin kanssa. Punaviiniä kannattaa varata reippaasti.

Perkele, täähän on sama resepti ku kukossa!

dscn9502.jpg

17.6.2008
Humppaharrastus ja sitä seuraava järkyttävä totaalinen ropan ja tsyykkeen romahtaminen sotkee askartelua. No, tänään käytiin rouvan kanssa iso kärrillinen rompetta Hammaslahesta ja ihme & kumma niille löytyi paikka kuivasta ilmastoidusta tilasta... Talon alta!

dscn9503.jpg

Sinne sujahti liuta tukivarsia, vaihelootia, 12 hp koneita ja ties mitä ihmeellisyyksiä. Pari wanhuskonetta vaikutti hyviltä ehjäyskohteilta, kaikki osat löytyy, sisällä sen verra ollu öljyä ettei o jumiutunut, kammet pyörii siististi eikä o klapiakaan... Tällä viikolla pitäs hakee muutkin roinat poijes, niille onkin sitten hankalampi paikkaa ruveta metästelemään 🙁