Siirry sisältöön

dscn0337.jpg

28.7.2008
Tänään hitsailin takapenkin alusta kondikseen n. 6 tuntia ja vielä ompi kesken. Kaikki paikat putsasin joka puolelta ja suhasin sinkkisprayta joka paikkahan & puolelle, jospa se vähä jatkais pellin ikää. Mainiosti toimii se kun malttaa antaa kuivaa, ei käryä hitsatessa paljookaan. Loppusilaus sitten kotelosuojalla kun on altapäin fixattu kans. Siinä sivussa sovittelin Nitroselta hommattua toista etulokaria ja askartelin uuden pultin kynnykseen etulokarin takareunaa varten.

Pakko oli hommata uustuotantolokari kun ei kahteen viikkoon tullu keltään mitää vinkkiä vaihtoehtoisesta läkkyrästä. Kiinnikkeitä joutuu siirtämään vaa fjudut, ompahan lokarit.

ET:ltä kyselin ryppypeltiä ja ompihan hällä semmoinen, vaan ei ole vielä ottanu yhteyttä jotta minkämoinen ja millä aikataululla sen saapi tänne... Pitäisi päästä sovittamaan keulan komponentit kohalleen ennen kuin nostaa kopan taas rungolta poijes. Hätävarana kyselin Jalpolta ryppistä lainaan että saapi soviteltua ja se onnistuupi.

Peltiä pitää hakea huomenna, loppuu kesken. Hitto, mulla varmaan vuotaa joku liitos migin kaasuputelista kun on jo puolet menny... Tosin helevetisti on kyllä tullu saunaa röpättyä ja kovalla paineella on kaasua ajettu ulos...

Franzosen kuormaa odottelen malttamattomana, siinä tulee A&C -pilarin korjauspala + vesikourua, pääsis tekeen nekin kondikseen.

dscn0318.jpg

27.7.2008
Päivät on hurahtannu ku huomaamatta halkosavotassa. Tänään sain sitten pilkottua & siirrettyä viimeisetkin perkeleet katoksiin, joita jouduin tekeen vielä pari pienempää lisää. Saas nähdä millon kaupungin kyrvät huomaan luvattomat viritykset ja tuloo kolkuttamaan ovelle purkumääräysten kanssa 🙂

Rintapelti onpi nyty valmis, takapenkin alusen kimpussa olen äheltänny pari ehtoota. Meinaan jättää se niin avoimeks ku mahollista, 20x20mm neliöputkesta oon väsäilly tukirankaa että säilyy riittävän jämäkkänä vaan muuten jätän auki, mahtuu rompetta mukavasti sisälle ja näkee jos rupee mätänemään uudestaan. Kynnyksiä olen kans paikkaillu parhaani mukaan, paljon riittää niissäkin fiksattavaa.

Saatanan idiootti rälläköin rungon yli menevän takajarruputken paskaksi kun vetelin mätiä peltejä penkin alta poijes. Vähä riipoo, tietenkään ei ollu varaputkeekaan missään. Sitrosella oli listalla, toivottavasti löytyyp.

dscn0314.jpg

Kävin myös ostelemassa halvan paineilmavasaran & manuaalisen kuulapäävasaran josta rälläköin kuulan vege ja hitsasin sen yhteen paineilmavaskin terään - tuli erittäin mainio vempele jolla saapi paukuteltua monenmoisia uria ja kuoppia pelteihin. Lisäks liimailin vanerista sapluunan jolla saapi tehtyä nopeesti esim rintapellin paikkoihin sopivia urituksia.

Tässä tälleen nyt ja näin. Nyt on pari päivää aikaa askarrella, keskiviikkona alkaa humppastudiot jotka jatkuup sunnuntaihin. Vidu, sitten maanantaina alkaakin työt. Yök.

dscn0310kp.jpg

25.7.2008
Pari päivää ähersin konepellin paikkamaalausten kanssa ja ihan paskahan siitä tietty tuli. Kittiä oli lätkäisty melkein sentti, täytetty loiva painauma joka poksahtelee - ei siinä kitti kestä. No hioin se poijes ja laitoin hiukkasen vaan, maalia roiskin päälle ja pinta tuli ihan hirvee. Homman kruunasi 5 kpl isoja pisaroita jotka roiskahti ruiskusta (kynä sellaisella rötväsin) maalin sekaan. Raah.

Pöh.

Pitää yrittää siistiä ohuella vesihiomapaprulla vaan todennäköisesti tilanne vaan pahenee 🙂

Mitä tästä opimme? Emme yhtään mitään!

dscn0283.jpg

22.7.2008
Rintapellin parissa tuhraantui tää päivä. Pahasti ruosteessa, onku olis ammuttu pari kertaa haulikolla. Hattuhylly hävis kokonaan ku rupesin putsaileen. Kolmiokotelon paikkasin melko ok, hattuhyllyn väsäsin parista jämästä ja suorasta pellista. Käytössä onnex Jaoksen pistehitsauspihdit niin saapi nopiasti heftailtua läjään. Mihinkä sen kiinnittää ku rintapelti on seula? Yhen paikan kursin vaan pirun hankala on korjata...

Kertaallen loppusi migista kaasukin, 58 EUR ompi päivän hinta 5kg putelillen.

dscn0302.jpg

Rupes illemmalla satelemaan siihen malliin että piti karata pressun alle jossa kalttasin auki vielä takapenkin alusen, paikattavaa onpi melkoisesti vaan pelti on halpaa ja kaasupullo täysi... Seuraavaks loppuu tietty lanka 🙂

eldo-koottuna.jpg

21.7.2008
Pulttasin tänään kaikki löytyvät peltiosat paikallensa ja kyllähän se villin näköinen ritsa ompi! Katon rämän kursin niskaan että sai bombeen soviteltua oikeelle kohallensa. Takavalopellin rälläköin hiiteen ja riittävän hyvin istuup hän.
Sisäpohjan putsauksen alotin ja sainkin raavittua pahimmmat karstat vege. Huomenna jos keli suosii niin pitääp ruveta rälläköimään paskaa peltiä poijes ja heftaileen uutta tilalle.
Ovet on rämät vaan olkoon, pahin puute on apurin lokari. Frankensteinilta tilattiin Matson kanssa rompetta, mutten uskaltanu tilata lokaria kun ompi sielläkin mallia "very bad fit" eli perseestä. Mazdasen lokarin murjoin väkisin paikallensa, ylempää valopukin kiinnikettä joutuu siirtään n. 5 cm ja etutukivarren kohalle tulevia peltejä rälläköimään että mahtuu paikallensa. Kakkaa-kakkaa-kakkaa-kepponen.
Hiivatti kun pitäis käyä Joutoviikoilla moikkailemassa tuttuja vaan ei malta, suuttuvat kohta halavatut 🙁

Lisää kuvia täällä!

PS. Eihän se venttiilinkopan syvennyskään ollu kohallaan, viddu. Heittää 5 cm, on liian edessä... Nuijalle töitä.