Siirry sisältöön

dscn0960.jpg

31.8.2008
Viikonloppu hurahti liiteriä laitellessa, nyt ompi sitten sisäseinät pystyssä. Huomenna pitää hakee 3 kpl pohjamaalattuja lastulevyjä joista iitrailla katto. Kattoluukun väsäsin vanhasta ikkunasta & pokasta, lasin vaihdoin faneriin ja eristeeksi styroksia. Kierrätys rulettaa!

Joo, perjantaina meikästä tuli sitten Kemppi-mies kun en jaksanu enää rämpiä Arcosin kanssa. Kyllähän sillä paksua plootua hitsaa, mutta sätkänpeltiin se ei sovellu. Uus vekotin on Kemppi MinarcMig Adaptive 150, mahtava vekotin! Ens kuussa syyvään sitten vaan puuroa... Perkkele, painaa vaan jottain 9kg, entinen 35kg!

Jossain välissä karkasin sen verran Eldon kimppuun, että viimeistelin takaosan, eli korjasin sisälokkarit ja viilailin kontin pohjan. Sen jälkeen vetelin vielä kertaalleen rälläkällä & teräsharjalla koko lattian puhtaaksi ja sutaisin sinkkimaalin päälle. Saapi luvan kelvata.

Takalokareja tsekkalin ja kaikki on hiton lahoja & risoja. Aivot veteen ja hei - leikkasin alareunoista vekit, ruosteet ja rutut hiiteen ja nyt sitten on melko karskit Sahara -tyyppiset rydöt hyppysissä. Hiivatti, leikkasin vaan melkomoisen isot viipaleet alareunoista jotenka nyt sitten näkyy kaikki alustan hilut sivulle ja takapyärä sylkee kurat ja kivet perässähiihtäjien silmille... Katotaan nyt, kuhan pohjamaalit kuivuu niin sovitellaan ja sottaillaan lisää.

Tällens tässä nyt ja näin, helevetti ku huomenna on jo syyskuu.

dscn0820.jpg

28.8.2008
No vot sano ku vittu ryssän näki. Laatat on laatoitettu ja geyshirit kuivuneet, siistii. Tänään kursin Eldon perän läjään niiltä osin ku onanistuu korin rungolla rötköttäessä. Pistehitsillä vetelin peltiä kiinni ja sika siistiä jälkeä tulee. Hiivatti, pitäis hommata siihen pitemmät ja mutkaisemmat pihdit niin ylettyisi eksoottisempiinkin paikkoihin! Migistä loppui kaasu, mutta sain kuitenkin turaukset turattua, huomenna haettava lissee.

dscn0834.jpg

Ryppypellin änkesin keulille ja rupesin lokasuojien kanssa sovittelemaan. Paljon on modattavaa että asettuu, mutta ei onneksi mahottomasti. Jos vänkäisi alemmat etukiinnikkeet valopukissa kohalleen niin mahtuisi pelti toimimaan tosi mahtavasti, mutta sitten venttiilikopat kanittaa kiinni sisälokariin joka ei o hyvä homma. Sisälokareita joutui jo nyt leikkelemään ja vasaroimaan jonku verran että sai ees jonkinlaiseen asentoon vaan pitänee pilkkoa valopukkia että saa kunnolla soviteltua.

Ryppypeltiin pitää pistehitsailla hiukkasen tukipeltejä sisäpuolelle kun on jokunen ratkeama ja vetkulanoloinen. Vaan nou hätä. Huomenna tulossa sadepäivä eli rakentelen sitten liiteriä vaihteeks...

dscn0811.jpg

25.8.2008
Viikonloppuna käytiin Pakulla Kuopion Kujjeiluissa ja sieltä kotio kulkeutui hyvä ryppypelti, kutosen kattomekanismi + rupukatto sekä kohtuullisen hyvät kaapariovet eteen, mahtavaa! Hyvin kuleksi Paku Nutikka perässänsä, nopeusmittarin vaijeri katkes vaan heti lähtiessä, mutta Navigaattori kertoi jotta matkanopeus oli 70-80km/h eli ihan jees poks. Kujjeilu -kuvia löytyy täältä.

dscn0814.jpg

Eilen ehtoolla sitten rupesin askartelemaan Eldoa ja alotin varapyöräkotelosta, jonka sainkin kursittua paikalleen. Takavalopellin korvasin sileellä, pitää vaan vielä vähän muotoilla alareunaa että näyttäis ees vähän oikeelta. Tarttuskohan se pistehitsillä vai pitäskö kokeilla tulppahitsailua, jonkin verran on perskeitä wanhoista hitsauksista ja pistehitsailu saattaap menne vituiks... Se vaan askarruttaa, jotta tuleekohan siitä liian löperö/notkuvainen kun alunperinhän tuossa ompi vino pino kantteja ja prohviileja? Voihan siihen alareunaan tietty hitsata jonkun lisäkantin kun nostaa kopan rungolta ja pääsee kunnolla altapäin kärventämään.

Kesken askartelun tuli sietämättömän paha olo ja laattakin pääsi lennähtämään, onneks ei kuitenkaan sätkän päälle! Olis tietty ruostunnu ja syöpynny heti piloille... Nyt onpi sitten kuumetta ja edelleen yököttää, pöh. Ei jaksa mittään.

eldoperakontti.jpg

18.8.2008
Tänään rupesin rälläköimään perskontin pohjaa vege, joka oliskin viimenen isompi säätö joka ompi tehtävä korin rungolla rötköttäessä. Seuraavaks olis kopan kippaus kyljellens ja altapäin ehjäys & suojaus.

Nooooo, ensin eka gernin rälläkkä rupesi savuamaan ja lämpeni siihen malliin jotta rupesi pintamuovin vaihtaan muotoa ja kämmeneen nostaan palorakkulaa. Ei ku uutta matoa koukkuun eli gern mehtään ja seuraava ritsa kätehen...

Tuo paska kesti vartin ja yhtäkkiä se vaan rääkäisi, rysähti ja pomppas käjestä fidduhun. Järkytyksestä toivuttuani revin piuhan irti & hamusin romun tutiseviin käsiin - sehän oli täysin jumissa. Perkels, fiddans ssaatana. Tänä kesänä noita on menny sitte 3 zipaletta. Tuo viimeisin, karahtanu olis ollu vielä takuunalainen vaan nirhasin johdon jo uutena ruvelle ja jouduin vaihtaan sen ekaan mikä romuista löytyi - wanha leivänpaahtimen johto, eli takuu taitaa olla mennyttä kaljua. Huomenna pitää liimata pokka kohalleen ja lähtee inttämään jotta tämmönen tää oli jo ostaessa. Pyh ja pöh, Gernin sähkötyökalut on perseestä.

tyohuonetta.jpg

Viikonloppuna rakenneltiin isäukon kanssa liiteriin työhuonetta/-pajaa, mahtavata - kohta on paikka missä romujen kanssa raplata, ei tartte kitaroitten ja muiden soittovenkuloiden seassa sotata... Lattian alle, ryömintätilaan sain Jalpolta sähkömoottorin aluslavoja, joista sai mahtavan tasaisen alustan jonka päälle voipi piilotellä sätkänosia ja sähköurkuja. Pitää jättää vaan muutama levy helposti avattaviks ettei kama ihan täysin sinne haudaududduu.

dscn0560.jpg

14.8.2008
Tänään pääs taas vähän rakenteleen. Putsasin ja ruiskuttelin sinkkimaalilla kolmiopeltien ympäristöt. Ruostuneet vesikourun alapäät leikkelin vege ja vetelin pistehitsillä uudet pätkät tilalle. Sen jälkehen sottasin uretaaniliimalla uudet kolmiopellit hollille ja Vaasasta saaduilla suutarinpajan pikkupuristimilla puristelin läppäreet paikalleen. Nyt ei ku odotellaan mitenkä tarttuvat.
Hitto kun viikonloppuna olis kelejä niin saisi vaihettua vielä varapyöräkotelon pohjan niin homma olis mainiossa jamassa. Ryppypellin perään huhuilin eilen ja ens viikolla olis toivoa saada se haltuun eli pääsis sovittaan etupään komponentin lopullisesti kohalleen!
Natzolta sain paremman peltitankin antureineen, ei tartte ruveta romujen mukana tullutta ruostepökälettä tekohengittämään. Hällä ompi kans pari joutilasta takaovea, jotka olis lunastettavissa jos nuista miun raadoista ei saa kalua. Joutuu vain saranan kääntään ympäri, mutta se ei o paha homma kun ovat muuten hyvät.
Juu, Iso-D tuopi pari kaapparia Kujjeiluihin. Mycket bra eli erittäin rintaliivit!