Siirry sisältöön

dscn1138.jpg

30.9.2008
Hetken mielenhäiriössä hurautin ruokiksella D1 -katsastusasemalle, jonka kanssa meillä ompi hyvä diili hintojen ja ymmärryksen suhteen 🙂

Tuntematon nuori kuoma, hyvillä mielin onneksi, pyyti nöyrästi apua käynnistyksen, vaihteiston ja käsijarrun suhteen ja pääsi liikkeellekin. Lopulta. Jarrutesterissä todettiin jotta kuskinpuoleinen käsijarru ei ota lainkahan. Ehotin, jotta jospa ei aja vielä poijes koneelta, vaan vilkuttelee vaikka valoja ja tööttäilee äänitorvea niin mie kiristän äkkiä vaijeria ja ihme tapahtui - lupa tuli ja pari kierrosta myöhemmin käsäri oli ok.

Hallin puolella ei ihmeempää, runkonumerosta ei saanu mitään selvää, mutta sanoin jotta se on 725895 ja kuoma totesi jotta niinpäs onkin. Ihan siviili-ihmisenä ihmetteli ja ihasteli peräkontin kapiokirstua ja piironkia ja mittali kummissaan jotta hiivatti kyllähän sinne 2 henkeä pötköttelemään mahtuu. Onneks ei pyytänny kaveriks testaamaan. Katsastettu länsiauto, tervetuloa uudelleen vuonna 2010!

Ehtoolla selvittelin räminöitä ja muuta en keksiny ku vaihdoin lurpaksi venähtäneen tuulettajan hihnan ja kirrasin sen soppelisti. Huomenna näköö, tai paremminkin kuuloo paraniko vai onko leikattava.

Bilteman haitariputki näköjään suhnaa läpitte 30 cm matkalta ekasta mutkasta jokaisen kierteen saumasta. Pyörittelin muka kireemmälle ja yritin hitsata, mutta Kemppi tuli hulluksi - ei tainnu oikein automagiikka tykätä paskasesta, huonosti palavasta galvaanista kun ruikki lankaa miten sattu ja lopulta ruttasi puol metriä sisuksiinsa. Onneks ei särkyny, mutta jonkun tovin selvittelin sykeröitä. Pimeessä.

Tälleen tänään, ei paskempi päivä.

2

valkosivut1.jpg

29.9.2008
Laitatin kitkarenkaat vanteille ja hujautin ne pakuun alle. Mainiolta näyttävätten valkosiivut wanhusvantehilla. Yritän pyöräyttää Azun vielä leimalla ennen Mööttiä, huomenna tsekkaan vielä jarrut ja kuunnellaan mitä sanoopi K1 kuomat kulkimesta.

azuvalkosivu.jpg

Hiukkasen kuuluu rähinää ja mekkalaa laturin tienoilta, pitää muistaa tsekata ompiko kyseessä esim. hihna, laturin laakeri vaiko mikäkökkö ennen Möötti-retkeä...

Eilen oli tosi paha olo, niin paha etten uskaltanu käydä ees ulkona kun siellä on lintuja ja oravia ja ne on vaarallisia petoja. Urutkin olin särkeny.

ugnreijolassa08.jpg

27.9.2008
Vein Rouvan punikin & Nutikan Veijolaan talvisäilöön. Mittarinlukema Punardissa 38605 eli kesän ajot 4406 kilometriä. Hyvin pelasi hän, kiitokset siitä. Jarruremppa on tehtävä ensi keväänä, saa nähä miten alustan muutamat ruosterosot kehittyy talven aikana. Toivottavasti eivät kauhiasti pahene.

Pakuun vaihoin öljyt ja suodattimen talvee varten, mittarinlukema 24400 eli vähän ajettu oli nuilla vaan halvempaa on öljy ku koneremppa. Paitsi että mullahan oli nopeus- & matkamittari pimeenä pitkän tovin, jotenka tostahan puuttuu pirusti kilsoja.

Ehtoolla olis levyjulkkarit Tikkalan baarissa, huomenna on varmaan tosi paha olo.

1

dscn1129.jpg

25.9.2008
Heleveta, jostain syystä Zepolta hommatut lokarit ei asetu ollenkaan kohalleen. Onko mulla vikaa päässä vai mitä, kun yläkaari on erimuotoinen? Hidox, kun olisi helppo viimeistellä maalauskuntoon van eihä niitä prrkkke saa istumaan...

Etulokarien saumat putsasin ja pohjamaalasin, huomenna tiristellään Uretaaniliimat. Ryppypellin putsailun alottelin, jonkin verran on hitsailtavaa ja kuhmuja ehkä pitäis vähän oikoa. Etupäässä reipasta ruosterupea, hitsattava ompi paikkaa vaan hitsaillaan. Harmi kun huomiseks lupailtu sadetta.

... Vittu mie mitään humppia jaksanu opetella, luntit sentään tulostin ...

palkki.jpg

24.9.2008
Eilen & tänään jahusin sisälattioiden ja varapyöräkotelon pohjan kanssa. Varapyöräkotelon pohjan ja runkoaisojen väliin väsäsin tosiaankin 20 x 40 mm palkista poikittaistuen, jonka pulttasin runkoon ja koriin. Viritelmästä tuli pirun tukeva, tosin se ei poistanu tietenkään sitä ongelmaa että kopan perä on pirun ylhäällä. Olkoon.

Kaikki sisäpuolen hitsaussaumat putsasin eilen vielä kerataalleen ja ruiskuttelin sinkkimaalit päälle. Tänään vetäisin saumoihin Uretaaniliimat tiivisteeksi, tiiä nyt onko moinen järkevää mutta teinpä silti.
Tarkoitus oli vedellä liimat myös uusien modattujen etulokarien saumojen suojaksi, mutta Soundallin tökötti loppui kesken. Pitää hoitaa homma hoomenna kondikseen.

Vidu, huomenna pitää tsekata myös humpparallit, keikkaa pukkaa. Kirpputorilta löysin saatanan hienon 70 -luvun Gem Galant Rodeo 37 urun, nyt on taas mitä särkeä!