Siirry sisältöön

dscn2219.jpg

28.12.2008
Eilen alottelin Solexin 40 -sarjalaisten fixailun. Alunperin ykköseksi tarkotettu 40PCIS2 on niin kulahtanut sekä akseleiltaan että niiden rei'iltä ettei helpolla kalua saa. Mukana tullut toinen on kanssa melkoinen kulanderi. Harmitustakin jo kihahti kuuppaan! Ylläri & pylläri oli että omista paskoista löytyi melkein tyhjäks kaluttu 40 PICS2, eli "ei keskipakokytkin" -malli jossa akselit paremmat ja reiätkin siedettävät eli siitä ruvetaan rakentelamahan. Olikohan tuo viimeisin löytö Eldon kuormassa vai missä, ei mitään mielikuvaa!

Seuraavaksi kunnollinen putsaus ja sitten suuttimia valkkaamaan Haynesin maniskan speksien pohjalta. Tuo 40 PICS2 onkin iteasiassa parempi kun siinä ei o laisinkahan keskipakokytkimen hiluja mukana, ne kun olis pitänyt kuitenkin disabloida että kaasu palautuu nopiasti eikä vitkuttele - mikä on tarpeen keskipakomallin vaihteella jarrutushommia varten, mutta silkkaa kiusaa normaali kytkimen kanssa.

dscn0563.jpg

Kun tuota tekemistä ei tunnu tarpeeksi löytyvän vuorokauden kaikille 24 tunnille, niin lykätääpäs tänne hiukan infoa myös talouden toisesta ajokuntoisesta 2CV:stä eli Rouvan 2CV6 Specialista vm. -72/84. Homma alkaa railakkaalla valokuivamontaashilla jota tahdittaa äsäkkä twist -kombo Vinku & the Indians.

Tsekka här, bitte!