Siirry sisältöön

28012009185.jpg

28.1.2009
Kyläpähän otti pattihin kun aamusella töihin körötellessä rupesi tuossa lähi BBC:n valojen jälkeen kampeemaan vidusti oikeelle ja matkanteko hidastumistaan hidastumaan. Tietty keskellä aamuruuhkaa, takana 20 kiireistä aamuäreetä kanssa-autoilijaa! Väkisin onnuin seuraavassa risteyksessä vaanivalle Vellille jonka pihassa totesin tapahtuneen : apurin takapyörä tyhjä, valkosivu lentäny helevettiin, sisusgummin riekaleita pursuu vanteen ja päälysrenkaan välistä. Vittu ku vitutti. Röissä sovittu Lieksaan lähtö HP:n palvelinta vaihtaan, kiire & hoppu! Pikainen puhelu ja kaveri haki röihin ja paku jäi Xellille murheellisena könöttämään.

Töissä jatkui hyvin alkanu aamu, henkilökunnan & opiskelijoiden kotihakemistopalvein änkkänä ja backupit jumissa. Kiitos. No, kaveri lähti Lieksaan yksiksensä serverin kanssa ja mie jäin tappeleen Joensuuhun.

Ruokiksella sain toiselta kaverilta kyydin Hellille, jossa suoritin pikaisen renkaanvaihdoin ja vein surulliset tuliaiset läheiselle gummikorjaamolle - olisko ollu Kumikorjaamo Sultan Näkki Juomunen. Siellä sitten porukalla ihmeteltiin jotta onpas karmeeta ja huh-huh, uuvet kumit. Valkosivussa repeämiä, ei onneks täysin pilalla, sisuskumi vappuhuiskana ja päällyskumissa isoja nirhamia mutta kudokset ehjinä. Sulttaani katto Pakua ja sano jotta kyllähän tämä tuossa kestää, kun on kevyt ku höyhen ja hidas ku etana. Oikeeseen autoon olis suositellu vararenkaaks sijoitusta. Helepotus oli syvä!

Sisuskumia ei heillä ollut, mutta onneks ite hamstrasin viime kesänä hyllyhyn kun Neuromasterilla oli joitakin jääny nurkkiin. Rengastyöt ja tasapainotus 15E, ihan jees.

Kiitos ja näkemiin.

dscn2295.jpg

23.-25.1.2009
Käytiin Jalppiksen kanssa Vehulla JP -kokouksessa ja mahtavasti Paku pelitti. Ennen lähtöä jouduin kiristelemään vielä kuskinpuolen etupyörän napamutteria, löystyy siis perkkkele. Eniten epäilytti ikiwanhan Eberin toiminta vaan hyvin puhkui kabiinin lämpimäksi. Kun vielä sulamisvedet äyskäröitiin pihalle niin klasitkin pysyi huuruilemattomina. Lievää demetoitumista liekinheitin osoitti kun pitkään piti päällä, tällöin se jäi turhaan puhisemaan eli jälkijäähyttelymekaniikka kaipaa säätöä. Vaiva korjautui kun nappasi sulakkeen irti ja laittoi sen takaisin paikalleen - alkeellinen "ctrl-alt-del". Pysyvämpi korjaus on lämpötila-anturin päässä olevan ruuvin kieritys suuntaan tahi toiseen, pikku homma tehhä päivänäöllä.

Neo-Retro kuorma odotteli myös siellä ja siinä pari uutuuttaan kiiltäviä kuulavetareita - siistejä ku sianporsaat pienenä, sopisi vaikka kirjahyllyyn. Siihen uuden Solexin ykskurkkuisen kaasarin vierelle.

Statistiikkaa :

23.1.
12.30 Lähtö Joensuusta, mittarinlukema 26574 (tankilla ajettu 50 km)
15.42 Lievestuoreella tankkaus 22l, mittarinlukema 26814
18.15 Perillä Vehulla, mittarinlukema 26962

24.1
Visiitti Keskosen kyläkaupalla, mittarinlukema 27072

25.1.
9.25 Kotia kohti, mittarinlukema 27072
11.00 Multia, tankkaus 23,6l, mittarinlukema 27141
15.00 Kotona Joensuussa, mittarinlukema 27443

Kilometrejä yhteensä : 869
Keskikulutus : 7,3 l/100 km

1

dscn2292.jpg

Viikonloppuna olis Vehulla Killan Raadin kokous & JP kokous jonnekka lähetään Jalopenan kanssa puskemaan Pakulla huomenissa. Pikainen tsekki kertoi jotta koneessa on öljyä, eberi toimii, renkaissa ilmaa eli homma bueno...

NOH, tsekkasin kaiken varalta vielä murheenkryynin eli kuskin puolen etupyörän ja siellähän oli taas klapia. Vanne irti ja 32mm avaimen kanssa napamutteria sihtailemaan... Vittu, väljäähän siellä oli taas! Kiristyi 5 minsaa. Mikä perkele siellä antaa periksi! Mutterin jengat? Vetarin pään jengat? Pöh.

Vehulla pitäisi ootella Ranskan kuoman varaosakuorma jossa upouudet SKF -laakerein terästetyt vetarit ja muitakin herkkuja. Perkkkele, ne kun vaihan eteen niin loppuu moinen pelleily!

080120091822.jpg

8.1.2009
Mittarinlukema 26384
Kovat pakkaset poksahti riesaksi ja yllättäin Picasso jäätyä läsähti pihaan ja nyt on pakulla huruuteltu paukkupakkasista huolimatta. Pakkasta ollu parhaimmillaan -22C ja Paku ei moksiskaan. Kyydittävät hiukan kylläkin.

Toissa-aamuna alko Pablo piruilemaan, kaikki ovet jumissa eikä avaudu ees avaimella - avain kyllä kääntyy lukossa mutta mitään ei tapahdu. Valot
vaan vilkkuu kun avaimen gaugoavausnappia painaa...

Kuvassa muuten meikän työpuuceen näppis. Oikeesti. Vitun kätevä.