Siirry sisältöön

1

dscn8668

23.5.2010
No nyt kelpaa! Päivä sujahti yllättävän suksikkaasti ja hommat meni ns. puikkoon eli aamupalastelun jälkeen jatkoin kokoilemista hyvällä sykkeellä. Olisko edellisillan punaviinin kanssa läträämisellä tekemistä sykkeen kanssa, tiä en 🙂

dscn8684

Venttiilit säätelin ja tarkistin ja säätelin lissää, hyvät tuli. Pakoputkisto ja pellit paikoilleen. Pakarinkin sain puljattua siten ettei kolistele valopukkiin tahi runkoon, hyvä homma.
Alppijaken homemade ilmanputsari kopisi konepeltiin, mutta se oli saman kokoinen ku orkkis eli filtteripatruuna sopi jetsulleen. Eiku rälläkällä 2cm vex ja sopi pellin alle ku vanha ihminen. Jollei paremminkin.

dscn8688

Kaasuviviusto ei meinannu asettua kohdalleen millään joten jatkoin sitä kylmästi muutamalla sentillä ja tein kaasaripäähän ruuvi & mutterikiinnityksen ja hommasta tuli muy bien. On jopa siistin näköinen. Säkä rules.

dscn8694

Koeajolla Eldo pelitti oikein mainiosti, nopeutta ei tullut lisää mutta vääntöä sitäkin enempi. Läheinen Lehmon mäki joka oli edelliselle kattaukselle kovin puuduttava, meni nykyisellä heittämällä yli. Vauhti jopa kiihtyi kun vaan poljinta tallasi… Saa nyt nähdä miten pitkäikäinen tämä viritys on, mutta tuleepahan testattua.

Lopputilanne:
- Sylinterit : 2CV6 syltyt jotka kairattu 77mm halkaisijalle (Kiitos Iso-J)
- Männät : Visan männät 77mm
-> Kuutiotilavuus : n. 652cm3
- Kaasari : Solex 40 Pics 3, suuttimiin ei ole vielä koskettu (Kiitos Turtl3)
- Vaihteisto : AZU -62, johon istutettu 2CV4 perä + kuulavetarit

Mittarinlukema : 002660

Täällä remontin yhteenveto twist-pitoisessa videoformaatissa.

dscn8622

22.5.2010
Remontti jatkui sitten tänään. Jalpo ja Jimi kävi aamusella morjestamassa ja Jalpon kanssa vielä tsekkailtiin tarkemmin vuotoja - brillithän ne siellä fuskasi, ei lohkon pinnasta vaan keskireiästä.

dscn8636

Suojapeltien purkamisen jälkeen yritettiin varovasti longotella gumeja kohdalleen, mutta sen verran tiukassa olivat, että pakko oli ryhtyä imusarjan irrotukseen ja kansien hölläilyyn. Meinattiin kokeilla nyhjytetellä kansia ja kattoa josko sitä kautta saisi kohdalleen vaan ei toiminut sekään. Purettava on kunnolla. J & J loikkas Kaminaan ja jättin meikän pähkäilemään rojektinsa kanssa.
Kannet irti ja tsekkailua, paikalleen laitto tulisi olemaan jälleen perseestä, ellei purkaisi ropelin ympärärillä olevaa peltilootaa ja sitä ei saa irti kun kone on paikoillaan. Tsup-tsup ja tsädäm. Kaikki poijes.

dscn8648

Konetta ei lopulta tarttenukkaan nostaa keulilta, vaan riitti kun irrotti etupään tukikumit ja löysäsi laatikkoa ja konetta yhdistävää liitosta. Sen jälkeen homma alkoikin jo sujua, paitsi että brilligummit oli ihan siistana. Ärkele. Jalpolle soittelin ja onneks Jaoksella oli Onttolassa tiivistesarja jemiksessä ja veljens Jake kiikutti gummit mulle. Porukalla hiukkasen sihtailtiin korjaamokirjasta mitenkä ne on parasta sovittaa ja puoli tuntia myöhemmin kannet oli paikoillaan ja momentissa. Jesh.

dscn8671

Jaksoin vielä koota valopukit, imusarjan, johdotukset sun muut paikalleen, mutta sitten yllätti väsy ja pakko oli lopettaa askartelu. Huomenna viimeistely ja sitten pääsee taas kojarille.
Sormet ja varpaat ristiin!

Joo, pirulauta öljynlauhdutinkin vuosi - toisen jalan liitos pettänyt vaan onneks löytyi lattian alta ehjä (toivottavasti!) jonka vaihdoin samantein...

dscn8613

21.5.2010
Perkkele. Ilmanputsarin sain kursittua kasaan ja eikun koeajolle. Monenlaisia kolinoita ja resonanssia, yskimistä ja nykimistä, mikä on täysin normaalia tämmöisen operaation jälkeen 🙂

No, pihaan takasin ja konehuoneeseen kurkkimaan, ei mitiä hätiä… Vaan perkele molemman puolen brillitiivisteetpäs vuosi ja lammikkoa pukkasi alle alta aikayksikön. Scheisse vaan, tack.

Huomenna visiitti Rompepäiville ja sitten himpeen purkamaan pata uusiksi. Tietty poutakelit loppuu ja rupee sataan räntää, olis mulle ihan oikein - kuka käski ehjää ruveta korjaamaan...

Kävin vielä  vihapäissäni naama, kädet ja vaatteet paskasina lenkillä ja nauroivat perkeleet päin naamaa. Olisin motannu, mutta olivat nopeempia.

dscn8603

20.5.2010
Tänään sain paletin pääosin kasaan ja se jopa kävi ja kukkuikin. Ääni möräkkä ja miehekäs, on se hyvä kun ees jommalla kummalla meistä - kuskilla kun on wanhan mummon kätkätys.

- Kaasuvipua joutuu vielä vääntelemään koska ei mee ihan pohjaan.
- Pääsuutin on todennäköisesti vaihdettava isompaan että saa riittävästi lirua ja seokset sopiviks.

dscn8610

- Ilmanputsaria ei oo vielä. Kolusin joensuun puoteja ettimässä 65 mm halkaisijallista kumiletkua josta saisi sovitteen nykyiselle muttei vielä tärpännyt. Ainahan on se mahku että muokkaa nykyistä, mutta ei raskisi kun on niin hiano.

Huomenna lissää. Viikonloppuna on Ylämyllyllä Susirajan Rompepäivät, shinnee!

Videolla Savut eli Holy Smoke!

dscn8588

19.5.2010
Tänään alotin sitten koneenpiristystalkoot. Nopee oli purkaa wanhat roinat veks, mutta pärrkkele kun rupes ujutteleen kansia paikoilleen niin AK:n koneen tuulitunnelipas onkin niin ahdas ettei meinaa suosiolla hilut asettua paikoilleen ja etenkin brillitiivisteiden sovittelu oli melkomoista ärräpäiden juhlaa. Veri lensi ja pelti soi.

dscn8589

No paikoilleen sain kuin sainkin kannet ja kirrasinkin ne, mutta sitten tuli liikaa äksyä ja piti lopettaa ettei tule enempää vahinkoa korjattavalle tahi korjaajalle. Hiukkasen painaa vielä viimeviikonlopun Hki-Kerava-Karslruhe-Wiesbaden-Hampuri humppahurvitteluretki.

Hiukkasen vaan...