Siirry sisältöön

30.6.2010
Eilen käytiin Karjalan Koukero -asioissa Räisäsen Ollin luona ja se kurkisteli konepellin alle ja totesi että täällähän on ihan päättömät kytkennät ja korjasi ne. Ihmeellistä, miulla oli lievästi plussat ja miinukset sekasin ja akku purkautui koko ajan laturin kautta. Ilmankos, tästä taisin joskus mainitakin, mutta laiskuuttani kiersin ongelman pääkytkimen ja merkkivalon avulla!

Jippih ja jeh, tänään tuli 3000 km Eldolla täyteen!

Mahtavata!

dscn8984

22.6.2010
Eilen kursin toisenkin kannen venttiilikoneiston kondikseen. Kyseessä siis kuskin puoli. Tällä puolen maltoin vähän tarkemmin mittailla ja keinuvipujen päät sattuikin melko hyvin venttiilivarsien keskelle.
Katotaan nyt onko millään mitään merkitystä. Mietin taas jumiutuneisiin vivustojen alapultteihin lisärautaa hitsaillessani jotta miks vitussa mie saatanan pölvästi rupeen tekemisen puutteen vuoksi tekemään tämmöstä.

Välillä kuvittelen oppineeni, että ehjää ei kannata korjata, mutta silti useimmin tuntuu kyllä unohtuvan moiset viisaudet… Ja sitten korpee!

img_0195

15.6.2010
Tänään käytiin Jaoksen jengin kanssa kattomassa Koukerokisareittiä. Kovin mainioita uusia kinttupolkua löydettiin. Häh-häh!

Eltossa oli 3 lisämatkailijaa kyydissä ja hyvinhän se jaksoi jyristellä mäkisessä maastossakin, mitä nyt matkalaiset hiukkasen meteliä naureskelivat ja pumpulia korviinsa reissun puolivälissä tunkivat. Hinta-laatu!

img_0190

14.6.2010
Rupesin vaihtaan venttiilien keinuvipuja kun ne lonksuivat akselilla niin maan perusteellisesti. Ruuvasin wanhoista kutosen kansista hilut irti ja rupesin sovitteleen paikalleen vaan eihän ne tietenkään ollu samanlaisia mitoiltaan. Kylmän viileesti hioin prikoista ja holkeista liiat poijes ja sain mahtumaan ne paikoilleen. Hiton hintsusti jäi säätövaraa vaan just riittävästi.

Se vähän jäi askarruttaan että tuleeko ongelmia kun keinuvivun pää ei osu ihan jetsulleen venttiilivarren pään keskelle, mutta kai se aikansa kestää. Ohjurit kai siinä vähän nopeemmin kulahtaa vaan uusitaan sitten kun rupee antamaan liikaa savumerkkejä.

Apurin puolen kerkesin vaihtaan, kuskinpuolen kimppuhun käytähän heti kun keli ja hermo antaa myötä.

img_0107

8.6.2010
Koneen toiminta ei kovin vakuuta vieläkään. Metakkaa ihan perkeleesti. Venttiilit säätelin vaan silti helvetinmoinen ylimääräinen kalina. Tyhjäkäynti surkiahko ja nykimistäkin kiusaksi asti. Ilmavuodot tsekkasin, tiivis onpi.

Jalpo kairasi eilen ylimääräisestä suutinsatsista hiukkasen isomman pääsuuttimen (180), tyhjäkäyntisuuttimen (60) sekä kiihytyspumpun suihkimen (60). Pitää yrittää huomenna ruveta pykäilemään variaatioita.

img_0110

Nutikan kävin hakemassa tänään, hyvin oli säilynyt. Viikonloppuna lähetään Mikkeliin, luvassa paskemmat kelit niin päätettiin ottaa peltiteltta messiin. Vetovaunu valitaan sitten viime hetkellä, kaikki käy... Paitsi että Eltoon pitää muistaa kytkee koukun sähköt 🙂

… Juu, sen verran pitää sanoa että kyllä Elto tolla tekniikalla kulkee ja todella hyvin kunhan nuo lastentaudit saa poijes. Esim. tänään paiskoin ohiajotiellä 110 km/h heittämällä, siinä jäi perävaunua vetelevä Skotamies kahtomaan monttu auki kun musta kuhmuinen kuoriainen pyyhälsi ohi karmeeta metakkaa pitäen. Häh-häh!