Siirry sisältöön

img_0455 img_0458 img_0450

26.9.2010
Tänään tein BN4:n perusasennuksen Eldon pellin alle. Hyvinhän se mahtui ku töötän siirsi toiselle puolelle. Hiukkasen pitää vielä tukevoittaa pitempää jalkaa ja sitten olis enää bensapumppu, letkut ja piuhat niin olis kondiksessa.

Testailin vielä lissää ja tuolla kokoonpanolla se toimii mahottoman hyvin, niin mahottoman hyvin että uskaltaa ottaa hyötykäyttöön. Vidun IF kun ei antannu hirvi-palo-varkausvakuutusta, on kuulemma liian wanha tuo Elto. Pöh ja päh, Pakuun sai sen v. 2004 vaikka on vm. 1962…

... Hah-hah, saatanan järkevää laittaa nuita palopommikuva näkyville ja haaveilla vielä jostain palovakuutuksta, ettei vaan sahais jalkaa jolla seisoo 🙂

img_0425 img_0426

25.9.2010
Tänään oli vaiherikas päivä monessakin mielessä. Aamusella taistelin Isoolta hommatun BN4:n kanssa saaden sen kertaalleen jopa posahtamaan ilmiliekkeihin, mutta kun vaihdoin siihen Wanhasta BN2:sta hardi-pumpun ja bensasäätimen niin homma pelitti hyvin. Mukana tullut kalvopumppu siirtyi odottamaan kärsivällisempää rakentelijaa. Hardin luovuttaneseen BN2:een se käy kans, eli joskus sitten joku voi rakennella niistä toimivan kombinaation. Mutta se en oo minä!

img_0434

Iltasella oli Jaoksen kesäkauden päättäjäisgaalat ja mukavata oli vedellä naamaan hyviä safkoja, saunoa ja lutrata jopa järvessäkin. Saaaatanan kylmää oli jo vesi, hyvä ettei syän pysähtyny.

2

img_0415

18.9.2010
Katsastusremppoi pukkas, tosin eipähän tuossa paljoa laitettavaa ollu - ehjässä vehkeessä. Jarrut säädin, polttimoita vaihtelin ja voitelin kaikki nipat. Klapia on hiukkasen etupäässä, pyörän laakerit ja apurin puolen tukivarren iso laakeri eivät o järin timmejä. Samoin klapia hiukkasen hammastangossa, mutta en rupee sitä purkamaan ellei käsketä.

Bensalämppärin koekäytin ja hyvin pelitti sekin. Kova rauta, ainakin kunnes toisin todistetaan.

1

img_0407

16.9.2010
Viime viikolla vihdoinkin, viiiiiiikkoja Pohon jälkeen vaihdoin uuden katon paikoilleen. Kiree oli, mutta hyvä tuli. Entinen läksi Sitroselle takuuvaihtona, reilua eli tack!

Pohosta sain Isoolta BN4 Eberin, jota nyt sitte oon seppäily keulille. Johdotukset oli vähän arvoitus, mutta tänään pääsin jyvälle ja kunnolla testaamaan.
Mukana tullut sykäyspumppu on näköjään kuallu, mutta kaivelin liiterin lattian alta sotasaaliskalustoa esille ja pienellä öh, rinnakkaiskytkennällä sain BN4:n henkiin. Koekäyttelin sitä tommosen puolisen tuntia ja hyvin toimi lämmönsäädöt, jälkijäähdytykset ja kaikki. Huomenna pitää mennä näyttämään sykärivainaata Dieselhuoltoon ja kuunnella onko asialle mitään tehtävissä - jos ei o, niin pitää rakennella sitten wanhan liiton Hardi-pumppuviritys. Sitte pitäiskin miettiä miten hitossa ton saa mahtumaan Ryppypellin alle!

Pakun katsastus lähenee uhkaavasti
- jarrut on tsekattava
- rasvanippojen voitelu
- pakoputkisto
- valot
- vilkut vittuilee
- kuskinpuolen takajousitusta nostettava

1

eldoleimalla2010

2.9.2010
Aamulla klo. 9.00 karautin tutulle K1:lle Eldoa näyttelemään ja pienen alkukököstelyn jälkeen insinörtti sai kulkimen käyntiin ja säntäsi koeajolle. Kovasti oli tohkeissaan koeajolenkillä ajokin sympaattisesti kallistelusta eikä ollu uskoa silmiään jarrutesterissä - oli nimittäin KAIKKi jetsulleen säädöissä. Siistii!

Valot suuntasin siis säkällä Liiterin seinään sihtailemalla ja kohallaan olivat ne. Runkonumerosta ei saanu tietenkään mitään selvää, mutta ei haitannut lain. Omavalmisteinen alumiinilätkä konepellin alla korvasi runkoon jyystetyn ruosteisen kuopan 🙂

Klapia ei ollu etupeässä MISSÄÄN, ei edes olkatapeissa - mitä hämmästeli Inssikin ja kehua retosteli Eltoa suu vaahdoten. Kuulemma wanhin ja hienoin ajokki millä oli ikuna ajellut, kaapparioviakin ihmetteili silmät ymmyrkäisinä.

Kiitoksia ja näkemiin, tervetuloa ensi vuonna uudelleen 🙂

Jesh, taatusti tullaan!

... Ja lokakuun alussa Pakua leimaamaan...