Siirry sisältöön

1

dscn0195 dscn0197 dscn0199 dscn0204

17.5.2011
Tänään sain koneen valmiiksi ja kojarit ajettua. Hyvin veteli ja äsäkkä meteli. Vähäsen venttiilit nakuttelee, pitää säädellä öljynvaihdon yhteydessä. Jossain välissä on pujahdettava Jalpon kannoilla Onttolaan ja rakennettava apurinpuolelle sylkevä putkisto ettei kuulo katoa lopullisesti. Huomenna ajellaankin sitten Eldolla, siistiä.

Mittarinlukema 04707.

dscn0184 dscn0189

15.5.2011
Tänään sain koneen nokille ja apulaitteetkin suurin piirtein paikoillensa. Sytkän säätö ja kaasuvivuston sätöstely on tekemättä. Pakoputkistoksi laitoin nyt tässä vaiheessa korin alle puhkuvan yks vaimentimisen hirvityksen, mutta siihen on helppo tehhä apurinpuolelle heittävä modaus haitariputken avulla jolloin saa saman zydeemin ku pakussa.

Huomenna savut ja sitte kovaa ajoa - ainakin kovaa meteliä!

img_1080

14.5.2011
Tänään nyppäsin entisen koneen veks ja siirtelin hallintalaitteita uuteen myllyyn. Se jaksaa edelleen naurattaa, että koneen jaksaa nostaa pois nokilta ihan iteksensä ja sama pätee myös paikalleen laittoon.

Kytkinlevyn ja paineasetelman kerkesin laitella paikoillensa AK:n myllyyn vaan enpä juuri muuta. Öljypohjanlämmitintä ei harmillisesti saa oikein mitenkään asettumaan kun jäähytysripojen välit ei satu missään vaiheessa kohdalleen 🙁

Huomenissa vois yrittää heittää sepätyn koneen keulille. Pakoputkistoon pitää kiinnittää erityistä huomiota, että Eldosta sais hiljaisemman - ei korvat kestä enää sen saatanallista sirkkelöintiä 🙂

OBS.
18hp -koneen imu-pakosarjan aromipesässä reikä vauhtipyörän puolella - pitää muistaa fixata.

img_1071 img_1074

13.5.2011
Viimeistelin AK:n koneen, venttiilin säädöt, pellit yms paikoilleen ja rupesin purkaan Eldon keulaa. Toivottavasti sää on suosiollinen ja sais koneen vaihdettua tänä viikonloppuna.

Eberin purin kans vex, pitää käyttää Diesel-huollossa tsekattavana josko sen tolkuttoman savuamisen saisi kuriin.

img_1058

12.5.2011
Jatkoin AK:n koneen viimeistelyä ja pulttasin kannet paikoillensa. Päädyin myös laittamaan wanhemman Pics 30 -kaasarin ison 40:n sijasta - AK:n oma ilmanputsari on jotenkin hinemmän näköinen ja 40:n imupakosarjaa pitäis hitsailla enempi & vähempi. Ehkä joskus toiste.