Siirry sisältöön

img_1117 img_1122 img_1123

29.6.2011
Helteisen keksiviikon ohjelmassa piti olla vain Eldon ja Punikin öljynvaihto, mutta jotain muutakin joutui seppäilemään.

Jo jonkun aikaa olen tuuminut että Eldon etujarrut kantais ja kun käytiin Jalpon kanssa tsekkaamassa Koukeroiden kisareittiä niin homma tuntui entistä selvemmältä. Viime vuonnahan siihen jouduin vaihtaan kuskinpuoleisen etujarrusylinteri kun Saksmannin NOS -pökäleessä oli molemmat sylinterit jumissa ja kyseessä vain vuoden vanha objekti...

Noh, apurin pyörä ilmaan ja eihän se minnekään pyörinyt. Säätelin, kaulitsin ja käänsin, kiroilin ja poljin maata mutta uskottava oli - vikka-vikka-vikka. Jarrusylinterin gummia raotteleen ja samanlainen ruostapökälehän se oli kuin kuskinpuoleinenkin - perkselen vjidut.

Pää punaisena olin jo uutta tilaamassa ja laskin etten kerkee saada E:tä ajokondikseen viikonlopuksi kun muistin jotta miehän jumalauta ounastelin tämmöistä mahdollisuutta viime kesänä ja aikani kun romujani pläräsin niin sieltähän LÖYTYI uusi ja stzöpö syltty. Jesh! Jep!

Sylinteri paikoilleen, ilmaus ja lievä säätö ja nyt kelpaa körötellä kun ylimääräistä kitkaa ei o kiusana.

Punkin mitttarinlukema : 46676
Eldon mittarinlukema : 05151

1

23.6.2011
Eilen tuli 5000km Eldolla täyteen! Juhlakahvit ja pullat tuli juotua ja päälle jopa naurettuakin.

Suutarista löysin katon korjaukseen käypäisiä niittejä ja halpojakin olivat - 1okpl niittejä vastakappaleineen kustansi tasan eli jetsulleen 1€. Naputtelin uudet niitit jopa paikoillensakin ja nyt uskaltaa availla kattoa, tulis vaan kelit että tarkenis moiseen uhkayritykseen ryhtyä.

Eilen käytiin Jalpon kanssa Koukerokisareittiä tsekkailemassa ja hämmentävän hiljainen oli E, ainakin aiempaan verrattuna. Pystyi jopa keskustelemaan huutamatta 🙂 Lievää nykimistä oli tasaisilla kierroksilla havaittavissa, mutta pitää tsekata kaasarin & imusarjan mutterit - lievä jälkikirraus poistanee ongelman. Samoin ilmeni sammahtelua kun oli aikansa kaasu pohjassa körötelly ja esim. risteykseen tultaessa nosti jalan kaasulta. Hienosäätöä vailla.

Ja öljynvaihtoa.

Nyt Jussin viettoon.

img_1098 img_1100 img_1101 img_1104

3.6.2011
Tänään rakensin Eldoon lopultakin vähemmän meluisan pakoputkiston. Hitsasin korin alle tulevan pikkutötsän umpeen ja mutkaputkella ja bilteman haitarilla vetäisin putkiston apurinpuolelle korin alle ja ujutin väliin sätkän oman pitkittäisvaimentimen. Pakutyyliin laitoin putken sojottaan takapyörän etupuolelta ulos. Konehuoneen hitsaussaumoja pitää vielä tarkkoa, kun havaittavissa pientä puhkuntaa mutta pukit oli lainassa enkä ilman niitä kulkimen alle mahtunut.

Katon avasin tänään ja siinähän on jo perkele repeämät etupalkin apurinpuolella ja puolivälin niittausten juuressa. Samalta puolelta lens apurin puolen etummaisesta poikittaistuesta niitti helevettiin. Taitaa bombee kiskoa vähän liian piukalle katon tai sitten on vaan paskaa plaatua. Huomenna rättikauppaan niittejä ehtimään, meneehän se aika niinkin.