Siirry sisältöön

img_1783 img_1796 img_1792
25.9.2011
Eilen oli Jaoksen Kesäkauden päättäjäisgaalat Koivuniemessä ja sinne körötellessä rupes Pakun apurinpuolen takapyörän suunnalta kuulumaan hitonmoista raah-raah ääntä joka kerta kun kaarsi vasemmalle. "Se on laakeri" oli pikainen hätäanalyysi vaan metakka yltyi niin pahaksi että tuota rahinaa kuului jo suoraan ajellessa.

Ehtoolla gaalan jälkeen kotio ajellessa oli pakko pysähtyä ihmettelemään metakan syytä kun se oli jo sen verran karseeta kuultavaa. Vesisateessa taskulamppu tekareiden välissä tihuruilemaan jotta onkos se pyörä irtoamassa… Vaan ei, se olikin Talbotin vai oliko se Peugeotin jätöksistä kasattu sisälokari, joka oli irronnut ja hinkkasi gummiin!! Tilaa ei ollut sitä minnekään pujotella eikä sätöstellä kiinnikään eli pakko körötellä kotio. Rouva siirtyi suosiolla jalkamieheksi ja kamat kasattiin kuskin puolelle, jolloinka painopistettä saatiin hiukka kauemmas hankaavalta osastolta ja matka taittui vain lievästi rahistellen kotio asti.

Aamusella nostin Pakun pehvan ylös ja ruuvasin loksun takaisin. Oli hinkannut kitkagummiin ruman uran mutta ei onneksi näyttänyt piloille menneeltä. Samalla teinkin sitten jarrujen säädöt ja etupään nivelien rasvailut eli ensi viikolla vois näyttää Leimalandiaan josko kelpaisi.

Bilteman pilipalihaitaripakoputki on näköjään alkanut purkaa kierrettään ja tunhustaa myrkkyjä ulos 20 cm matkalta, mutta jospa insinörtti ei sitä huomaa 🙂 Runkonumeroa ei näy ollenkaan, mutta onneks muistan sen ulkoa. Häh-häh!

Bensalämppärin koekäyttelin pariinkin otteeseen ja liiemmälti nikottelematta ja savustelematta se lämpöä kabiiniin tarjoili, hyvä, jes ja avot!

img_1752 img_1767 img_1769

17.9.2011
Tänään vein Eldon ja Pukaman Mattisenlahteen talvisäilöön. Komee oli keli kuleksia. Sinne jäi Punikin viereen vartoilemaan kevään rientoja. Toivottavasti hiiret tahi muut paskitsat ei löydä reittiä mihinkään talvehtijoista, hiukkasen vittuttais jos sisukset olis syöty silkoksi.

Mittarinlukema 5671.

img_1738 img_1740 img_1741

11.9.2011
Katsastuksesta meni Eldo läpi ekalla yrittämällä. Runkonumeron kanssa oli vähän vaikeuksia kun ei saanut yhtään mitään selvää enkä miekään enää muistanut ulkoa ku lopun, mutta kun tarkistettiin vielä konepellin alta varalätkästä niin kelpasihan tuo lopulta.

Jarrut oli loistavat eikä etupäässäkään olu välyksiä. Vähän oli inssillä käynnistysvaikeuksia kun ei muistanut laittaa virtoja päälle, vilkkujakaan ei löytänyt kun on käkikello kojelaudassa, mutta loppujen lopuksi leiman lätkäsi kehujen kanssa.

Seuraavaksi syyssiivous ja Mattisenlahteen nauttimaan ansaitusta talvilevosta hyvässä seurassa.

img_1702 img_1701

10.9.2011
Jaoksen huoltopäivä ja nostin vähän jousitusta ja säädin jarrut, hyvät tuli! Ensi viikolla jos saisi leimattua niin vois viedä talvisäilöön odotteleen kesäisempiä kelejä. Ei raski rikkoa komeaa katiskaa 🙂 Pakun jätän talviajoon, sen vois ottaa sitten ensi kesänä rempan ja restauroinnin kohteeksi - kunnon rempasta tuleekin jo 8 vuotta ja kandee laittaa ennen ku pääsee liian pahaksi.

Täällä kuvatuksia.