Siirry sisältöön

img_2688 img_2690

19.6.2012
Tänään lähti Eldoraaton loput romppehet Ilomantsiin uuden projekti alkupääomaksi. Kuoma meinaa rakennella sähkösätkän hyödyntäen Eldon extraosia, hiilikuitua, sähkötekniikkaa, taikuutta ja hitosti aikaa ja tietty kottikärrillisen rahhaakin. Mahtava homma kun osat pääsivät hyötykäyttöhön eivätkä maatuneet meikän takapihalle tahi nirhautuneet jonku Sian tahi Natsdan materiaaliksi 🙂

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan projektin etenemistä.

1

img_2667 img_2673

15.6.2012
Onnistuneen käsijarruremontin innoitamana vein Aimon tänään leimaustehtaalle. Tuttu kuoma hyppäsi rattiin ja körötteli jarrutesterille jossa lukemat olivat erityisen oivalliset, myös käsijarru.

Eikä tässä vielä kaikki, hää sihtaili AMI:n myös iskaritesterillekin jossa alkoi vatkutella jousituksia... Lukemat ihan ns. jatsia. No, olin tapani mukaan siinä vieressä kärkkymässä valmiina tarvittaviin selityksiin ja sepustuksiin jotta kaivatun leiman kulkimelle saan ja hää kysäisi avoimesta ikkunasta jotta

- "Onkos tämä joku Rättäri?"
- "Kyllä juu, on se. Se on vaan naamioitu autoksi"
- "No, turhaahan tätä sitten on mittailla"

Ei ollu kuulemma ikinä nähnytkään AMIa, eikä ollu kolleegatkaan kun kerääntyivät nosturille ihmettelemään laitteen mielenkiintoista habitusta.

Ajovalot sojotti liian ylös, mutta yllätin insinörtin pyörittämällä kabiinista korkeudet kohdalleen. "Näin vanha auto ja on tommoisia jo".

Olkatapeissa pystyvälyksiä, mutta kuulemma toleranssin rajoissa - suositteli tosin lisäprikkojen laittamista. Miusta välyksiä oli a-i-k-a paljon, mutta en ruvennut kiistelemään 🙂

Mikäs tässä, kyllä kelpaa lähteä humpanpaskanpaukutukseen Seinäjoelle ja Joensuuhun kun pihassa odottaa taas yks katsastettu länsikatiska. Niitä on nyt sitten yhteensä 5 kpl!

img_2647

12.6.2012
Leimalle säntäsin aamusella hyvissä ajoin ja hyvinhän tuo kelpasi. Apurinpuolen etuvalo edelleen vähän vinossa, mutta insinörtin suosiollisella avustuksella muljautin sen kohdallensa ja hyvä tuli. Käsijarru otti hiukkasen epätasaisesti, mutta totesi jotta kiristä jos kiristät - toleranssin rajoissa mennään. Tällä kertaa ei tullut kommenttaja olkatapeista eikä juuri muustakaan,  muuta kuin kehuja hyvästä kunnosta ja simpsakasta ulkonäöstä, totta puhui hän. Siistihän se on ku sika pienenä. Katsastettu länsiauto, valmiina kesän rientoihin!

img_2637 img_2640

11.6.2012
Kävin Punikin ja Nutikan Mattisenlahdesta, vihdoinkin. Hyvin olivat säilyneet Ladossansa, hiukkasen pölyä pinnoilla ja kosteudenimijäpurkit puolillaan mutta haju-, home- ja hiirivapaita molemmat. Mahtava homma!

Kotimatkalla tuppasi jarrut kantamaan ja puolsivatkin iha pirusti, mutta ponteva tallailu poisti ongelman. Ehtoolla tsekkasin pikaisesti että kaikki valot toimi ja käsäri oli sopivan kireellä. Apurinpuolen ajovalo sojotteli vähän minne sattuu, mutta aamukaffeeretkellä suoritin silmämääräisens säädön talon seinälaudoitukseen kohdistellen 🙂

2

img_2631

8.6.2012
Huumoriosastolle menee askartelut taas vaihteeksi 🙂 Aamu- ja ruokislenkit sujui oivallisen mahtavasti, veto ärhäkkä ja nykimistä ei lainkahan… Joo-o...

No, iltpäivällä oli treffit Sutimiehen kanssa Koukeropalkintojen kerjäystalkoiden merkeissä. 200 metriä ennen Rojutoria rupesi bensa haisemaan ja vauhti hyytymään, onneks matka oli lyhyt ja vapaalla pääsin melkein parkkiin… Viimeiset 50 metriä työnneltiin ruutuun ja Aimo jätti bensavanaa jälkeensä. Pelti auki ja joka paikka bensassa, kaasari oli puskenut liemet pihalle jokaisesta mahollisesta reiästä. Eihän se siitä enää käyntiin lähtenyt, mutta kahvitauon jälkeen starttasi pärskien. Kipin kapin kotio Kulkimen vaihtoon, että saadaan Arpajaispalkintokiintiö täyteen, 3 km siirtymä oli melkoista nunnuka-nunnuka-lai-lai-laata.

Ehtoolla kurkistelin pellin alle ja käynnistelin koneen, tulviminen alkoi välittömästi - bensaa roiskui hirmuisena kymenä jokaisesta tiehyestä ja suuttimesta molempiin kurkkuihin tasapuolisesti. Jännää ja pöts!

Kansi ja neulaventtiili auki ja puhaltelua, kansi kiinni erittäin huolellisesti kohon sijoittumista sihtaillen ja koekäyttö & -ajo sujuivat ongelmitta. Tosi jännää!

Huomenna Espooseen humpille, tsigu-tsiu!

Mopomiesten kirjekuori tuli kans ja siellä oli 105 pääsuutin, en vaiha vielä että riittää tekemistä ensi viikollekin...

7.6.2012
No eipä voi juhlia onnistuneita remppoja, kulku todella tahmaista ja tyhjäkäyntiä ei juuri lainkahan. Kotia tullessa käydä röpötteli 1 sylinterillä ja kun kurkisti pellin alle niin helicoil-tulppa oli irti johdon päässä. Pöh.

Ruuvailin tulpan uudelleen paikalleen ja tuntui tarttuvan ihan kiltisti vaan silti ei suostunut käymään ollenkaan tyhjäkäyntiä. Tsekkasin sytkän vielä kertaalleen ja puhaltelin paineilmalla kaasarin kaikki röörit ja rupesi jotenkin käymään. Seosruuvia avasin surutta ja nyt taitaa olla auki n. 7-8 kierrosta ja käy kohtalaisesti, koeajo jäi suorittamatta kun tsekkasin etujarrut ja vaihdoin käsijarrupalat, olivatten ihan kolikon paksuiseksi kulahtaneet. Etujarrupalat olivat niin hyvät etten vaihtanut. Käsärin säätö jäi löysäksi kun en osannu säätää vaan pitää iltapuhteilla lueskella opuksia josko sieltä löytyisi viisautta operaation menestyksekkääseen läpivientiin.

Pakun takapenkin tein valmiiksi, siitä tuli ihan söde. Huomenna lissee!