Siirry sisältöön

dscn1404 dscn1408

19.8.2012
Pakoputkistoremppa hoidettu alta poijes. Poikittaisvaimennin oli ku haulikolla posautettu. Vino pino pikku reikiä ja sitten yks isompi repeemä. Säpinöissähän mie karautin AMI:lla kantoon jolloin myös bensaputket rupesi tihkumaan eli laho puu oli ruosteista vaimenninta kovempi.

Melkoinen sovittelu oli saada liitokset tiiviiksi, koska uuden Walkerin putket sojotti ihan eri suuntiin ku entisessä, enkä halunnut löysäillä lämmönvaihtimien etuliitoksia kun näyttivät olevan niin tiukat & tiiviit. Kyllähän ne lopulta asettui, mutta vaihelodjun kylkien kiinnikkeet ei sattunut lähellekään vaan ratkaisin ongelman pieneillä jatkolipareilla - tukevasti tuntui pysyvän.

Ilokseni huomasin myös että öljypohjassa oli valmiiksi tehty paikka GS:n öljypohjalämppärille - hieno homma! Nyt kun vaan muistaisi missä hitossa se lärpäke on, viimeksi oli kiinni Eldon 18hp koneessa, joka meni Jymikselle… Meniköhän se koneen mukana hällen? Toinen ainakin meni AZU:n mukana Kuorttiin… On miulla kyllä jossain Ylämyllyn rompepäiviltä ostettu DIY-häräkekin eli kyllä siihen nyt jonkun saa istutettua kylmää kautta varten.

Ens viikolla Pohoon, siistiä!

img_2888

15.8.2012
Viikonloppuna käytiin AMI:lla Nurmeksen Harrasteauto- ja rompepäivillä ja tulomatkalla rupesi kone vähän mekastamaan ja pakokaasukin haiskahti siihen malliin että heräsi epäily apurin tulpan taas falskaavan. Hyvin kulki enkä viittyny tehä asialle mitään. Laitoin vaan henkisen muistilapun että apurinpuolen kannesta vois laittaa hakua päälle, hankkis valmiiksi kun nykyinen pettää lopullisesti.

Eilen käytiin Jaoksen kaffeilla ja Matso muisteli nähneensä Spurgupojilla kansiparin ihan inhimilliseen hintaan ja tänään sitten kävin tsekkaamassa ja oikeinpahan hää muisti. Siistit -77 vuosimallin sätkän kannet, putketkaan ei ollu rutussa. Hiukkasen karstaa mutta laitoin yöksi likoomaan eli eiköhän ne siitä putsaudu. Kaikki kierteetkin näkyi olevan tallella - hyvä ostos!

Ehtoolla tsekkasin ongelmatulppaa ja se olikin ihan timmisti kiinni, mutta selvisi että poikittaisvaimennin on kaputt, sönder ja rikku. Onneks oli liiterin lattian alla uusi Walker jemiksessä eli viikonlopuksi on luvassa mukavaa pikkuaskaretta. Sadettakin on luvannu sopivasti eli sitä saa mitä sattuu tulemaan.

Täällä kuvia Nurmeksesta.

2

DSCN1350

CITROEN 2CV 1961 "Eldoraato"

Maannut palasina n. 20 vuotta tallin vintillä ja täydellisesti jälleenrakennettu 2008-2011. Runkona galvanoitu wanhusrunko (suomessa galvanoitu ehkä 80-luvulla, virheetön), joka kaiken varalta & metelin minimoimiseksi, suojattu kotelosuoja-aineella sisäpuolelta Jeroen Catsin ohjeiden mukaisesti. Ulkopinnalla epoxiväri & kiveniskusuojamassaus.

Moottori wanhusmallinen 602cc, tyyppikilvessä AK, jossa tuliterä kampiakseli, öljypumppu sekä uudet Mahlen 8.5 puristeiset männät & sylinterit.

Vaihteisto wanhusmallinen, johon istutettu 2CV4:n perä ja uudemmanmalliset kuulavetarit.

Alla uudenveroiset Maxxis kitkarenkaat erittäin hyvillä wanhusmallin vanteilla.

Verhoilut askeettisen tyylikkäästi säkkikangasta & liituraitaa.

Kori jätetty tarkoituksella kuhmuiseksi. Pintaväri mattamusta, jonka alla pellistä pintaan lukien musta & harmaa epoxi, joka mahdollistaa kevyellä hionnalla todella komean patinoituneen ulkoasun.

Takaluukku erittäin harvinainen 50 -luvun herkku, Bombee -mallia.

Ratti erittäin harvinainen Belgimallinen metalliratti jossa koristeltu keskiö.

Lisämittaristo Scintex, sekin harvinainen 50 -luvun lisävaruste.

Etupuskuri äärimmäisen harvinainen Sahara -mallinen putkipuskuri, takana samanhenkinen putkipuskuri 55 -vuosimallin Belgi 2CV:stä.

Ryppypelti.

12V sähköjärjestelmä.

Mehari Clubin elektroninen sytytys.

Vetokoukku.

AKE:lta täydellinen ajoneuvohistoria.

Jälleenrakennuksen jälkeen ajettu 5864km.

HINTA 4200E

*** TUOREET KUVAT 12.8.2012: http://www.hulifer.net/paku/ELDORAATO-12082012/

Erittäin paljon projektitietoja sekä lisäkuvia:

http://www.hulifer.net/paku/blogi/?cat=4

http://www.hulifer.net/paku/ELDORAATO2008-2011/

http://www.hulifer.net/paku/blogi/?page_id=7 (Eldoraato)

email: toppok(ät)hulifer.net
gsm: o4o 1919 5o3

2012-08-07-140850

7.8.2012
Tänään oli sitten SE sekavien fiilisten päivä, eli Paku löysi uuden omistajan Kuortin suunnalta. Hyvän kodin löysi ja tyytyväisin, mutta helevetin haikein mielin kattelin kun Hänet trailerille ajeltiin ja poijes vietiin. Huh-huh perkele, se on kun olis lemmikkieläimestä luopunut pitovaikeuksien vuoksi.

Voi hyvin ja palvele vähintäinkin yhtä hyvin ku meikäläisiäkin palvelit.

Turvallista matkaa!