Siirry sisältöön

img_29621

16.9.2012
Eilen oli Jaoksen syyshuoltopäivä, jossa rupesin perkaamaan Romarilta haltuunhoidettuja 2CV:n kansia. AMI:ssahan on apurinpuolella helicoil-tyyppinen rautalanka hätäapuvarakierre, joka on pariinkin otteeseen ruvennu falskailemaan sen jälkeen kun sen hölmöyksissänä irti pyörittelin.

Vähän on rupuiset nuo varakannetkin, etenkin just apurinpuoli, mutta eiköhän niistä käyttistä saa. Apurinpuolelle on näköjään joskus vaihdettu ohjuriputket ja asennusvaiheessa on niiden venttiilikoneiston puoleista päätä kovin runnottu. Työntötangot oli myös väärinpäin (!)  ja kulahtaneet yläpään ruttujen kohdalta ihan urille.

Puretut ja putsatut kannet jäi Jalpon kaverille Mr. T:lle viimeisteltäväksi eli hää istuttaa, kaukaa viisaasti hankitut uudet venttiilit tiiviiksi ja korjailee / avartaa hiukkasen imupuolta, jota viisaammat miulle suuressa viisaudessaan suoritteli 🙂

Tästä on mukava jatkaa!

img_2954

15.9.2012
Tänään tuli noutaja Eldolle, tai itse asiassa kaks 🙂 Tampereelta tulivat ja mukanaan veivät. Pitkän ja polveilevan linjan Sitikkaharrastajia, mutta Eldo onpi heijän ensimmäin 2CV:nsä. Kahvipöydässä sitten viimeisteltiin hintaa ja rouva totesi herrallen jotta oo kinuamatta ja maksa poijes - asiaa!

Ensimmäinen etappi oli Pieksämäki josta tulkin viestiä jotta hyvin Iso-E toimii ja kovaakin kulkee, oli nimittäin ennen Varkautta välähtäny - ja 80km rajoitusalueella!

Hyvään kotiin pääsi ja jos Tampereen jaoksen Kuomat tahi Kuomattaret lukee tätä niin kerätkää mukaan!

... ja nyt meillä on sitten "enää" Aimo & Punikki ...

img_29171

5.9.2012
Klo. 12:20 käytin Eldoa leimalla ja liehuvin lipuinhan se jälleen kerran tarkistuksesta selvisi. Kuskinpuolen takajarru oli hiukkasen vaisu, mutta muutaman polkaisun jälkeen ero tasaantui kiitettävälle tasolle.

Etupäässä ei klapia lainkahan ja alusta uudenveroisessa kunnossa. Runkonumeroa tarkisteltiin ensteks lattiassa olevasta kuopasta, vaan lopullinen varmistus suoritettiin konehuoneesta löytyvästä alumiiniplätkästä.

Superpitkän leiman läppäsivät papereihin, seuraavan kerran leimalle 31.12.2013 - mahtavata!