Siirry sisältöön

img_3122 img_3116 img_31191
13.10.2012
Aimon talvivarustelua aloittelin, eli korjasin repsottavia koneen suojapeltejä ja ruuvailin öljypohjan lämppärin paikalleen. Olipahan mukava askarrella kun oli suojana uus Kouvolan kuomien pressutalli johon pykäsin jonkinlaisen lattian irvikuvan kivilaatoista ja kestopuusta. Kelpasi köllötellä keulan alla eikä naamalle tihkuva öljykään häirinny yhtään niin pahasti ku rapakossa maatessa.

Mietintämyssyn alle pitää ottaa vielä Eberin asennus, se nimittäin mahtuisi mainiosti apurinpuolelle konepellin alle ja sen saisi puhaltamaan lämpöjä kätevästi tuulilasille. Omat lämmönvaihtimilta tulevat puhurit saisi kätsästi y-kappaleella ohjattua jalkatilaan, houkutteleva ajatus!

img_3096 img_3100 img_3102
12.10.2012

Tänään lähti Punikki talvisäilöön Nutikan kanssa. Vähän sai punnertaa ja askarrella että sai vekottimet pahasti pehmenneen, traktoriurilla olevan tien yli Latoon vaan kyllä ne sinne lopulta saatiin. Nutikka piti käsipelillä kiskoa mutavellin yli, Punikki tuli mukavasti vauhdilla.

Punikki oleili parisen viikkoa uudessa pressutallissa ja vaikka tallin ovi oli auki, niin oli jo kosteus hypännyt kabiinin - turvavöissä ja katossa homeläikkiä. Onneksi oli vielä homepesuainetta jäljellä ja sillä putsailin tahrat kiireen vilkkaa vege. Säilöön laittaessa pukkasin mukaan pari zipaletta veneisiin tarkoitettuja kosteudenkerääjiä ja jätin kaikki luukut pikkuriikkisen raolleen että ilma kiertäisi paremmin. Konehuoneen puolelta tukin kaikki kabiiniin johtavat aukot jotteivat jyrisiväiset kömpisi sisälle tihutöitään tekemään.

Nutikan kans putsasin & puunasin ja lykkäsin sinnekin vastaavanlaisen kosteudenkeräilijä purnukan ja laitoin kaikki verkolliset räppänät raolleen paremman säilymisen toivossa.

Kilometrejä ei tullut kesällä ku muutamia satoja, nekin tais olla enimmäkseen Riitiksen kesäajoja kun oleili Mökillänsä Höytiäisellä.

Mittarinlukema pitää tsekata kun vien pukaman heitin seuraksensa.

img_3092

11.10.2012
Eilen tupsahti kannet Onttolan sorvaajamestarilta ja kyllä kelpaa. Hää oli sovitellu molempiin uudet venttiilit ja ymmärtääkseni skraapaillu imukanaviakin. Eipä juuri lonksu hyö ja perskeiden poiston jälkeen pääsee kasailemaan. Hyvä homma!

Korjattu oli myös yläpäästään rutattu venttiilinnostimen suojaputkinen eli nyt ei pitäisi ylimääräistä metakkata ja nostimen kulumista ilmetä. Tosiaankin apurinpuoleiseen kanteen oli vaihdettu suojaputket ja asennusvaiheessa onnistuttu ruttaamaan keinuvipujen puoleiset päät siihen malliin että olivat hankailleet melkoista rosoa nostimiin... Ja toinen oli vielä ylösalaisin, on se voinu antaa hiukkasen ääntä!

Viikonloppuna pitäis käydä viemässä hiukkasen kalustoa talvisäilöön ja suorittaa AMI:n talvivarustelu, ovat perkeleet lupailleet lunta. Yäk, ihan paska!