Siirry sisältöön

IMG_3489 IMG_3493

17.3.2013
Sitroisen puodista putkahti korjaussarjat ajallaan ja moitteettomassa kunnossa, kiitokset niistä. Kirpeässä pikkupakkasessa kylvetin LHM:n tuhrimat jarruosaset benziinillä ja huolellisen huuhtelun ja kuivattelun jälkeen viimeistelin operaation vielä virallisella jarrujen putsaus myrkyllä ja hyvät niistä tuli.

Liiterin lämmössä vaihdoin uudet gumit entisten tilalle ja syyllinen oli sitten jarrusatulan puoliskojen välissä piileskelevä o-rengas joka oli laskenut alleen ja jopa ylleenkin. Samaa vauhtia vaihdoin sylinterien kumit ja putsasin paikat - vot jotta tuli hyvät!

Kasaaminen meni perinteisesti kaksiosaisesti eli ensin väärin ja sitten oikein. Idiootti unohdin laittaa jarrupalojen lukitusjousen satulan puolikkaiden väliin ennen kokoamista ja sitähän ei saanut purkamatta väliin pujotettua. Neropatti olin kyllä ottanut kuvat purkuoperaatiosta, mutta ne jäivät iPuhelimeen jonka olin just postittanut uudelle omistajellensa Pattijoelle. Tai iteasiassa ne hävis bittiavaruuteen kun palautin puhelimen tehdasasetuksille enne postitusta. Pöljä mikä pöljä.

Tänään sitten ilmasin jarrut hyvinhän nuo rupesi pitämään, kyllä nyt kelpaa kevätsohjoille sännätä!

IMG_3484 IMG_3485

13.3.2013
Kah syyllinen ei ollut pääsylinteri, jarrunestesäiliön juuren tiiviste tahi katkennut jarruputki vaan apumiehenpuoleinen jarrusatula ja siellä lymyilevät männät / gumit. Vuotanut oli melko sikana ja lotrannut koko konetilan oikean puolen vihreään mjyrkkyyn. Vastauusitut jarrupalat mennyttä kaljua vaan onneksi ovatten suht halpaa kauraa.

Kovin oli tiukassa jarruputket ja sai hillitä ittensä oikein tosissaan ettei vääntäny niiltä niskoja nurin tai puristellu umpilituraan. Onneksi osat irtosi ja suhteellisen helppo on operaatio eikä hintakaan ihan pankrottiin vie. Seuraavaks surffaileen tuttujen toimittajien siivuille josko heiltä korjaavat komponentit kätevästi löytyisi ja Aimon takasi baanale saisi.

 

AMIn_jarrunestesailiot_120313

12.3.2013
Muutaman päivän tässä olen hiukka ollut huolissani AMI:n jarrujen toimimattomuudesta, mutta Jaoksen kuukausikokousreisulla ne sitten hävisi tyystin. Pari risteystä meni zäkällä ja käsärillä, mutta tulomatkalla poljin sitten jäi pohjaan. Ääh.

Pimeessä räpelsin pellin alla ja huomasin että toinen purkki on kokonaan tyhjä, eli jossain on vuoto. Pitää nyt päivänäöllä tsekata kumpiko piiri vuotaa ja mistä että saapi korvaavat komponentit metsästettyä. Onneksi AMI:n tekniikka on n. tuoreempata mallia eli LHM-nesteillä höystetyt levyjarrut 2 -piirisylinterillä ja niihin löytyy osia heleposti.

Mainiosti on muuten Aimo kuleksinut, kovilla pakkasilla en ole raaskinut ajella mutta mainiosti toimii, eikä muuten nyikkään yhtään. Omituista!