Siirry sisältöön

IMG_3561

10.4.2013
Kuiva ja kaunis keli kannusti viimeistelemään jo syksyllä aloitetut kannet johon Onttolan Timpe sovitti uudet venttiit ja suoritti lievää avarrustakin imupuolelle.

Paineilmalla ja bensalla suoritetun huolelisen pesun ja putsingin jälkeen pujottelin hyvin öljytyt uudet osaset sijoillensa. Nakersin uudet ohjurikumit (AD -varaosan gummigummeja, ei niitä nylonisia) paikoilleen ja Jaoksen työkaljujen avustuksella sain jouset, prikat ja muut tilpet & höörit jetsulleen oikein. Hyvät tuli heistä!

Saksan retken jälkeen pitää hommata vielä mäntä-sylinterisarja ja uusia kansien vaihdon yhteydessä sekin puoli kuntoon.

Ich liebe frühling! Juu ja fryystykkiä myös!

IMG_3547 IMG_3543 IMG_3558

6.4.2013
Sisäkaton Noveroxit oli kuivuneet sopivasti ja täydensin homman reilulla kotelosuoja-aine lutrauksella. Hyvä ja kosteutta hylkivä oli lopputulos.

Myöhemmin ujutin sitten katto- yms. verhoilut paikoilleen ja siistihän siitä loppujenlopuksi tuli. Säkkikankaan alta kuultaa hiukkasen rumasti rispaantunut ja kursittu tukimateriaali vaan olkoon nyt tolleen toistaiseksi.

Ovien lukot voitelin synteettisillä voiteluaineilla, liimailin suojamuovit paikoilleen ja piilotin koko komeuden ovipahveilla. Ne on melkoisen kuhmuiset ja rupuisetkin, mutta kelpaa. Jossain välissä pitää perehtyä paremmin niiden fixaukseen, paino sanoilla Jossain välissä.

IMG_3549 IMG_3557

5.4.2013
Kevättä pukkaa edelleen ja pihalla askartelua voi jatkaa kybällä. AMI oli sopivasti auringon lämmittämä ja kuivattama eli sopivassa tilassa muutakin ruostesuojausta varten. Vetelin toiset Noveroxit sisäkaton rosoihin ja keräsin ovipahvit veke. Putsailin ovien sisukset imurin kanssa, teippasin valutusaukot umpeen ja tuuttasin putelitolkulla kotelsuojaa joka saumaan mitä sisältä löytyi.

Porasin myös 10mm reijät ovia kiertäviin kotelorakenteisiin ja ruuttasin sinnekin kotelosuojaa niin että puolipihaa vaahtosi kun liiat valui ulos mitä mystisempiä reittejä. Sitten tulpat päälle ja hyvä tuli mummon jalasta.

Kattoverhoilun liimailun alottelin ja hankalaahan se oli kun oli niin silkkona. Piiloon jäävälle puolelle liimailin tukea ohuesta vanerista ja viimeistelin kattauksen parilla kilometrillä Jeesusteippiä.

Repsottavan vinyyliverhoilun liimasin kanssa, käytössä Bison kontaktiliima… Paska yhdistelmä. Liiman perkele pehmitti vinyylin räänomaiseseksi muhjuksi joka kuivuessaan meni ryppyisemmäksi ku vanhan mummon p*rsnahka. Prkl. Savun hälvettyä kolusin kätköni ja tein uuden verhoilun säkkikankaasta. Karu ja askeettinen mutta olkoon nyt aluksi "tukikankaana" parempia rätei ja lumpui odotellessa.

20130404-183742.jpg
4.4.2013
Tänään olikin jo niin mahtavat skelit, että pääsi Amin rosojen kimppuun. Katonrajan skraapasin puhtaaksi ja ekat Noveroxit pintaan tuhrasin. Huomenna toinen kerros ja sitten Löweä ja lopuksi pirusti kotelosuojaa uriin!

Kattoverhoilu on hiukka scheibana, taittui vielä lisää talvisäilössä eli se pitää yrittää viikonloppuna kans ehjäksi liimastella.

Jarrut on pitänyt mukavasti ja matkanteko kevättä kohti on ollu kaikinpuolin vaivatonta!