Siirry sisältöön

IMG_3898 IMG_3899 IMG_3902

IMG_3904

22.6.2013
Maalin kuivuttua ja palavien hihojen aiheuttaman savun hälvettyä rohkaisin mieleni ja rupesin asentelemaan Webaston rättikattoluukkua. Ohjeita ei löytynyt, mutta löytyi jonkun samankaltaisen rievun ohjeet joita soveltaen lähdin asennusta suorittamaan.

Pelkuruus ja Siperia ovat sen verran opettaneet, että ensin tein testiasennuksen paksulle pahville ja kun se pienen ähräämisen jälkeen onnistui, kairasin rälläkkää ja pistosahaa hyväksikäyttäen reiän AMI:n kattoon. H-i-u-k-k-a-s-e-n hirvitti reiän teko ehjään, just maalattuun kattoon van sääli on sairautta ja pokasaha soi!

Järkevänä kuomana olin peitellyt ikkunat huolellisesti kuumien rälläkkäkipinöiden varalta, vaan liian myöhään havahduin siihen että kyllähän se saatanan kipunat myös vastamaalattua maalipintaa korventaa. Mie olen perseestä ja idiootti, anteeksi Ranskani. Katossa siis ziljoona kipunoiden polttamaa pikku rosoa joihin tarttuneet rautamuruset ruostui ekana sadepäivänä, lisää paikkamaalailua luvassa - joskus. Äh.

IMG_3909 IMG_3910 IMG_3916

Luukun tiivistäminen olikin sitten melkmoisen hankala homma, koska AMI:n katossa pontevat pokkaukset tukevuutta antamassa. Reippahasti liima-/tiivistemassaa ja luulin homman olevan sillä selvä mutta eka pesu osoitti lisätiivistelyn tarpeelliseksi. Aluksi näytti että katto oli kovinkin tiivis vaan veden pentele oli hiipinyt kattoverhoilun alle, ovien yläpuolella kulkeviin kouruihin josta sitten loiskahti kuskin ja kyytiläisten niskaan ekassa jarrutuksessa! Hahahah!

IMG_3924 IMG_3918 IMG_3922
IMG_3920

No, luukku on nyt paikallaan, näyttää erittäin hyvältä, mekaniikka toimii ja katto auki ajellessa tuo mukavasti lisää ilmaa ja valoa kabiiniin. Ajoviima menee mainiosti katon yli eikä vie tupeeta päästä ja heitä ötököitä silmille, lisää tiiviyttä olis kiva yllätys!

 

IMG_3834 IMG_3685 IMG_3721 IMG_3833 IMG_3843

10.6.2013
Tiedossa oli useempia tarinoita Aimon pelti- ja maalaushistoriikista joiden pohjalta uumoilin ettei homma menisi ihan niin kuin Tromssassa ja niinhän siinä kävi.

Ovien ja katon maalipinta oli rispaantunut omituisesti pisteiseksi, niin kuin ruiskutettaessa olisi unohtunut vedenerotin välistä tai sitten joku aiemmista maalikerroksesta ei olisi kuivunut riittäväsi ennen seuraavaa kerrosta tai sitten yksinkertaisesti maalaukseen olisi käytety keskenään epäyhteensopivia maaleja. Tai sitten kaikki edellä mainitut...

IMG_3863 IMG_3860 IMG_3861

Noh, helevetillisen hiomisen, pohjamaalaamisen - pisteet ilmestyi uudelleen muutaman tunnin kuivumisen jälken ja taas hiomisen ja pohjamaalamisen - pisteet ilmestyi muutaman tunnin kuivumisen uudelleen, luulin pohjien olevan siinä kunnossa että pintaväriä voisi varovasti suihkutella vaan vitut. Pintavärin kuivuttua muutamia tunteja, pisteet ilmestyi uudelleen. Saattana.

Noh, helvetillistä hiontaa ja pohjamaalailua ja hiontaa ja tilanne näytti rauhoittuvan, kesti jopa yön yli. Pintaväriä päälle ja pisteet ilmestyi uudelleen, perkele. Sain silikonin poistoainetta Tutulta Kuomalta, jolla hinkkasin joka paikan ennen seuraavaa yritystä ja sekään ei auttanut. Vitulla päähän perkelettä!

IMG_3895 IMG_3889 IMG_3891 IMG_3894

Sitten loppui maalitkin. Viimeiset kerrokset vetelin kili-kali pullolla ja sai luvan kelvata vaikka kerrokset jäivät kovin ohuiksi ja... ne pisteet ilmestyi uudelleen. RRRRRKELE!

 

IMG_3826IMG_3823 IMG_3824

5.6.2013
Vuosi sitten kuulin kyliltä että Eloisalla veitikalla olisi jouten ID -sitikkaansa aiottu Webasto -rättikattoluukku. Hinta ei ollunna sietämätön, vaan mie satuin olemaan ns. pa.

Keväällä käytiin hiukka humputtelemassa josta jäi sen verran ekstraa että uskalsin kysellä josko luukku olisi vielä tallella ja olihan se. Siistii! Pienen näennäisen tinkaamisen jälkeen luukku putkahti Mutalaan ja superiahan se oli. Asennuksen suhteen tuli vaan hiukkasen haastekerrointa kun mukana ei ollut ohjeita enkä googlailemallakaan niitä löytänyt. Katellaan 🙂

Luukku oli vielä tehtaan originaalipakkauksessa ja kun paketin varovasti availi, sieltä löytyi päivämäärä Augusti 1974! Eipä hienoo! Ensin pitää kuitenkin hoidella AMI:n peltihommelit ja paikkamaalaukset siihen jamaan että luukkua pääsee asentelemaan.

Pikaisesti sovitettuna Webasto näytti kovin hienolta Aimon katolla.

IMG_3827 IMG_3828