Siirry sisältöön

IMG_4063

31.7.2013
Oli sopivasti joutoaikaa ja sääkin suosi jotenka heti oli mitä sopivin Kattoluukun lisätiivistelyyn.

Luukku on kätevästi n. 100:lla 9mm mutterilla ruuvattu kehikkoonsa ja melkein kaikki joutuu rullailemaan auki käsipelillä kun mikään moottorityökalu ei oikein mestoille mahdu.

Gummibörsenistä olin käynyt hakemassa laajahkon sorttimentin eri levyisiä ja paksuisia solukumitiivisteitä joista sovittelin sitten kiinnitysrautojen väleihin sopivat zuikaleet. Luukku asettui paikoilleen vielä entistäkin paremmin ja mekanismit toimivat ajatuksen keveydellä kun koko hökötys nousi muutamia millejä ylöspäin katon pinnasta.

Nyt ei kun sitten sadetta odottelemaan!

 

Katsastettu2013

30.7.2013
Aamusella hurautin Kaltimontien Hovikatsastajille jossa AMI:a tutkittiin huolella, mutta lämmöllä ja ymmärryksellä. Olkatapeissa edelleen hiukka pysty väljyyttä ja siitä käytiin jetsulleen samat keskustelut kuin viime vuonnakin. Jos purat, niin laita prikkoja ja lisää jäykkää vaseliinia. Kyllä juu, totta maar.

Runkonumero näkyi oivallisen selvästi kun sen vasiten putsasin esille lattiaremoa tehtäessä. Apurin puoleinen ajovalo näytti liian ylös,  mutta inssi oli kuulemma niin kiireinen ettei antanut miun avata peltiä ja säätää valoa kohdalleen. Tuli korjausmerkintä ja korjauksen suoritin Aseman pihalla heti hallista päästyä.

Hyvässä kunnossa oli Aimo ja jarrut olivat esimerkillisen pitävät, vaikka poljin edelleen hiukka pehmeä ja painuu syvemmälle kuin esim. Punikissa.

Katsastettu länsikuljin kuitenkin, hohtava mamma!

IMG_4118 IMG_4058

23.7.2013
AMI:n jarrut on ollu vähän puoltavaiset ja poljin kolissu pohjaan pitkin kevättä ja tässä päivänä muutamana mittailin jarrulevyjn paksuutta ja nehän peevelit oli cd-levyn paksuiset letut. Luottotoimittajalta löytyi levyt hyllystä ja jarrusatuloiden korjaussarjat mahtuivat mukavasti samaan kuormaan, ja budjettiinkin.

Levyjarruja en ole juurikaan päässyt purkamaan, mutta Jaoksen Jakarilta sain muutamia vinkkejä remontin sujuvaan suoritukseen ja loput tutkiskelin sitten Haynesin Kaikkitietävästä Opuksesta. Ite operaatio sujui aika näpsäkästi, mutta sinnikkäästä ilmailusta huolimatta poljin oli edelleen kumimainen ja meni helevetin syvälle.

Lopulta hokasin että pääsylinterin käyttötankoahan pystyy säätämään ja pyörittelin polkimesta löysät pois jolloin ilmaaminenkin sujui aikaslailla tehokkaammin.

Takajarruja pyörittelin kevyesti rahisemaan ja käsärin kirrailin hollille niin AMI olis jarrujen osalta valmis leimattavaksi.

Muistiin: Kuskinpuolen takajarrun etukengän säätöruuvista näköjään kanta paskana, korjattava!

 

IMG_4028 IMG_4029

 

1.7.2013
Terveisiä Karjalan Koukeroista, mahtavaa oli ja kuvia löytyy täältä.

Siellä kohtasin ma Mikkelin AMI -kuoman jolla oli henkilömallista yli jäänyt hansikaslokeron kansi. Pienen bisnessineuvottelun jälkeen meikä oli ylimääräistä Roadstarin tsereota köyhempi, mutta omistin mahtavan hienon lukittavan hansikaslokeron kannen!

Kansi oli hiukka rupinen ja ruskea, mutta kevyt hionta ja reilusti mattamustaa Mastonia niin siitä tuli kerrassaan sopiva ja Fengsuitkin oli jetsulleen kohdallaan. Asentelua mittailin, mutta joutuu näköjään purkamaan kojelaudan irti niin päätin siirtää askaretta myöhempään ajankohtaan. Nou kiire, on tärkeempääkin askaretta niinku katsastus ajokaudelle 2013-2014...

Kesä, siistii!