Siirry sisältöön

1

23052009268

27.9.2013
"Karlssoni täällä terveh. Soittivat Kukkupäästä että talvisäilön kurkihirsi on katki, halki, nitkahtanu. Siirsin sätkät ja kärrin pihalle. Tulloovat ensi viikolla korjaamaan."

Onneks ongelma huomattiin nyt eikä sitten ku katolla on 5 tonnia lunta, olis varmaan notkahtannu vähän muukin paikka. Niinku meijän Sätkät ja Nutikka 🙂

 

IMG_4277  IMG_4278

23.9.2013
Tänään vietiin Halosen Karzanin avustuksella Punikki ja Nutikka talvijemmaan Kukkupään suunnalle. Mainiosti sattui, että paikka onpi kuin onkin sama mesta josta haettiin joku vuosi takaperin Eldoraaton rakentelun mahdollistava romukuorma. Nythän em. kuormasta on tehty siis jo Tampereen suunnalle matkannut -61 Eldo, ylimääräiset peltiosat päätyi Ilomantiin sähkösätkän aihioon ja vihonviimeiset romppeet matkasi Jalpon pojan Jimin wanhussätkän varaosiksi. Kyllä kierrätys on poikaa!

Mittarin lukema oli 49735, tankki täysi ja seassa bensan säilyvyyttä parantavia tappavia myrkkyjä. Hyvä sen on siellä olla, huhtikuussa tavataan!

IMG_4258

14.9.2013
Joensuun jaoksen perinteinen syyshuoltopäivä hoideltiin alta 14.9.2013 ja vuorossa oli Punikin talvisäilöön valmistelu. AMI:n meinaan pitää taas liikenteessä ja sen huolto hoidellaan vähän syssymmällä, mutta Punardi lähtee talvisäilöön lähipäivinä.

Toyot oli kulunu hiukka epätasaisesti eturenkaiden osalta jotenka nuukana ukkona vaihdoin renkaat ympäri ja sisäsyrjältään hiukka kuluneemmat sujahtivat taka-akselille. Kumit edelleen hyvässä kuviossa, mutta ei vara venhettä kaada.

Öljyt ja suodattimen vaihdoin myös, mittarinlukema 49635. Litkut tais olla Motoxin Semisynteettiset 10W/40 myrkyt. Vai oliko ne Teboilit, liekkö niin tarkkaa 🙂

Olkatapit voitelin myös, keväällä tais unohtua...

Lämppärin vivuston vaihdoin, mutta puuttui kiinnikkeet joten toinen pää jäi vielä kiinnittämättä lämmönvaihtimiin.

Nyt ei puutu ku talli!

Täällä on muutamia kuvia askareista.