Siirry sisältöön

IMG_5022

26.4.2014
Tämä viikonloppu hurahti AMI:n katon fixailuun. Peevelin vesiurasta oli pettänyt pohjat ja pinnatkin ja ruostehan sieltä ponnisti pinnalle. Ei auttanut itku eikä tekohammasten kiristely vaan skraapattava oli puhtaaksi. Alle pariin kertaan ruosteen poisto & muunnin litkut, sitten primerit ja pintaan reilusti roiskeita. Onneksi on vielä oikean väristä paikkamaalia sekä kilikalina & sutiversiona. Eihän siitä nyt mikään söpöläinen tullu, mutta ilkiää kuitenkin Vappuajelulle lähteä!

Öljyt pitää muistaa vaihtaa ja selvittää mistä hitosta sitä pakokaasua vielä kabiiniin pukkaa, karsea katku ja savua niin jotta silmiä kirvelee.

IMG_4921 IMG_4908 IMG_4905

25.4.2014
Ohjelmassa Jaoksen perinteinen Katsastuskarnevaali ja vuorossa Punikin leimaus. Eilisen illan jahusin jarrujen ja sähköjen kanssa ja sainkin kaikki lamput vähintäinkin vilkkumaan. Jarrut kiristelin rahinan rajoille joka on yleensä ollut just sopiva rumpujarrulliseen länsikatiskaan. Remontin viimeistelin Korrekin pikavahalla - yllättävän toimiva myrkky!

Meitä taisi olla 8 kpl Sätkiä jonossa leimalle ja hyvin tuntui Insinööreille kelpaavan. Vähän järkytys oli katella Punikin runkoa altapäin kun nosturille hinattiin, on perkkkkkele aika pahassa kunnossa - yhyy. Moninkertaiset saumat irvistelee pitkin runkoa ja akseliston läpivientipulttien kohdat melko irvokkaan näköiset. Paikattua kyllä saa, mutta tekemistä riittää ja lähivuosina on rungon uusiminen edessä. Pitää ruveta oitis säästämään sukan varteen.

Nooh, Insinörtillä ei ollut ajokista mitään marmatettavaa eli leimattu länsiajopeli hallussa.

Kelpaa kesän tulla!

 

IMG_4886 IMG_4885
22.4.2014
Punikki ja Nutikka olivatten talvehtineet mainiosti Kukkupään kätköissä. Sätkä hurahti käyntiin tokalla yrittämällä toimi kertakaikkisen mahtavasti. Jarrut vaativat selkeästi säätöä ja poljeskelua ennen perjantain Katsastuskarnevaaleja, mutta tokkopa muuta remoa tarvitsee suorittaa. Nipat voitelin jo syksyllä eli niihinkään ei tarvitse käsiään tuhria.

Öljyt vaihdoin heti kotipihassa ja koska syksyllä vaihdoin suodattimen niin sitä en viitsinyt nyt vaihdella. Koneeseen lurahti perinteiset Semisynteettiset Motoxin 10/40:set.

 

IMG_4883
21.4.2014
Pari viikkoa hurahti Saksoja humputellessa ja kotio palattua olikin jo kaikki lumet hittohon lähteneet. Joutivatkin jo, en jää kaipaamaan.

Öljyt piti vaihtaa, nipat rasvata jne. vaan flunssalla heitti joten hoitamatta on kaikki. Vaikka talvikilometrejä tuli kovin vähän, niin viime kesän paikkamaalailut on aika surkeata katottavaa. Pohjamaalin kuplat ja rokahtelut kummittelevat uudelleen kaikista putsailuista, pohjamaalailuista ja kikkakolmosista huolimatta. No, eipähän tekeminen pääse loppumaan.

Nyt punkkaan huilimaan.