Siirry sisältöön

IMG_5839

 

11.6.2014
Pikaisen pähkäilyn jälkeen päädyin siihen, että laitan AMI:n etiäpäin vaikka koppa on parempi kuin nykyinen. Vaihto-operaatio veisi ihan liikaa aikaa ja sitä ei valitettavasti ole. Samoin olisin joutunut säilömään kopan taivasalle ja siinäkin on omat riskinsä. Ruostepeikko, vittumainen peikko.

Vara-AMI -palvelun Kuopion konttorin Jamppa huristi kärreineen pihaan ja Jalppiksen & Mirkon kanssa lastasimme kärrin täyteen hyvää Ranskalaista metallia. Ennen luovutusta olin, sopimuksen mukaisesti, irroitellut talteen omaa projektiani varten tarvitsemani osat vaan kyllähän niitä aika hemmetisti vielä Kuopiookin läksi.

Tästä on hyvä jatkaa!

 

IMG_5806  IMG_5789

7.6.2014
Lappeenrannan suunnalta tulla tupsahti tarjous josta ei voinut kieltäytyä, eli jetsulleen samanlainen AMI8 kuin meidän Aimo. Vuosimalli 1973. Runko ja tekniikka oli laitettu kiertoon, mutta kori verhoiluineen sekä vino pino ylimääräistä peltiä tarjolla käypään hintaan.

Noh, isäukolta Veturi lainaan, Onttolasta traileri ja Jalppis pyssyllä uhaten apumieheksi. Ennen kukonlaulua kun lähettiin niin puolilta päivin oltiin perillä. Siellähän se nökötti, kuhmuinen, kolhuinen mutta hemmetin hyväryhtinen beige AMI8. Koppa paremmassa kunnossa kuin meitin Aimossa. 3 pekkaan saatiin koppa kyytiin ja joka paikka varaosia täyteen. Harjakaiskahvien jälkeen kotio jossa oltiin ihmisten aikoihin.

Hemmetin painava on muuten AMI:n kori, Rättärin korin jaksaa nostaa 2 ukkoa vaan AMI:n kopan trailerilta nostoon tarvittiin 3 riuskaa ja 1 ruipelo.

Ehtoolla rupesin käymään läpi kuormaa ja päädyin siihen, että evakuoin siitä ne osat mitkä on parempia kuin Aimossa tai puuttuvat siitä ja loput kierrätän edelleen Kuopion suuntaan jossa tuttu kuoma rakentelee Ilomantista evakuoitua 1969 AMI henkilömallia.

Ainakin seuraavat hilut jääpi Mutalaan
- kattoverhoilut
- ovipahvit
- takatilan verhoilut
- matot
- pyyhkijän koneisto
- kattolistat
-.....

Täälläpä lisää kuvatuksia.