Siirry sisältöön

IMG_6427

28.8.2014
Yllättäin putkahtikin sosiaalista kanssakäymistä, ID:n tiimoilta tosin ja siihen hurahti leppoisasti 2h potentiaalista remoaikaa vaan jotain sentään kerkisi...

Jousituksen pumppailua jatkoin vaan ei se siitään parane ilman uusia komponentteja jotka tuntuvat edelleen viipyvän 🙁

Koneen käytin lämpimäksi ja säädin seoksia niin köyhälle kuin sain vaan mitatahan niitä hiukka pitäisi. Konehuoneessa ja ID:n alla uusia jälkiä hydrauliikkavuodoista eli selvitettävää riittää. Kuopion Kuoma suositteli kaikkien liitosten hellävaraista läpikäyntiä kiristysmielessä, näin teemme heti kun kerkee.

Laitoin takajousitusvinkeiden suojapellit ja takaloksut paikoilleen ja ajelin muutamia koelenkkejä joilla toisella perä kesti ajoasennossa, toisen aikana laskeutui alas - pöh.

Peräkontin suojailua jatkoin niiltä osin kun se on mahdollista eli sekin on vaiheessa koska uusi pohjapelti puuttuu.

Joo, toissapäivänä otin termostaatin vege ja lämpöjen nousun merkkivalo ei vilkkunut enää. Köökin puolella tein kuumalla vedellä avautumistestejä ja eihän se auennut lain vaikka kaadoin kiehuvaa vettä päälle. Tarkempi tutkiskelu osoitti sisuskaljujen olevan vinossa ja jumissa siten että se edes aukea enää…

Jaaha viikonloppu lähenee ja rahat vähenee. DS Sassenille läksi helevetinmoinen tilaus jossa tulossa mm. kaikki takajarruputket, takakorkeuden säädin ja niskatuet…

IMG_6425

27.8.2014
Ehtoolla yritin taas tapella takapalloja irti vaan ovat kyllä niin totaalisen jumissa etten edes tuurna-leka yhdistelmällä saanut niita hievahtamaan. Kuopiosta kuulemma saan helevetin isot putkitongit millä niiden pitäis irrota ilman isompia vahinkoja, hyvä niin. Pakko malttaa.

Kaasarin roplasin irti ja suoritin niin hjuvan putsauksen kuin mahollista on ja vaihdoin myöskin Korjaussarjan mukana tulleet tiivisteet, kiihdytyspumpun kalvon ja muut hilut. 2 kurkkuinen Solex näkyyy olevan. Ryyppyvivun kiinnikket rautalangasta ja Leipäpussin sulkimesta vaan Sätkäromujen seasta löytyi käypäinen nylonhela jolla vipu asettui vakaasti paikoillensa. Hiukkasen nakratti ajopelin koko, nimittäin kun ähersin kaasarin kimpussa niin piti maata mahallansa etulokarilla eikä jalat ees yltäny maahan 🙂

Ilmanputsari todella paskainen, mites sen saapi putsattua? Näyttää olevan hitsattu umpeen...

Vihreätä litkua oli taas ihan hitokseen ID:n etupään alla vaikka kuvittelin isompien vuotojen olevan jo hallinnassa. Perkkkele. Illan jo pimetessä pesin koneen yltä päältä ja vähän sivuiltakin, josko sitä kautta selviäisi mistä pirusta sitä Lehmää valuu…

Tuoreet hitsaukset massailin vielä kertaalleen, jospa se Ruostepeikkoa ees vähäsen hidastaisi.

Ainiin, Amazonista tuli tänään ID/DS -korjausopus - kohta rupee remontit sujumaan!

IMG_6379 IMG_6423

26.8.2014
Vihreä lammikko odotti ajokin alla kun peruuttelin sen ulos pressutallista, tai kolmekin. Yksi edessä ja 2 takana. Toivottavasti edessä oleva oli vaan eilisen huolto-operaation peruja, itse konehuone näytti ihan kuivalta.

Termostaattia metsästin tämän päivän ruokiksen vaan eipähän löytynyt, tilaukseen taitaa mennä. Iltasella nappasin wanhan termon irti ja tutkittavaksi, mutten sitten kerenny ruveta avautumista tutkailemaan. Nesteet oli kovin terveen väriset eli öljy on ainakin silmämääräisesti pysynyt omalla puolellaan nestekiertoa.

Turvavöiden vaihto-operaatiota alottelin, kun käjet oli vielä kohtalaisen puhtaat, vaan niin tiukkaan oli junttautunut & ruostunut alakiinnikkeiden pultit että siirsin homman myöhemmäksi – takuulla joku paikka katkeaa, repeää tahi murtuu ja vöittä ei tohdi ajella. Mattojen alunen kohtalaisessa kunnossa, kesällä on paikat avattava j a suojattava kunnolla, nyt ei kerkeä.

Konetta kormuuttelin ja jousitusta pumppailin ylös & alas verryttelynomaisesti jonka jälkeen rupesin paikkailemaan ruostunutta korin takakulmaa. Pellistä reilu paikka, päälle sinkkimaalia, joka rakoon helevetisti kotelosuojaa ja massat päälle. Johtosarjan joutui pätkäisemään vaan kolvi-kutistesukka kombinaatio hoiti senkin kuntoon. Abikoja en tähän ajopeliin laita, persestä ovat.

Seoksia yritin taas säädellä vaan sokkona melkoisen turhaa touhua, putket sylkevätten mustaa bensaista utua, kohta on koko piha mustana. Perkkele kun saisi nuo LHM:t kestämään kyydissä niin voisi huristella Onttolandiaan säätelemään oikein mittarin kanssa…

Takapallojen kanssa jahusin tovin, mutta ei meikäläisen työkaluilla hievahtaneetkaan. Saattana, olkoot sitten syksyn tommoisina – nyt jos rupeen raivolla niitä irti repimään niin katkee takuulla jarruputket ja ajot tyssää ennen ku ovat päässeet edes alkamaan!

Hommat vähän jumii kun osakuormaa ei kuulu eikä näy, aamulla pitää soitella ja kysellä missäpä ne luuraa.

MUUTA:
- Hydrapumppukin tihkuu hiukkasen LHM:ää, ei pahasti onneksi
- Pakoputki vuotaa edelleen, poikittaisvaimennin melkoisen pehmeä tapaus

PS.
Ihmettelin jo ovien sisuksia kotelosuoja-aineella lotratessani kuskin oven sisältä löytynyttä puukapulaa vaan tänään hokasin miksi se oli siellä. Oven alatiivisteen lista oli ruuvattu siihen kiinni, mutta ruuvi oli ruostunut poikki ja kapula lojui joutilaana oven sisällä. H-i-u-k-k-a-s-e-n on pehmeä oven alareuna, huh-huti-huh-heijaa.

IMG_6420  IMG_6422  IMG_6419

25.8.2014
Musiikkipitoisen viikonlopun jälkeen säntäsin taas ID:n kimppuun tavoitteena selvitellä edelleen hydrauliikan mystisiä ongelmia, ottaa takalokarit vex ja tutkia tarkemmin takajousituksen säätöjä. Loppuviikolla tuli myös Sitrosen eka osakuorma jossa oli taakse uudet vihreät pallot, jotka meinasin myös vaihtaa poijes kuleksimasta.

Viisammat kertoi että jousitus kannattaa nostaa yläasentoon, ettei muut osat lähde pyörimään mukana ja katko jarruputkia vaan meikäläisen halpis öljynsuodatinavain pamahti atomeiksi päin näköä eli se jäi sitten siihen. Wanhat pallot näyttävät todella wanhoilta, eli vihreästä värityksestä ei tietoakaan ja vaikuttavat totaalisen kiinni ruostuneilta muihin jousituksen osiin. Noh, huomenna järeämpää työkalua metästämään.

Takalokarit nappasin vex, samoin sisälokareihin ruuvatut suojapellit ja pääsin paremmin tutkailemaan takajousituksen sielunelämää. Avasin myös peräkontin etuosan peltilootan jossa näkyy toiselle puolelle menevät vivut ja putket. Kotelo oli yllättävän terve, skeidaa ja pintaruostetta joten putsailun jälkeen lotrasin sinne reilusti ruosteenmuuntoainetta ja heitin rätei ja lumpui jotta oikein hautoutuisi.

Kaikki näytti toimivan ihan järkevästi, jousitus nousi pienen houkuttelun jälkeen ylemmäksi ja laskeutui ihan ok. Pussukat vuosi puli-puli.

Ajopelin koneen alle oli ilmestynyt helevetillinen vihreä lammikko jonka lähdettä rupesin seuraavaksi metsästelemään. LHM –säiliön alapuoli oli ihan märkä, samoin kaikki sen alla olevat palkit ja osaset. Purkki irti ja sen kyljestä paljastui ammottava reikä jonka öh, karskisti tehty DIY –akun kannatin oli siihen jyrsinyt. Reikä ei näyttäny tuoreelta eli vuotoa on tapahtunut aiemminkin. Tilanne tosiaankin paljastui siinä vaiheessa kun LHM –säiliö oli oikeaoppisen täynnä… Reikä meni kätevimmin umpeen sopivalla pultilla ja isolla prikalla jonka alle pursottelin reilusti öljyn yms. kestävää tiivisteliimaa. Koko paikka jäi tukirautojen alle näkymättömiin. Purkin ja akun kiinnikkeiden väliin tein tukevasta kumista hankaussuojan.

Ja sitten tuli pimeetä ja piti lähteä sisälle siivoomaan...

MUUTA:
- Kuskin puolelta takaa löytyi lisää hitsattavaa vaan helppo paikka, nou hätä.
- Seokset edelleen saaatanan rikkailla, pitää tutkia lisää säätöohjeita
- Moottorin lämpöjen varoitusvalo on alkanut vilkkua jo pienenkin lenkin jälkeen. Toivottavasti ei ole oireena kansipahvin kärähtämisestä, jossakin aiemman elämän Volvo –projekteista näin pääsi käymään. Syylärissä kellui öljylautta pinnalla vaan ID:ssä ei ainakaan vielä moista näkynyt. Helevetti näitä nestejäähytteisiä 🙂