Siirry sisältöön

IMG_6612

30.9.2014
Tänään oli Tekramütisch –äänityspäivä eli paljoa ei kerennyt, mutta sen verran kerkesin hosua, että ruostesuojasin vielä kertaalleen sekä etu- & perspuolen hydrauliikkaroinien taskut ja voitelin kaikki nivelet ja vivut vimpan päälle. Suojapellit, renkahat ja takaloksu paikalleen ja pikaiset testaukset – toimii edelleen! Jännännännänää!

Huomenna koeajellaan niiiiin pitkään ku bensaa riittää!

Perkkele

29.9.2014
Vitu jee! Tänään säntäsin suoraan tröistä tutkimaan hydepuolta uusien opusten innoittamana ja just kun sain purettua perän ja vaatrattua ID:n pukeille niin päälle vyöryi ukkosmyrsky ja saatanallinen raekuuro. Joissain toisissa oloissa olis ehkä sapettanu vaan nyt lähinnä nauratti, prkle 🙂

Vuoleskelin 35mm palikat ja tutkailin perän säädöt vaan yllätys-yllätys nehän olikin kohallansa. Ärh. Sitten jäin pähkäilemään säätödokun kappaletta jossa mainitaan että hienosäätö suoritetaan epäkeskolla. No, koko hässäkässä oli yksi kohta johon kuvaus mätsäsi ja sehän ei kyllä liikkunu minnekkään… Lisäpähkäilyn myötä rupesi koko persmysteeri ja sen toiminta avautumaan ja sen jälkeen ei haitannu enää pätkääkään pikkuset rakehet eikä rapakossa istuminen. Hokasin jotta koko vivusto, joka takakorkeuden säädintä ohjaa on ruostunut yhdeksi möykyksi! Mahtavata, nyt oli selkeä vika jota lähteä korjaamaan! Tunnin jahuamisen jälkeen nitkahti kuvan ylemmän nuolen kohta liikkeelle ja tuntia myöhemmin nitkahti alempikin. Seitana pärkkele jehna!

Pimeänkin jo heitti riesaksi vaan kokosin kiireesti vipuset paikoillensa ja osimoilleen säkäsäädöille ja uskomatonta, mutta totta, korkeudensäätö toimi. Manuaalinen säätövipu nosti ja laski ajokkia niinku pitääkin ja kun konttiin kapusi niin hetkisen kuluttua nousi takajousitus korjaamaan ajopelin asentoa! Juumaleissöön!

Voipihan se olla että huomenna kaikki on ennallaan van tänä iltana on SAATANAN SIISTIÄ!

Tässäpäs mahtava dokumentti johon em. horinassa viitataan: Citroen ID & DS 19, takapään maavaran säätö.

Maavaraleike

28.9.2014
Erittäin aurinkoinen lauantai hurahti geokätköillessä Jamiksella, johon oli tehty mainio 57 kätkön traili.

Tänään oli treffit Lehmon suunnalla ID-heebon luona jonka kanssa sottailtiin takajousituksen onkelmia. Hyvin samoilla linjoilla oli hää meijän omien sottailuiden kanssa eli säädöt ns. persehellään. Korkeudensäädin ei reagoi perän asentojen muutoksiin jep, tuttua huttua, mutta hältäpä taisi löytyä selkokieliset ohjeet onkelman korjaukseen…

Perän korkeuden säädöt ovat kuulemma päin honkia, samoin tietty maavarakin, lisäksi takakorkeuden säätimen käyttötanko on säädetty väärin josta seuraa se ettei korkeuden säätimelle välity perän korkeus oikein. Perussäätöjen korjauksen jälkeen homman pitäisi onnistua säätimen alapuolella olevan epäkeskon hienosäätöjen avulla. Noh, kohtahan se nähdään 🙂

Jäbällä itsellänsä ollut jetsulleen samanlainen ID jonka myynyt n. vuosi sitten poijes, muttei ollut antanut varaosia mukaan ja niitä sitten innokkaana perattiin ja vino pino herkkuja sieltä mukaan lähtikin eikä hinta päätä huimannut. Lisäksi löytyi hemmetisti hyviä suomenkielisiä huoltokirjoja yms. jotka pitää PDF:ksi pyöräyttää ja tänne latailla.

Päävaraajaa kuunneltiin ja kelvollisesti paineet piti eli korjattavaa on sitten vuotava jarruventtiili ja ohjaustehostin. Jarruventtiilin vaihto ei kuulemma ole mahoton homma, mutta ohjaustehostin kuulemma aikamoisen vittumoinen sepitettävä. Samaa kommentoi myös Tampereen tuttu ID Hemmo, joka sattumoisin on sama Jäpikäinen joka meiltä Eldoraaton mukanaansa haki. Hyvin on kuulemma Eldo palvellut, vähän kuulemma nykii 🙂

Helevetti lumet häipyi ja havahduin siihen että on tulossa eka talvi vuoden 2003 jälkeen kun ei ole yhtään 2CV –sukuista ajopeliä liikenteessä – perkele, päh ja pöh.

TÄÄLLÄPÄ MUUTAMIA HERKKUPALOJA

Korjauskäsikirja Citroen DS 1970
Korpivaaran huoltotiedotteet + räjäytyskuvat ID & DS

IMG_6619 IMG_6620

26.9.2014
Tänään oli sitten vaihteeksi ihan touhukas puuhastelupäivä. Sen lisäksi että pesin ja talvitelakoin pihagrillin, niin vaihdoin myös ID:n hydepuolelle Citroeninkin suosittelemat Totalin Hydrauincage -puhdistavat litkut. Niillä sitten huristellaan joku tonni ja sitten LHM:t tilalle, suodatinta pitäisi muistaa tsekkailla ettei turahda tukkoon. Perkkele että oli skeidaa sekä LHM säiliössä & HP -pumpulle menevässä suodattimessa ja nesteetkin oli melkomoisen epämääräisen näköiset kun ne lopulta sain purkista ja putkista ulos houkuteltua. Tai eihän ne kaikki lähteny, mutta jos kokonaistilavuus on n. 5 litraa ja reilut 4 sinne sain vaihdettua niin eikös se ole prosentuaalisesti ihan jees.

Jasu kertoikin vinkin jarrujen ilmaukseen ja jumankauta että oli kätevätä - kone käyntiin, halko polkimelle ja ilmaruuvien availukierros. Vot! Kiitokset hälle!

STOP -valohan se ei näköjään toimi, piuhan tsekkasin ja ehjä oli eli polttimossa vika. Yritin keplotella mittaristoa irti vaan tilanne päättyi siihen että sulakkeet kärysi ja mm. lähivalot sammui & lataus loppui. Varasulakkeita ei näköjään sitte ollu eli homma jatkuu huomenissa.

Kuopion Kuomalta tuli mainio Soomikielinen monistenippu jossa paljon hyödyllistä & mielenkiintoista luettavaa yön pimeiksi tunneiksi, kiitokset siitä hällen!

Mittarin lukema muistiin : 29151

IMG_6615 IMG_6614

25.9.2014
Viikolla on ollunna niin pirusti kaikkea säheltämistä että vasta tänään pääsin askartelemaan ID:n kimpussa.

Vietyäni Punikin talvisäilöön soittelin Kuopion Kuoman ID/DS –orientoituneelle Kolleegalle Lehmoon ja rupattelimme tovin meijän ID:n ongelmista. Suureksi ilokseni hää ehotti treffejä Pajallansa, jossa saamme ajokin lämpimään & kuivaan paikkaan ja pääsemme tutkimaan kaikessa rauhassa mikä ihme ja kumma hydrauliikkaosastoa riivaa. Mahtavata!

Lievästä villiksi yltyvässä vesisateessa purin edestä & takaa hydeputkistoja ja korkeuden säätäjiä suojaavat pellit valmiiksi vege ja spruuttailin CRC:tä joka liitokseen & vipuseen. Samassa rytäkässä vaihdoin alle upouudet Typhoonin kitkat toiveina ajella hiukka myös valkialla maalla. Koeajolenkin perusteella ovat kovasti pehmeämmät ja hiljaisemmat kuin Michelinin kesätassut, hyvä niin.

Takajousitus laskeutui taas ala-asentoon muutaman kilsan jälkeen eikä suostunut nousemaan muulla kuin yläasennon kautta kiertämällä. Dejavuh. Vaikuttaisi myös siltä, että jarrutuksilla on vaikutusta em. laskeutumisilmiöön eli jarrutettaessa auto niiaa ja joka niiauksella perse jää alemmaksi… Vaikuttaakohan se jarrupuolen lievä vuoto perkkele tuohonkin? Noh, jospa sitä sunnuntain jälkeen olis hiukkasen viisaampi.

Hiljainen oli ID-ukon alkuviikko.