Siirry sisältöön

IMG_6823 IMG_6824

28.11.2014
Viime viikolla tupsahti Sitroselta muutamia hanureita ja tarvittavia tefloneita. Jokihydrosta löytyi tiiviste ohjausventtiilin ja -akselin väliin sekä Joensuun laakerista käybäinen laakeri rikkomani tilalle - maisteri ei ollu löytäny kaikkia kuulia 🙂 Jalpolle Onttolaan lähti jarruventiili ja ohjausventtiili ultraäänipesuun. Mahtavata!

Röiden jälkeen hyökkäsin ohjausakselin kimppuun tavoitteena pujotella haitarit paikalleensa ja osittain siinä onnistuinkin. Osittain en. Apurin puoleinen nyt meni ihan luikasteilla ja sinnikkyydellä vaan se toinen perkele ei menny sitten millään. Yritin molemmista suunnista, rälläköin sen yhen ripasenkin joka ohjausventtiilin asentoon lukitsee vex vaan vitud. Kokeilin jopa erilaisilla vipusilla ja lusikoilla puljata keskeltä yli vaan siinä gummi repesi puolivälissä kun tappi sujahti haitarista läpi. Pöh.

Siinä vaiheessa oli aikaa hurahtanut 4 h ja olo niin kypsä, monessakin mielessä että laitoin ns. pillit pussiin ja laahustin tupaan lukemaan Korjauskäsikirjaa. Toivottavasti Sitroselta löytyy lisää gummeja…

Semmone perjantai-ilta, onneks telkkarista tulee uusintaversio Conan Barbaarista, se on niin surkeeta paskaa että taatusti piristäää.

IMG_6808

22.11.2014
Pikkupakkanen ja puolipilivinen keli eli kevyiden lumitöiden jälkeen passasi käydä ID:n kimppuun. Loppukesästä sain Lehmon suunnalta vinon pinon hyviä osasia ja niiden mukana oli siisti ja timakan tuntuinen Hydepumppukin. Nyt paikallaan oleva lorotti jo aika reilusti ja käyntiajat tuppasi olemaan ylen tiheässä. Kovaa metakkaakin tuntui pitävän asiaan perehtyneiden mielestä. Varmistin vielä Lehmon suunnalta vaihtopumpun kuntoisuutta ja hyväksi muisteli eli eikun hommiin!

Mikäs siinä, muutamia muttereita ja pari letkua irti ja kiinni niin pumppu oli vaihdettu. Kokoamisvaiheessa paikalle putkahti myös Kuopion Kuoma, jonka kanssa suoritettiin viimeiset kiristelyt ja koeponnistukset - tiivis, hiljainen ja kerrassaan mainio oli Vaihdokas.

Ai niin, sytkää meinasin käydä männä viikolla säätelemään, mutta laiskuuttani tsekkasin vielä kertaalleen kärkivälin ja sehän oli ihan perseellään - varmaan 1mm! Sen kun hifisti kohdalleen niin ID suorastaan ärjähtää käyntiin!

IMG_6809  IMG_6810

Juu, takaisin tähän päivään… Meikän ID:ssä vuotaa ohjausakseli sekä ohjausventtiilistä että apurinpuolelta haitarikumista. Kuopion Kuoman kanssa tutkittiin ja hutkittiin Puusepänkadulta kerättyä ohjausakselia ja se tuntui olevan kelvollisessa kunnossa. Availtiin paikkoja ja kaikki erinomaisen siistissä kunnossa. Ongelmana tässäkin on haitarikumien heikko happi eli riekaleina ovat. Tuntitolkulla jahuttiin pakkasessa purkamassa akselia vaan ei perkkule keksitty mitenkä sen saa siihen kuntoon että rattiputken puoleisen kumin saa pujotettua vex ja vielä uuden ehjänä tilalle. Entinenhän itse asiassa lähti ihan puukolla 🙂

Onneksi tuli pimeää ja voitiin hyvällä omalla tunnolla luovutta urakka toistaiseksi. Patonkiin laitoin kuvatuksia ja kyssäriä, josko sieltä tulisi vinkkiä homman loppuun viemiseksi.

Mukava oli ID -miehen lauantai!

IMG_6787  IMG_6788

12.11.2014
Kylläpähän tuota aikaa kerkesi vierähtäää ennen kun taas pääsi ID:n kimppuun. On työretkeä ja sen sata erilaista soittohommaa ettei yksinkertaisesti vaan o kerenny tehhä mitään, pöh.

Tilasin n. 2kk sitten Lokarin sisäloksut taakse ja ne putkahti viimeinkin oikeaan osoitteeseen. Tänään oli kuivahko ja lämpimähkö keli eli kärräsin pressutalliin kaikki toimivat roikat ja sain sen verran valoa että sain loksut paikoilleen. Kyllähän tuota säpertämistä riitti ennen kuin asettuivat ja ei ne taida vieläkään olla absoluuttisesti kohallaan, mutta eipähän rapa ja paska ihan suoraan arkoihin saumoihin ropise.

Puusepänkadun kuorman jarruventtiilin avasin ja putsain ja se näyttää niin hyvältä että viimeistelyputsauksen jälkeen sen voisi paikoilleen ujuttaa, paineputkien tiivisteitä pitää muistaa tilata säkillinen että riittää muidenkin liitosten korjailuun.

Hydepumppu valuttaa aika reilusti, yhä enemmän ja enemmän itseasiassa eli kun nuita putkentiivisteitä saa niin voisi vaihtaa Lehmon kuormasta löytyvän pumpun nykyisen tilalle ja mieluusti jo ennen pakkasia 🙂

Ohjausakselin putsailun oon kanssa aloitellut, mutta se kyllä näyttää melkomoisen mystiseltä vehkeeltä että pitäisi melkein joku täyspäinen saada sen kunto tsekkaamaan ja tarvittaessa korjaamaankin…

Lyhyet oli värssyt ID -miehellä tällä kertaa 🙂