Siirry sisältöön

IMG_7038 IMG_7041

30.12.2014
Apina läks mutta raivo jäi, onneks. Eilen sitten keräsin kimpsut ja kampsut ja lukitsin itteni Liiteriin ohjausakselin, haitarikumien, lämpöpuhaltimen ja kaulimen kanssa.

Irtogummi oli mukavasti venynyt putki-kaulin-patentissa ja yritin ensin ängetä sitä matopyörän päästä koska tapin yli ujuttaminen meni viimeksi pershellensä, vaan vitud se minnekkään menny – jumahti n. 1/3 matkan jälkeen ja sitten alkoi helevetinmoinen mekkala ja rimpuilu että sain peruutettua haitarin ehjänä poijes. Ärh.

Noo, seuraavaksi ujutin ulos jo paikallaan olevan ”helpomman” puolen gummin ja tungin venytellyn version tapi juureen asti. Sen jälkeen alumiiniputken puolikas kumin alle ja sitten kaulin 🙂 Ja sitten lämpöä ja lubrikaatteja! Paljon!

Tällä patentilla ja pienellä vänkäämisellä pääsin siihen , että suojaputken & kumin reuna ylsi tapin yli ja sen jälkeen ujutin vaan tappia pidemmälle suojaputken alle kaulinta samalla pois nyhtäen. Puolivälissä ujutin vastapuolelta toisen aluputken puolikkaan gummin alle, vasaran varrella vänkäsin sopivalle korkeudelle ja jatkoin tapin ujuttamista vuorostaan sen puoliskon alle… Ja sitten taas lämpöä ja lubrikaatteja! Paljon!

3 tuntia myöhemmin vittumaisemman puoleinen kumi oli paikallaan.

1 tunti myöhemmin oli helpompi kumikin paikallaan.

Pakko on sanoa että olipahan vittumaisin, tympein, turhauttavin, paskamaisin ja idioottimaisin homma mitä olen ikinä, koskaan tahi milloinkaan koko tähänastisella autoharrastusurallani päässyt tahi joutunut tekemään.

Haista sinä Ranskamanni, joka em. härvelin suunnitelit, oikein höyryävän kuuma krapulapaska! Tulehan Mutalaan niin potkasen munille.

Seuraavaa jännää vartoova ID –mies päättää raporttinsa tähän.

IMG_7029 IMG_7027  IMG_7028

29.12.2014
Pihalla taas 100 asetetta pakkasta ja 7 metriä lunta, vaan viikonloppuna, olisko ollu nyt lauantai, oli vaan -99C ja askartelin hiukka ID:n hydrauliikkapuolen kimpussa.

Kuten jo aiemmassa kirjeessäni marmatin, takajousitus temppuilee taas jetsulleen samalla lailla kuin aiemmin ja tuolloin takakorkeudensäätimen vipuset oli ruostejumissa. Purin siis takaloksun, sisäloksun, suojapellin jne vegez ja tutkiskelin takakorkeudensäätimen toimintaa – fyysisesti kaikki toimii eli jumia ei lain. Hiukkasen herkistelin paikkoja ja kiristin säätimen vivun 8 mm muttereita siten että nopiammin reagoi manualiseen korkeuden säätöön ja ajopelin asennon muutoksiin. Ehkä 🙂

IMG_7025

Koeajolenkillä ei mitään muutosta havaittavissa eli auttanut ei lain em. operazione. Sama oikuttelu jatkuu. Pöh.

Ilmasinkin järjestelmää taasen, vaan ei sieltä mitään kuplia tule. Hirmuinen koski on kyllä LHM –purkin paluuletkun päässä – vihreetä tulee kierrosta jatkuvasti helevetillisellä lorinalla takaisin eli jossain on nyt sitten sisäinen vuoto 🙁

Lohjan ID –kuoma antoi lukuisia hyviä vinkkejä hydepuolen sisäisten vuotojen selvittelyyn eli seuraavaksi on ruvettava haarukoimaan niitä. Helpoimmasta päästä pitänee alotella eli persepuolen kokoojapussit ensin kohteeksi ja sieltä sitten etiäpäin… Ohjaustehostimen läpi kuulemma kulkee eniten lirua eli jos se vuotaa niin sillo tulee LHM:mää ihan simona. Päh.

Aasinsilta! Lehmon kaasari käväisi siis Ontolassa ultraäänipesussa ja palasi kotio. ID:n keulilla paikallaan olevan Solexin pyörittelin myös samoihin säätöihin ja hiukkasen vaaleni pakokaasut ja ryyppykin tuntuisi vaikuttavan jotain. Jottain hyyvvä!

IMG_7032

Uusien haitarikumien asennusta yritin taas vaihteeksi vaan vitud onnistunut. Viisaammat sanoi että tapin yli pitäisi mennä ja rakentelinkin sitten Masinol-putelista sopivaa liukusuojaa huonolla menestyksellä. Loppujen lopuksi parhaiten homma onnistui ihan perinteisillä siirtoleukapihdeillä joilla pääsin n. puoleen väliin jonka jälkeen gummi jumittui totaalisesti. Hitonmoisen lämmityksen ja rasvailun jälkeen sain sen onneksi ehjänä poijes ja takaisin entiselle paikalleen. Seuraavaksi yritetään toista kautta. Rakentelin em. operaatiota varten hirmuisen venytystyökalun joka koostui halkaistusta alumiiniputkesta ja kaulimesta 🙂 Pujotin putken puolikkaat kumin sisälle, kuumensin pakettia ja junttasin kaulimen pötkyn sisälle! Vot että leviskin.

Tämmöstä nyt täällä tröissä. Hiljaista on ja tylsääkin. Rahaakaan ei o että voisi ostella Ebaystä vaikkapa Continental Edison radion, se ei maksa kuin 900€ + postituskulut.

IMG_7013

 

25.12.2014
Pihalla pakkasta 100 astetta ja 7 metriä lunta. Joulupukki toi 2 -kurkkuisen Solexin korjaussarjan joka pujottelin Onttolassa juuri ultraäänin pestyyn kaasariin. Votsikavotvot!

Jalppis ja Timppa, jotka kaasarin ultraäänipesurissa pyäräytti totesivatten vaan että aika huonossa kunnossa on - pirust on alumiinissa hapettumaa ja ties mitä, ei kuulemma lähteny puhtaaksi kunnolla. Laippa kanssa kiero. Timppa oli sitä hioskellutkin (isot kiitokset siitä), mutta saattaap vaatia hiukka nonhardeningia imusarjan & kaasarin väliin ettei vuoda.

Tämmöiseen jännään trilogiaan törmäsein Juuppasessa, hirveetä!

Citroen D Series Engine removal Part 1

Citroen D Series Engine removal Part 2

Citroen D Series Engine removal Part 3

Joop, hydraulikkapuolta ilmailin vielä konstilla jos toisellakin vaan perspuoli käyttäytyy edelleen hiukka oikullisesti. Saattaapi olla että se hemmetin takakorkeudensäätimen vivusto on taas jumissa, pitää tsekata kun kelit hiukka tästä lauhtuu.

Kauhuleffoja oli ID -miehen jouluelokuvat vuonna 2014 🙂

IMG_7006 IMG_7007 IMG_6998 IMG_7009

21.12.2014
Toissapäivänä sain Lehmosta Solexin 2 -kurkkuisen kaasarin, joka on suoraan napattu toimivan ID:n pellin alta ja sen pitäisi olla hyvin bensapiheissä säädöissä. Nyt pellin alla olevaa ei oikein ole saatu järkisäätöihin eli ruuvailusta huolimatta se käy hiton rikkaalla ja tyhjäkäyntiä ei ole saatu etenkään kylmänä jekkasemaan.

Kaasariheebo arveli että se olisi suoraan keulille heitettävissä, ei ole seisonut kauhian kauhaa hyllyssä vaan avasin sen ihan mielenkiinnosta että saan tsekattua ja muistiin kirjattua suuttimien koot, bensapinnan etc. Hyvä oli että avasin!

Kaasari ihan täynnä monenlaista skeidaa, suuttimet ihan tukossa, kiihytyspumpun kalvo hajalla ja kalvon alunen täynnä scheissea. Huh.

Nooh, mittaukset suoritin ja kaiken muistiin raapustin. Sitroselle läksi pikakyssäri josko heiltä löytyisi tiivistettä ja kiihytyspumpun kalvoa, että saisi purkin testiin…

Onkohan mulla vielä hydeputkistossa ilmaa pumpun vaihdon jäljiltä kun perä kömpii ylös hirmuisen verkkaisesti aiempaan verrattuna?

Patonkiformun kautta on löytynyt mukavasti ID -immeisiä, joilta infoa ja intoa auttaa ID -miestä mäessä löytyy. Mahtava homma ja hohtava mamma!

Terveisiä sinne, hyvää joulua möös!

Ainii, Sitroselta sain uuden haitarigummin hammastangon päälle jonka voisi sökötellä joulun pyhinä paikoillensa.