Siirry sisältöön

IMG_7476

28.2.2015
Tiistaina tulisi Keltuaiselle Noutaja ja ajaa hurauttaisi sillä päivänäöllä Helsinkiin. Onneksi heebo on entinen sätkäilijä, joka palaa takaisin ruotuun ja tietää miten ajokki toimii ja minkälaista kohtelua se osaa arvostaa ja sietää. Hesan jaos, uutta verta tarjolla!

Koneella siis ajettu todella vähän, mutta koska 2 aiempaa omistajaa eivät olleet kovin teknisesti orientoituneita niin vaihdoin kaiken varalta Kulkimeen öljyt ja suodattimen. Sisälle tuttua ja turvallista Motoxin 10W/40 Semisyntistä. Konetta lämmitellessä huomasin, että apurinpuoleinen lämmönvaihtimen liitos tuhisee, joten avasin, putsasin, tilkitsin ja kiristelin sen parhaani mukaan.

Sen päälle perustsekki eli ilmanpaineet, tulppien kireydet, pyyhkijät, pissapoika jne kaikki reilassa eli heleppoa kuin heinänteko.

Huomasin myös, että kojelautaan kairattu tupakansytkä sai virtansa suoraan akun navoilta ilman sulakkeita, joten kun löysin romujeni keskeltä piuhan väliin pujotettavan lattasulakerasian niin tökkäsin sen väliin. Ei vara venettä kaada.

Seuraavaksi olikin sitten tuoreimman Apua-Helpin metsästys, josta varmistin mitä hiluja ja vitkuttimia kannattaa mukaan laittaa ja koska miulla nuita osia on jostain syystä kertynyt niin mukaan lähti sitten hihnhaa, varapyyhkijän vartta & sulkaa, tulppa & tulpanjohtoja, puola, kärjet, jeesusteippiä & rautalankaa, liraus jarrunestettä & öljyä, hinausköysi, renkaan täyttöputeli sekä B -työkalupaksista oleellisimmat kättäpidemmät, joilla hätätapuksessa kevyen ensiavun Kulkimelle saapi suoriettua. Nii, ja TIETENKIN SE TÄRKEIN eli Apua-Help 🙂

Hitto, on se kyllä timanttinen rassi - Olisko sittenkin pitäny käydä kaivamassa Punikki Kukkupäästä ja laittaa se jakoon…

Ugh.

PS. Muistin just, että laitoinhan mie mukaan kans parin korvatulppia.

IMG_7315  IMG_7317

MYYTY ERITTÄIN SIISTI CITROEN 2CV6 1980

Citroen 2CV6 AZKA
- valmistusnumero: 60KA3626
- käyttöönottopvm 21.4.1980
- mittarinlukema: 67973
- alkuperäisväri: AC 437
- rekisterinumero: GFT-846 (edellinen UMK-359)
- moottori: AK2, 0504050350
- Nykyinen väri: Keltainen
- 2 renkaat
- katsastettu 12.2.2015, ainoa vaiva oli kuljettajan puolen etuvilkun polttimo palanut - korjattu
- valmistenumero meistetty kuljettajan taakse korin lattiaan (Merkintä rekisteriotteessa)
- Trafilta ajoneuvohistoria 1989-2015

Kulkeutunut tänne Raumalta, jossa kesäautona n. 6 v. Saapui Joensuuhun hääautoksi kesällä 2014. Ajeltu kesä, jonka jälkeen siirretty talviteloille. Raumalla keulille vaihdettu tehdasuusi kone paikallisen merkkihuollon toimesta (Huoltokorjaamo Friman Oy) ja koneella ajettu nyt n. 6000 km.

Auto erittäin siisti ja hyväkuntoinen. Runko ruosteeton ja suora, sisälattiat korjattu. Kolmiokotelo korjattu. Kori uudelleen maalattu keltaiseksi, maalipinta jo hieman himmennyt, mutta muuten hyvä.

Ovien ja penkkien verhoilut kunnossa, matot uusittu. Musta katto hyväkuntoinen, 2 pientä pituussuuntaista halkeamaa korjattu. Samoin taitteiden liimasaumat korjattu.

Tuuletusluukku uusittu. Uudet iskunvaimentimet.

Sijainti siis Joensuussa.

h. XXXX€

 

IMG_7464

22.2.2015
Suhuuttelin kattokourut sisäpuolelta koko matkalta Noveroxilla. Eiliset oli kuivuneet oivallisesti ja jos se kerran pysäyttää pintaruosteilua, tai ainakin hidastaa sitä, eikä sottaakkaan, niin tokkopa siitä mittään vahinkoakaan on.

Tovin jahusin manuaalisen korkeuden säätimen kanssa, mutta taitaa olla parasta siirtää operaatio semmoiseen aikaan kun on mahollista avata lokasuojien alta löytyvät suojapellit ja tsekata kunnolla oikeat säädöt kerralla.

Ohjaustehostimen ja -venttiilin läjäsin valmiiksi, mutten vielä pulttaillut nippuun koska meinaan kokeilla ensin pelkän venttiilin vaihtoa - sehän se tuntui eniten oikuttelevan nykyisessä paketissa.

Semmone oli krapulaisen ID -miehen lauantai.

IMG_7454  IMG_7451

20.2.2015
Aika on hurahtanut Keltaista 2CV:tä laitellessa vaan tänään sitten kannoin työkalut ja myrkyt kotio ja säntäsin ID:n kimppuun. Joo, viime viikolla tuli myös Keltaisesta Pörssistä ostettu wanha Roadstar -mankka joka sopii jetsulleen ID:n Radion asennusaukkoon ja muodostaakin jo aiemmin Ebaystä evakuoitujen klassisten pallokajarien kanssa melko hupaisan kokonaisuuden!

IMG_7457  IMG_7460  IMG_7459

Lohjalta sain vinkkiä miten ohjaustehostimen & ohjausventtiilin ohivuotoa voi tsekata eli nythän tilanne on se että Hyden palautuspuolelta lorottaa koko ajan litkua säiliöön mikä viittaisi sisäiseen vuoteluun. Jo aiemmin tsekkailin takajousituksen tilannetta irrottelemalla H-paluuputkia, mutta sieltä ei juurikaan tavaraa normaalitilanteessa tullut. Etunen on tsekkaamatta, mutta koska ohjauspuoli vuotaa ulospäinkin hemmetisti, on syystä olettaa että sisäistäkin vuotoa löytyypi… Noh, ohjeen mukaisesti, mikäli nyt oikein muistan, raotetaan tehostimelle tulevien putkien 8 mm muttereita ja ujuteaan väliin rakotulkki siten, että se peittää molemmat reiät jonka jälkeen kiristetään mutterit. Tällä patentilla on ohjaustehostin pois pelistä ja jos LHM -säiliöön edelleen lorottaa litkua, niin vika on ohjausventtiilissä? No, tilanne oli juuri näin eli kone käyntiin ja odotellaan H-paineiden tasautumista, säiliön korkki auki ja silmä käteen - lorottaa ihan samalla lailla ku ennenkin. Vaihto-osa on onneksi olemassa vaan ei sitä perkkele tuolla rapakossa maaten viitti ruveta vaihtamaan…

IMG_7456  IMG_7461

Palautin h-hommelit entiselleen ja purin seuraavaksi takalasin ympäristön verhoilut, että pääsen tsekkaamaan missä kunnossa on C-pilarit (?). Kuskin puoli todella hyvässä kunnossa, kattokourussa vain pientä pintaruostetta, oven pieli ja hattuhylly moitteettomassa kondiksessa. Apurin puolella vuotojälkiä ja ruosteskrubua kattokourun loppupäässä ja C-pilarin yläpäässä, mutta muuten paikat oikein hyvässä kunnossa. Oven pieli ja hattuhyllyn kulma etc. erittäin ok. Kesemmällä kun vaihdan kattotiivisteen, niin em. rosot lienee helppo korjata pois kuleksimasta. Näin ensi hätään spruuttailin tienoille Noveroxia ja samaan syssyyn raotin oven pielen verhoiluta sen verran että pääsiin spruuttaamaan ovenpielipilareihin pirusti kotelosuojaa. Huomenna pitää vetäistä toiset kerrokset Noveroxia ja koota verhoilut että kehtaa ajella kun tiet tästä vähän taas kuivuu...

Perkele kun tulis kesä.

IMG_7317  IMG_7324  IMG_7315

12.2.2015
Eilen illalla käkistelin vielä puolilta öin laittelemassa Keltuaista leimausvalmiuteen ja klo. 6:15 oli sitten tallin ovella lähössä EKAlle koeajolle hällä ikinä. Katastusaika oli klo. 9:00, vähän oli jänskät lahkeessa. Apurin puolen etuvilkku ei toiminut vaan CRC:tä ja kevyttä karatea niin sekin heräsi.

Keltu on ihan saatanan hyvä ajettava. Koneessa tuntuu olevan puhtia vaikka muille jakaa, rumahkot laatikkomallin valot näyttää ihan ku oikeissa autoissa ja ajotuntuma erittäin hyvä. Jarrut tuntui ottavan ihan tasaisesti ja mitään ylmääräisi kolinoita ei kuulunut. Jeh!

Noh, ysiltä olin konttorilla ja jarrutesti heittämällä läpi, pakokaasuja mittaili pitkään ja hartaasti ja totesi päästöjen olevan yläkanttiin mutta kelpais hällen. Nippa-nappa. Runkonumero löytyi kuskin selkäpuolelta korin lattiasta eikä perinteisestä rungosta apurinpuolen etujalkatilasta. Panikoin totaalisesti eilen kun em. paikassa oli pelkkä musta kuoppa, rekisteriotteesta onneksi löytyi pelastava lisämerkintä 🙂

IMG_7318  IMG_7320  IMG_7319

Iskareita ei testattu, vaan uudet ovat näköjään! Alusta erinomaisessa kunnossa, suora & ruosteeton. Etupäästä ei löytynyt mitään valitettavaa,  porukalla hämmästeltiin kun ei ollut klapia edes olkatapeissa.

Tuplaristivetarit kelpasi myös, vaikka gummeissa hiukka repsotusta. Jos olis ollu kuulavetarit niin olisi vaihdattanut kumit, näihin ei tarttenut. Isoo oli oikeassa. Tällä kertaa 🙂 Syynäsin vetarin pituuksia myös tarkemmin ja ei niitä kuulavetareita välttämättä tartteis vaihtaa, koska yläpäät tosiaankin niiiin pitkät, että alapäiden karkaamista ei kyllä millään ilveellä pääse tapahtumaan...

Noh, lopulta ainoa vaiva oli kuskin etuvilkku joka ei toiminut. Heiluttelin johtoja ja nirhasin vilkkupesää vaan ei heränny eli polttimo kärtsänt. Helppo homma!

Nyt olis saatanan hyvä juuri katsastettu länsikatiska kauban!

Paitsi se taitaa kyllä alustavasti olla jo varattu Kuopijon suunnalle...