Siirry sisältöön

IMG_7989  IMG_7982

30.4.2015
Viikko 18 on kulahtanu vähän erilaisiin sijaistoimintoihin. Kelit heitti hirveeksi paskaksi, lunta ja märkää piisaa eli ID ei ole paljoa edistynyt. Sisustuksia olen sentään saanut liimailtua paikoilleen eli kynnykset on verhoiltu, turvavyöt siirretty parempaan paikkaan. Hiukan oli ahtaat rakoset sovitella vastakappalerautoja kynnyskoteloiden sisälle, mutta kerrankin ruipeloudesta oli hyötä eli näpit mahtuivat lievästi voimaa käyttäen koteloiden sisälle. Mukavasti oli kotelosuojaa siellä pohjalla ja se kirveli oikkein piristävästi kämmenselkien ja ranteiden haavoissa & naarmuissa 🙂

IMG_7983  IMG_7987

Samaa paskakeliä luvassa Vappunakin eli pitänee jatkaa penkkien ja oviverhoiluiden kuivapesulla ja fiksauksella. Samoin voisi rakennella perskonttiin ja takapenkin selkämykseen uudent paffit, vanerit ja mustat guttaperkat oottaapi valmiina.

Tämmöstä siis. Huomenna rättäriajelu, luvassa lunta. Vitu, onneksi on kitkarenkaat alla.

IMG_7960  IMG_7961  IMG_7962

25.4.2015
Aamusella olin jetsulleen klo. 9:00 Bilteman ovella ruiskunpaskitsan kanssa ja pienen purnauksen ja selittelyn jälkeen sain rahat käteen ja painelin tukka putkella Motonetiin, jossa oli kiikarissa korvaava tuote. Eilisen höyryn lauhduttua kolusin harrasteajokkifoorumeita ja useemmallakin kertoiltiin em. konsernin kauppaavan JWL -massaruiskun hoitavan hommansa moitteettomasti. Noh, mukahan lähti.

Himpessä jatkoin siitä mihin jäin, eli koteloiden spruuttailulla. Lohjan suunnalla majaileva ID-harrastelija (oikeesti ihan pro) vinkkasi, että kotelosuojalitkun sekaan kannattaa lorauttaa öljyä jolloin liemi kestää pidempään notkeana ja lämmetessään kuleskelee oikein mukavasti täyttäen & suojaten kaikki nurkat ja kolotkin.

Jumaleissön, JWL -toimi! About 3 tuntia myöhemmin olin tungenut sen sisuksiin 4 pullollista em. mixtuuraa ja piha alkoi olla aika rajussa kunnossa kun sitä sitten tursui mitä ihmeellisimmistä paikoista 🙂

IMG_7966  IMG_7969

Seuraavaksi pääsinkin sitten valmistautumaan sisutuksien paikalleen pujotteluun. Ovien ylimääräiset aukot teippailin umpeen ja sovittelin mattoja ja muita riepuja paikoillensa. Sitoroiselle lähti tilaus uusista lattiamatoista, nuo mitä miulla on ovat sen verran hirveessä kunnossa ettei noista ole muuhun kuin asennushommien suojakäyttöön.

Kynnyslistat ruuvailin paikoilleen ja sihtailin kynnysmattoja. Niissä on valmiina turvavyölle reikä yläpinnassa, eli siirrän rullat lattialta kotelon yläpintaan. Hiukkasen jännitti, josko vastarautaa & mutteria pääsee pujottelemaan kotelon sisälle vaan onneksi käsi on niin luikero että mahtuu. Vielä en uskaltanut porailla, mutta paikat on merkattu ja huomenna jatkuupi hommat siitä.

Semmone oli ID -rungnarin lauantai.

IMG_7956 IMG_7958

24.4.2015
Onnistuneen Punikkihuollon ja -katsatuksen voimaannuttamana olin suunnitellut illan ohjelmaksi ID:n koteloiden suojaamisen erinomaisten ruostesuojausohjeiden mukaisesti. Entinen kotelosuojaruiskuni oli sananmukaisesti entinen ja nappasin kotimatkalla Biltemasta samankaltaisen halpispaskan ja puolenkymmentä putelia kotelosuojaa, sitä halvempaa, ei vahanomaista. Pihi on pihi.

Noh, himpessa huonompaa ylle ja lootan kyljestä löytyvän pikaohjeen mukaisesti kompuran paineet kohallensa. Pullo pyssyyn ja varovainen liipaisu, kohinaa ja kurlutusta. Liipasin pohjaan jolloin kuului spruit ja ruiskun kannen korvausilma tms. reiästä saatanallinen kaari tököttiä päin näköä, helevetillinen roiske Liiterin seinään ja oveen - onneks ID sai vain pienet kimmokkeet sotkusta, mutta Liiterin seinä ja ovi ihan helevetillisessä sotkussa. Tunnustan pimahtaneeni täysin ja vinttasin ruiskun ja 1l kotelosuoja-ainepullon täysillä maahan, jolloin loputkin pullon sisällöstä pöllähti pihalle ja meikäläisen koiville ja alaruholle. Jumalauta, että otti koville pysyä ees jotenkin nahoissaan. En muista, että ikinä olis vituttanu yhtä paljon. Melkein yhtä paljon vitutti entisen koteloruiskun kanssa kun se meni tukkoon Punikkia suojatessa ja heitti samalla tavalla sotkut silmille. Voi kyllä olla, että aika on kullannut muistot ja sillo vitutti jetsulleen yhtä paljon.

Noh, hypin vielä muutaman kerran tasajalkaa ruiskun päällä, murjoin letkun suuttimineen rikki ja laitoin sen takaisin Bilteman laatikkoon. Huomenna meen vaatimaan rahat takasin, sanon että se räjähti ja vaadin korvausta Liiterin seinien, oven, vaatteiden, parran, silmälasien, haalarin, tennarien ja ID:n putsauksesta. Onneksi on kuitti tallella.

Vittu, saatana, perkele.

Omassa blogissa saa kiroilla niin paljo ku huvittaa.

Helevetti, saatana, perse.

Kusi, paska, tissi.

Biltema.

IMG_7954  IMG_7950  IMG_7949  IMG_7928

24.4.2015
Parin iltasen äherryksen jälkeen sain kaikki wanhat ruosteroinat hittohon ja uutta peltiä tilalle. Ison siivun joutui leikkelemään vaan hyvinhän tuo paikka asettui kun riittävän ison siivun sovitteli. Uuden pellin päälle kunnolliset suojaukset ja massat, sisäpuolelle punaiset MC Hammerit niin tulipas siisti ja kelpo!

Runkoa tosiaankin olin kormuuttanut hiukkasen syksyn geokätköretkillä vaan nekin rosot sain oiottua ja hissailtua kuntoon. Leimalle mennessä vielä tsekkasin valoset ja jarrujen säätö niin eipähän tuo inssinörtti mitään pahaa sanottavaa löytänyt.

Itelle muistiin todo -listalle:
- öljyt ja suodatin
- kuskinpuolen kynkänlaakerissa klapia, toivottavasti riittää kiristys
- rungon & koteloiden jne suojaus sisältäpäin, edellisestä kerrasta jo useempi vuosi. Menee samalla sotkuilla kun ID:n suojailee.
- pintafix & vahaus ennen Vappuajelua!

Seuraavaksi sitten ID:n kimppuun!

IMG_7914 IMG_7920

21.4.2015
Lumikasat levitelty ja njurmikko kalkittu eli sopiva hetki suorittaa Punikille "pikkufiksaus ennen katsastusta". Ylimääräiset ryönät vege, matot pois ja mitä vittua - apurin jalkatilassa reikä! Könyäminen Kulkimen alle ja juu, ruostepeikko hieman mellestänyt. Apumiehen jalkatila ihan paskana. Rungossakin sanomista, en tohdi edes ajatella mitä sen sisällä on tekeillä. Alapuolen kaksoissaumat irvistelee entistä enemmän ja olen näköjään kyntänyt pohjan oikein kunnolla, koska äänenvaimentimen seudun valutusraot on revenny ja taipunut aika rumasti - pohjapelleissäkin jälkeä... Tai sitten runko on nitkahtamassa, tai sitten molemmat. Viddu.

IMG_7921 IMG_7922

Rungolle en nyt voi mitään tehdä, mutta apurin jalkatilalle voin eli, revin, raatelin ja rälläköin ruostuneet pellit helevettihin ja taivuttelin reilut korjauspalat sekä sisäpuolelle että alapuolelle siten että yltää sopivasti etuakselin yläreunan yli jotta pääsee hitsailemaan paikoilleen. Sisäpuolen paikka tarttui lähes heittämällä, mutta ulkopuolen kanssa sai tapella ihan kunnolla koska mestat oli reilussa massassa ja tilaa melkoisen vähän. Kyllähän pelti sinnekin lopulta tarttui, kunhan ensin kuumailmapuhaltimen ja lastan kanssa enimmän massat käristi poikkehen. Jälki hirveen näköstä, mutta eipähän se sieltä minnekään näy. Järki ja työmoraali mankuu, että nosta kori pois rungolta ja korjaa kunnolla, mutta ei oo rahhaa eikä aikaakaan. Päh ja pöh 🙁

Vielä ennen pilkkopimeetä suihkin kaikkiin hitsattuihin paikkoihin tuttua CRC:n 2in1 -tököttiä ja huomenna pääseep sitten laitteleen Soundallit saumoihin, eli on edes teoreettiset mahollisuudet saada Punikki siihen kuntoon, että tohtii Jaoksen Katsastuskarnevaaleille K1:lle lähteä perjantaina esittelemään.

Vähäsenhän tuo vituttaa, 2 romukasaa yhtaikaa remontoitavana on hiukkasen rankkaa...