Siirry sisältöön

IMG_9120 IMG_9124

24.6.2015
Eilen ID:n keula vei miun siten Lehmon Pekan luo lunastamaan jo aiemmin saatuja Weberin & Solexin kaasareita, roiskeläppivä, peilejä yms tilbehöörejä sekä keräämään talteen Pekan D-sarjan osien loppukuorman. Kuorma on tismalleen oikea sana, sillä niitä osia oli sitten vallan peevelisti - 2 autokuormaa! Pikaisesti kävin kamppeet läpi ja ainakin seuraavaa sieltä löytyi:

- uusia hydeputkia konehuoneen puolelle, sekä paluuu- & painepuolelle
- uudet käsijarrupalat
- uudet etujarrupalat
- uusia vetarin gummeja
- uusia tulpanjohtosarjoja
- koneen tiivistesarja
- uusi kattotiiviste
- uusi käsijarruvaijeri
- 2 x uusi kytkin vaijeri
- uudet takakokoojapussukat
- uusia pohjaanlyöntikumeja
- konkkia, kärkiä, virranjakajan kansia
- kunnnostettuja latureita & startteja (merkattu siististi mitä korjattu & vaihdettu)
- pari virranjakajaa, joista toinen tod. näk. uusi.
- avattavia, korjattuja jousipalloja
- sisäpeili - jesssss!
- ovien sisäkahvoja
- lämppäri
- kojelaudan kytkimiä
- mittaristo
- virtalukko avaimineen
- lukittava kromattu Citroen -bensatankin korkki avaimineen
- venttiilikoneiston osia
- lasikuitumuotti keulaan, puskurin alle tulevalle isolle panssarille
- lasikuitumuotit etulokasuojien korjauspaloja varten
- hyvät sisemmät etu-umpiot
- etuvalopohjat (ei-kääntyvät valot)
- etuvalolaseja
- etuvalolasien tiivisteet (1 x uusi)
- takapenkin istuinosa
- etuovipahvi + sabloona
- ehjä syyläri
- omituinen elektrooninen kipunan vahvistin
- ja ja ja ....

Mihin helevettiin mie saan nuo mahtumaan!

IMG_9076 IMG_9084

22.6.2015
Juhannus hurahti riemukkaasti Liperhin mehässä, jossa eväänä oli myös Lehmon Pekalta kerätty Weberin kaasari. Mikäs siellä, grillailun ja chillailun lomassa purin ja putsasin purkin ja eilissä iltana sen sitten paikallensa sovittelin. Hyvin oli timakan tuntuinen laite hän, klapia ei ollut akseleissa ja sisuksetkin kuin uudet, hapettumaa tms. ei lainkahan.

IMG_9113

Jälleen kerran nakratti ID:n remottelu, keula niin pirun pitkä etten mie käppänä ylety mihinkään peremmälle vaan kun kiipesi pellin alle ja otti mukavan asennon vararenkaan päältä niin askartelu suijui kuin leikki. Sen kummemmin en kerenny Weberin säätöjä viilailla, mutta kyllähän tuo käydä putputteli - hiukan on pienellä tyhjäkäynti, kylmänä meinaa sammua vaan säädellään...

Sitroselta tuli takakontin reunakiskot ja uusi peili entisen liian ison tilalle eli niitäkin pääsee jossain vaiheessa nikkaroimaan. Pakosarjakin on jo melkein Matkahuollossa eli pian pääsee myös sen korjaamaan. Jännää!

IMG_9118

Ensi viikonloppuna on sitten Joensuun Jaoksen 2CV kinkerit, Karjalan Koukerot Kiteellä ja ähersin viimeinkin Punikin edustuskuntoon eli myllytin sen loppuun ja viimeistelin käsittelyn Autoglymin punaisella & kultaisella vahalla - saatttana että kiiltää! Sama homma on tehtävä sekä ID:lle että Picassollekin!

Hahahahah, loma lähestyy - saaplari että on mahtavata se!

IMG_9074

18.6.2015
Pienen ajorupeaman jälkeen rupesi käsijarrut kihnuttamaan uudelleen, sama puoli eli apukuskin puoli. Siellä kihnasi myös sisempi jarrupala sen käsijarrusatulan kaaren lisäksi. Autobooksin D -sarjan huoltokirja kouraan ja tutkimaan käsijarrujen sielun elämää. Lohjalta tuli jo aiemmin vinkkiä toimintaperiaatteesta vaan ei se puhelimessa oikein auennut. Kovin on suuritöiset ohjeet esim. vaijerin säätöön, kuljettajan lokasuojan irrottelua ja ties mitä - pöh! 2 kpl ohuita käsiä joissa molemmissa ohuet 20mm kiintoavaimet ja hyvinhän tuo säätö onnistui siitä loksun ja lämppärin kotelon välisestä raostakin 🙂

Rakotulkin kanssa könysin mittailemassa jarrupalojen ja levyjen välisiä rakosia ja apurinpuolen sisempi tosiaankin ihan kiinni. 2 kpl 14mm kiintoavaimia ja löysäily & säätö oli kakkupala. Onneksi kuskin puolelle ei tarttenu ryhtyä moiseen, sieltä joutuu kyllä purkamaan ihan vidusti roinaa edestä että mahtuu. Mitenhän perkeleessä joku käsijarrupalojen vaihto onnistuu, tilaa todella minimaalisesti 🙁

Takaluukun ylhäälläpitomekanismin jouset on melkomoisen lötkönä ja viikonlopun Tekrasoittohommissa kuljetuskalustona toimiessaan ID:n em. ominaisuus rupesi suorastaan vituttamaan sekä itteä että muita kanssamatkustajia. Ei tartte montaa kertaa naamaa, otsaa tahi silmälaseja luukun kulmaan torpata kun suu täyttyy ärräpäistä 🙂 Nopea oli hissit purkaa, putsata ja jousia venytellä niin paljon ku pokka kestää ja tilanne kunnossa, ainakin toistaiseksi.

Kaasaria yritin säädellä am. kirjan speksien mukaan vaan säätöihin koskeminen aiheutti välittömäsi tyhjäkäynnin totaalisen katoamisen. Viutu. Sitten muistin että Lehmon Pekalle jäi aiemman Solexin evakuoinnin jäljiltä vielä Weberin 2 -kurkkuinen, jotenka illan pimetessä vielä varovainen tiedustelu josko on vielä tallella ja tallellahan se vielä oli! Pekka oli jääny just lomille ja tekemässä mökille lähtöä vaan suostui venttaaman sen verran että kävin evakuoimassa purkin poikkehen. Samalla sovittiin treffejä josko mie lunastaisin kerralla kaikki ID:n osat poijes kuleksimasta - hyvempi niin. Paljon olis hyvää, ehjää & putsattua, kiiltävää, mustaa ja vihreätä komponenttia tulossa meikän riemuksi & riesaksi 🙂

Jussia pukkaa ja mehtä kutsuu, sinne ei kuulemma saa mennä ID:llä kun se menee likaseks. Ehkä niin on parempi!

 

IMG_9040 IMG_9037 IMG_9033

16.6.2015
Monenlaisten sosiaalisten, musikaalisten ja alkoholististen rientojen johdosta ajokkiremoilu on jäänyt ONNEKSI hiukkasen vähemmälle. Tämä ei vihjaa siihen, etten olisi ollut ajokunnossa, vaan ajokit on ollut kunnossa 🙂

Alkuviikosta meillä pyörähti Lapin poika, juurta noitain, joka neuvoi juurta jaksain, Punikkia esimerkkinä käyttäen kuinka myllytetään ja vahataan oikeaoppisesti ihan saaattanan hapettunut maalipinta. Kone miulla oli ennestään, mutten uskaltanut käyttää sitä kun ekalla kokeilulla vetäisin maalit vittuhun yhestä Sätkän lokarin kulmasta. Riitää kun muistaa kultaisen säännön "Ei koskaan kuivalla" ja homma toimii! Spray-putelissa vettä ja vot.

IMG_9061 IMG_9067 IMG_9066

Noh, ID:stä vaihdoin vuotavan apurinpuolen takakokoojapussukan, olin tehny siihen pienen vekin jousikaraa vaihtaessani - ei vuoda ennäh.

Eilen, 15.6.2015 ilmasin takajarrut vielä kertaalleen kun tuntui että takajousitus oikuttelee eli perä valuu aika vikkelään ala-asentoon vaan en tiijä auttoiko. Tosin takajarrusylinterin vaihdon yhteydessä poistin myös ylimääräiset prikat takakorkeudensäätäjän käyttövivusta ja hölläsin muutenkin säätöjä eli oliskohan menny vähän liian löysälle...

Apurinpuolen etujarrulevy rahisee ja hinkkaa ikävästi koko ajan ja selvittelin asiaa jo aikaisemmin eli jarrulevyn reuna kihnuttaa käsijarrusatulan kaareen, näkyvissä selvät naarmut vaan tuolloin korjausyritys päättyi katastrofaalisiin tunnelmiin eli ID tipahti hallitunkilta lähtien vierimään, jousitus ala-asennossa yhä kiihtyvällä vauhdilla edessä parkkeeratun Punikin peräkonttia kohti. Matkalla se rymisteli myös kaatunen tunkin yli jolloin takapyörän etummainen roiskeläppä repesi niittauksistaan. Noh, sain sen pysähtymään raalla voimalla n. 1m ennen rysähdystä. 61kg vs. 1000kg ja 61kg voitti 🙂

Nyt, edellisestä viisastuneena laitoin sekä tunkin & pukin alle ja homma onnistui jo paremmin. Pyörä ilmaan, hämähäkkiasentoon ID:n keulan alle ja jalalla potkimalla pyörä vinhaan vauhtiin ja samalla varovasti laikalla hioin jarrulevyn reunasta sen verran ruostetta ja karstaa pois ettei enää kihnuta. Bueno!

Välillä satoikin sitten niin maan saatanasti, että piti käydä tuvassa tauolla, vaan iltasella kerkesi vielä perehtyä ratin oikeaan asentoon saattamiseen. Viimeksi en saanut rattia nyhdettyä niin paljoa kabiiniin päin että se olisi lähtenyt booreiltaan vaan nyt oli suunnitelma valmis. Esteenä oli n. 10 cm pitkä helevetin jäykkä jousi rattiputkessa, konehuoneen puolella, joka vänkää rattiputkea ohjausakseliin päin. Jousi pysyy paikallaan putkessa olevalla klemmarilla jossa on mulkeromainen n. 4mm neliökanta johon ei löytynyt käybää avainta mistään. Pihdeilläkään ei lähtenyt. Noh, eilen sitten kaivelin Rättisitikan akseliston kiinnityspultin, jonka kovuus on 12(?) eli pärkkkleen kova ja rälläköin siihen käybäisen uran. Pienen viimeistelyn jälkeen avain sopi kuin nakutettu, jes.

IMG_9068 IMG_9069

Jousi tuntui ihan helevetin jäykältä, joten silkkaa pelkuruuttani laitoin hätävarapaniikkilisäklemmarin n. 2cm virallisen alapuolelle eli jos se jousi tulee sieltä saatanallisella voimalla ulospäin niin ei karkaa ihan tehostimelle asti... Ja vittu, kyllähän se sieltä aika napakasti kilahti varaklemmiin asti 🙂 Tuo 2cm lisälöysä riittikin justiinsa siihen että putken sai irti booreistaan ja pyöräytettyä oikeaan asentoon. Sitten eikun orkkisklemmari kiinni ja apuklemmi vege ja testaamaan... Kojarilla huomasin että ratti meni vähän liikaa myötäpäivään, pitäis olla abou klo. 7:00 ja nyt se on about 8:00 vaan olkoon.

Juu, samalla kun suoritin em. räpellystä, niin nykäisin rattia vähän kabiiniin päin eli seuraavaan koloseen alapään booristaan ja jumaleissön että toimii nyt herkästi ja rahinoitta!

Jaa, kävin myös tankilla...

Heh-heh, ajettu 333,3 km ja bensaa meni 53,3 litraa eli sehän tekee n. 16l/100km. Ei o ihan halavin harrastus tämä 🙂

Niinpä juupa, jarrulevyjen kanssa painiskellessani hokasin että multahan puuttuu prkle, pohhjapanssari ja jarrujen jäähdytysputket yms. hilut kokonaan - onneks Lohjalta löytyy. Sinne pitää mennä rekalla roinaa hakemaan!

Tämmöstä tällä kertaa täältä Mutalan ID -hoitolasta.

IMG_9016

4.6.2015
Vaikka kuinka Itellan lähetysten seurannassa päivitin näkymää, niin Lohjalta lähtent starttirele ei kerenny Kuopiota lähemmäksi. Saatanallisen sateen siivittämänä siksakkasin ID:n suoksi muuttuneessa pihassa perä edellä pressumajaan ja päätin sitten vaihtaa vuotavat pakosarjan tiivisteet - jokainen homma on kotiinpäin!

Ajatus kuitenkin karkasi kesken ja nykäisinkin ensiksi apurin takaloksun irti, putsasin ja skraapasin sisäpuolen puhtaaksi, vetelin sinne pullollisen kiveniskusuojaa ja ripustin sen vajan nurkkaan kuivumaan.

IMG_9013 IMG_9014

Ilmanputsari & pakosarjan suojapelti vege ja sitten taas pääsi sähisemään, 1 sylinterin molemmat korvakkeet revenny irti ja 4 sylinterin toinen ratkennu myös. Kyrie Pärrkkeleisson. Mitäs siinä, eihän nuita hitsailemaan pysty eli eikun ehjää ehtimään. Pommitin ekaks paikallisia agentteja vaan eivät ollu romppeitensa läheisyydessä, kuulemma lähiaikoina ovat eli Patonkitorille ja muille tutuille huhuilemaan seuraavaks. Silmät kiinni, suojapelti kiinni ja ilmanputsari paikoilleen. Ei malta odottaa eli ajellaan nyt sitten ikkuna auki siihen asti kun ehjä löytyy.

Ja kappas, Lohjalta pukkasi puhelua kun olin vielä tätä raapustelemassa ja sieltä pukkasi tieto että pakosarja löytyy, tutulta kuomalta eli Hemmo Samainen jolta sain vetokoukun ID:hen! Jees ja bravo!

Semmone oli 4.6.2015, ei ihan paska. Sanoisinpa suorastaan että paras 4.6.2015 ikinä.