Siirry sisältöön

IMG_9740 IMG_9744

17.8.2015
Viikonloppuna oli Joensuun jaoksen huoltopäivä ja sinne karautin Punikilla jonka kuskinpuolen etutukivarren laakeri kaipasi huoltoa / vaihtoa ja meinasin vaihtaa myös uuden vetoakselin kun semmoisen satuin vuonna 2009 Mostin 2CV maailman kokouksesta hamstraamaan.

Etutukivarren laakeriongelman huomasin jo keväällä katsastuksessa (insinörtti ei, onneksi) eli koko tukivarsi lonksui vallan hemmetisti ja kolahteli ilkeästi kuoppiin ajettaessa. Moinen syöpi sekä rengasta että hermoa. Onneksi olin hamstarannu myös uudet laakerit kaiken varalta 🙂

Meitähän oli siellä peräti 10 sätkää ja about 13 immeistä askartelemassa Kulkimiemme kimpussa, mie sain maaniteltua remottikaveriksi paikan isännän ja 2CV remonttigurun Ollin, jonka kanssa hommat sujui suit-sait sukkelaan. Raapaistiin tukivarsi irti, putsattiin paikat ja todettiin, että entinen laakeri onkin vallan ok joten tuoreet rasvat sisuksiin, paketti kasaan ja hiukan kireemmälle kuin aiemmen. Eipä lonksu enää!

Vetarin sentään vaihdoin, kovin oli söpö se. SKF:kin luki. Taide-esine suorastaan.

Ei kun hillittyä ja asiallista ajoa.

 

IMG_9720 IMG_9711

13.8.2015
Laiskaa on ollu sekä askartelu että päivittäminenkin. Viikonloppuna sentään käytiin jossain eli Nurmeksen harrasteajoneuvo- & rompepäivillä josta mukaan lähti kasa mahtavia kasetteja, pari vintage autoradiokonsolia sekä mahtava ID:n radiosyvennykseen sopiva Superauto -kasettisoitin. Reissulle lähettiin Punikilla Joensuun jaoksen karavaanissa ja hämmästys oli suuri kun 200 km ajon jälkeen tankattiin sillä tankkiin meni vain 10.47 litraa! Pärkkele, about 5l/100km!

IMG_9725 IMG_9724

Toissapäivänä tuli myös ID:n pienet pölkkärit jotka huutelin Ranskan Ebaystä käypään hintaan eli 9€ + 11€ postikulut. Kovin olivat himmeät, mutta pienellä kiillotuksella niistä tuli peilikirkkaat. Vanteita pitää hiukka fiksata ja sitten paikoilleen, hienot ovat ne.

Yritin toistamiseen irrotella takapuskuria että sen hemmetin vetokoukun saisi paikoilleen vaan ei prkle irtoa eikä rohkeus vieläkään riittänyt kiinnitysmutterien siistaksi rälläköimiseen. Kyllä se tästä vielä...

Maanantaina kävin pari kärryllistä kivituhkaa ja tasoittelin & korotin vielä pressutallin pohjaa muutamalla sentillä josko se nyt sitten pysyisi sen verran kuivana ettei ID -parka mahaansa kastele.

Tänään olisi ohjelmassa piha-asfaltin paikkaustalkoot eli Joensuun konevuokraamolta löytyi kohtuuhintaista, helppokäyttöistä korjausainetta jota roudasin muutaman ämpärillisen ja yritän pahimmat reijät tilkitä. Saas nähhä kuinka äejän käy!

IMG_9671 IMG_9676

6.8.2015
Lomat ja rahat meni suit-sait ja viuh-vauh. Soitto- ja niihin liittyviä hommia on ollu riittävästi ja viikon mittainen AC/DC & geokätköilyretkikin kerettiin tehdä vaan nyt alkoi arki.

ID on pelittänyt erinomaisesti (koputan puuta, kop-kop). Vetokoukun asennusta olen alottanut kahesti, vaan takapuskurin kiinnitysmutterit on niin pahasti jumissa, etten tohdi niitä väkisin ruveta auki murjomaan. Muhikoot rauhassa.

Onnistuneen Punikin myllyksen & vahauksen innoittamana tein saman operaation ID:lle ja kyllähän se pirulainen kiiltää. Niistä kohdin missä ei ole ruosterupea tai halenneita kittauksia.

IMG_9674 IMG_9672 IMG_9673

Josta näppärä aasinsilta seuraavaan eli Lohjaltahan mie kävin lunastamassa kunnostuskelpoiset etuoviaihiot joskus alkukesästä, mutta silkkaa uunouttani en älynny kysellä takaovien perään. Noh, nyt kysyin ja sieltäpähän löytyikin sitten samaa sarjaa olevat, alaosistaan melko asiallisesti hitsaillut takaovet jotka lunastin juuri itelleni. Nyt on koko sarja hallussa ja talvi aikaa niitä rakennella. Hyvempi homma!

Kovasti pidin metakkaa ja marmatusta ID:n persoudesta bensiinille jota pyrin korjaamaan vaihtamalla keulille siistin & hyväkuntoisen Weberin kaksikurkkuisen purkin. Sillä korjautui tyhjäkäynti ja vetopuoli kerralla ja kuvitelin että kulutuskin tipahtaisi järkevälle tasolle... Tipahtihan se, reilusta 16 litrasta 15 litraan kaupunkiajossa. Pitäisiköhän vielä vähän säätää 🙂

Tämmöstä nyt tällä kertaa. Huomenna Tekrakeikalle Ilomantsiin ja sunnuntaina Nurmeksen Harrasteauto & rompepäiville 2CV jengin kanssa. Pitääköhän ottaa Punikki, kun se vie vähemmän benssiiniä.

Tämä köyhyys on kyllä ihan perseestä.