Siirry sisältöön

IMG_0837

19.3.2016
Kelit edelleen aurinkoiset, vaikkakin pärkleen kylmät, mutta tarkenee kun kiskoo hitosti vaatetta päälle. Alottelin vihdoinkin irto-ovien fiksailun eli purin kaikki lukko- ja saranamekanismit ja suoritin alustavat hionnat karkealla hiekkiksella. Hyvinhän nuo kittipaakkurat lähtee, aikaa vaan turautuun melkoisesti.

Alareunat siis hitsattu Frankenstein -tyylisesti kasaan, mutta jääneet suojaamatta eli kovasti on pintaruostetta tarrannut. Teräsharjalaikalla lähti melkoisen hyvin, mutta katellaan nyt lähteekö tarpeeksi. Hitsaukset on hiottava ja tod. näk. laitettava hiukkasen lisätäppiä ettei ala elellä omia aikojaan.

 

Lukkojen kanssa jahusin tovin ennen kuin sain sisäkahvat irti ja sen jälkeen itse lukko & käyttövipukin lähti näppärästi irti.

IMG_0844 IMG_0846

Päivänä muutamana tuumittiin Kouvolan ID -gurun kanssa josko etu- ja takaovien lukoissa olisi jotain eroavaisuuksia ja kyllähän niissä näyttäisi olevan. Takaovissa on pienoinen lisä tappi joka estää oven avaamisen ulkoapäin kun sisäkahvasta painetaan lukitus päälle, etuovesta moinen puuttuu. Eli, miulla taitaisi sittenkin olla ID:ssä apurin takaovessa etuoven lukko! Pakkasta on sen verran ettei pihalla tarkene ruveta lukkojen kanssa näpräämään eli pitänee ootella suveja. Sitä paitsi sormet on jo sen verran suljuna varaovien lukkojen purkamisesta ettei paljoa hotsita 🙂

Tämmöne lauanta, ei ihan persehestä!

IMG_0826

 

IMG_0816 IMG_0759

13.3.2016
Talvella ei hirmuisesti kilometrejä kertynyt, mutta tankillinen bensaa kuitenkin kulahti. Taisi tulla ajeltua melko tarkalleen 300 kilometriä. Bensaa meni 50,8 litraa eli n. 16.7 l/kilometri.

IMG_0681

Jouluna ja Uutena vuotena seikkailtiin sukuleeraamassa koko jengin voimin ja kyllähän tuo meno kelpasi. Moottorilämppärittömänä pakkasraja pyöri tuossa -10C kieppeillä ja jos edellisen ajokerran päätteksi moottorin saamutusvaiheessa muisti polkaista kaasulla kohokammion täyteen niin käynnistys onnistui erinomaisen vaivattomasti.

IMG_0745

Pieniä onkelimoita talvella ilmaantui eli valojen kääntövivusto hajosi ja sisempien valojen käyttövipu tipahti peräti kahdesti tienpäälle. Ekan kerran omaan pihaan ja toisella kerralla jonnekin hevonkuuseen. Hevonkuusi oli lopulta n. 500 metriä meiltä, josta osa löytyi sukulieron kävelyretkellä. Hyvä ja jepuje!

Ovien lukot ryppyili myös, etenkin apurin takaovi joka ei mene lainkahan lukkoon. Se kyllä oikutteli aiemminkin vaan nyt tekin lopullisen tenän. Viikonloppuna jahusin sen kanssa tovin, mutten saanut vaivaa poistumaan. Eli en saanut lukkoa ulos oven sisältä, nuija ja toistaitoinen amatööri olen siis. Kouvolan ID -jannulta sain hyviä ohjeita irroitusoperaatioon eli kohta uusiksi. Varalukonkin löysin romujeni seasta eli eiköhän se siitä.

IMG_0810

Konepellin lukko apurinpuolelta hajosi myös, eli mekanismin sisällä oleva jousi-läppä-viritys irtosi paikoiltaan vaan se oli nopea nikkaroida kondikseen. Onneks pelti on kahdella salvalla, muuten olis saattanu hiukka säikäyttää jos  olis pompannu kesken ajon pystyyn!

Venttiilinkopan tiivistyksissä korjaamisen varaa eli 1 ja 4 tulpan juureen nostaa öljyä "tulppakaivoon", ei paljon mutta sen verran että asiaan on reagoitava. Kaikki tiivisteethän uusin kesällä vaan onkohan tullu vetäistyä momentit perseelleen tai sitten koppa vinkeröinen. Selvitellään!

Vidu, pitäisi peltihommat aloitella eli ottaa Lohjalta kärrätyt ovet työn alle. Paljon on niille jo tehty, mutta paljon on tekemättä. Karskihkosti on hitsattu sisäpuolen korjauspalat paikoilleen, mutta hinta-laatu eli niillä mennään.

Tänään tuli sitten 5 cm lunta, pyh ja päh.

Koeajelu 12.3.2016. Suoran päässä odotti poliisiautobarrikaadi ja sen takana tukkirekka-henkilöautonokkakolari. Yäk. Ei nakrattanut.