Siirry sisältöön

IMG_1709 IMG_1711 IMG_1715
21.4.2016
Jaoksella oli taas jo perinteeksi muodostuneet Katsastuskarnevaalit paikallisella K1 -katsastusasemalla, samalla jossa vierailin ID:nkin kanssa. Viikonlopun humppahommien hönkiessä niskaan, joudun pujahtamaan paikalle jo heti aamusella enkä ennättänyt mukaan muun Rättärijengin klo. 12 alkaneeseen sessioon.

Leimahan sieltä jälleen lopsahti, mutta laitettavata löytyi yllättävänkin paljon. Perinteiset napinat kuunneltiin sarjanumerosta ja olkatapeista, mutta korjausukaasit tuli lopulta vain kuskinpuolen valoumpiosta jonka kuvio vieläkin liian psykedeelinen, sekä kuskin jalkatilan & saman puolen takapyörän etuosan korin lattian ruostevaurioista. Molemmista ruostevaivoista selviää pienillä peltiläkkyröillä vaan hiukkasen ahtaata ja sottaiset paikat laitella.
Ajovalokuvion sotkuisuuden syyksi kärähtäneen keltaisen värin lisäksi löytyi umpion lasin sisäpuolen suttaisuus - oliskos peräti käryävän polttimon värin aiheuttamata? Noh, lasinpesuaineella lähti tuokin vekka. Ruostehommmiin pitänee ruveta joskus vappuajelun jälkeen, yleensä noilla on tapana laajeta enkä tohdi riskeerata sitä etten pääsis mukaan Vappuletkaan.

IMG_1728

ID -hommat etenee hiljalleen, uusia ovia olen pieteetillä ja hartaudella fosforihapossa uitellut, hyvältä näyttäisi homma. Etuovet olis noilta osin valmiina ja 2IN1 -suojavärit päällä jotka joutunee vielä putsaamaan vekka pintahommien tieltä.

Maltti on valttia ja mahtava tekosyy laiskottelulle.

IMG_1699 IMG_1703

20.4.2016
Monenlaista pientä ja vähän isompatakin askaretta on kerenny ID:n kanssa puuhastella. Tuoreimpana nyt juuri hetki sitten suoritettu onnistunut Katsastusoperaatio. Ihan ei mennyt niin kuin Sörnäisissä, mutta lupa tuli kuitenkin ja tervetuloa keväällä 2018 uudelleen.

Hydrauliikkavuotoja oli jälleen ilmestynyt sekä apumiehenpuolen kokoojapussukan tienoille että jonnekin etupäähänkin. Tiedossa oli jo ennalta että hydepumppu hiukan tihkuttaa akselin juuresta, mutta yleinen märkyys viittaisi siihen että vuotoja on muuallakin. Pöh.

Takajarrut heitti hiukkasen, ei hirmuisesti ja käsijarrua kannattaisi kuulemma kiristää.

Ohjausta tutkivat pitkään ja hartaasti, sillä apumiehenpuolella oli aika huomattavasti ylimääräistä löysää. Lopulta diagnoosiksi tuli apusimpukka, mutta ite en olis ihan niin varma. Noh, lokari vekka ja tutkimaan. Leima siis tuli em. vaivoista huolimatta.

IMG_1691 IMG_1629

Viikonloppuna kun oli Joensuun jaoksen huoltopäivä, niin tsekkailtiin valojen suuntaukset ja askartelin myös takapenkille lantiovyöt. Saapi luvan kelvata.

Jossain välissä hukkasin myös kuskinpuolen takavilkun lasin jonnekin hevosen hiitehen, vaan pienen penkomisen jälkeen löytyi romujen seasta useampikin varasellainen, joista valkkasin parhaimman ja sovittelin paikoilleen.

Varaovet on nyt kaikki tinattu ja pintahommat kutsuu. Kyselin mitä kustantaisi 4 oven soodapuhallus läheisellä Firmalla, mutta hintaa tulisi 500-700€, joten ite pitää hinkata & puunata.

IMG_1697 IMG_1664

Ovien alareunojen fosforihapotusta varten rakentelin näppärän altaan muovitetusta räystäskourusta, 120cm kourua + 2 x päädyt, jotka sikafleksillä kiinni. Hintaa tuli 10€ ja ovat jetsulleen sopivan syvyiset ja kulmikas design takaa paremman pystyssäpysyvyyden. Hyvä mie!

IMG_1686 IMG_1685

Kesägummit heivasin kanssa ID:n alle ja kylläpä on nyt hiljainen ja kevyt kulkea - silkkaa mahtavuutta!

Tälleen tässä tänään. Ei ihan paskaa!

IMG_1635
12.4.2016
Päätin käväistä ihan satunnaisella autoiluretkellä Kukkupään suunnalla ja hiivatti, tiet, niityt ja pellot sulina ja kulkukelpoisina. Ei kun Picasso parkkiin ja Punikkia starttailemaan. Pienen pyörityksen jälkeen hää hörähti käyntiin ja eikun menoksi. Voi sitä riemua, ah ja voi!

Puolimatkassa hokasin jotta perkkele, tämähän on katsastamatta ja liikennekäytöstä poistettu eli äkkiä bussipysäkille parkkiin ja puhelimella surffaillen ajokki takaisin liikenteeseen. Pienempi sakko jos Jetsonit nappaa 🙂

Startti piti vallan perkeleellistä metakkaa eli se oli sitten työlistalla ihan ekana kun lauantaina koitti Joensuun jaoksen keväthuoltopäivä...

IMG_1648

16.4.2016
Eli Jaoksen keväthuoltopäivä Tutun Kuoman pajalla. Starttihan siellä sitten purettiin ja kursittiin ja mitattiin ja paikoillensa sovitettiin. Varapötkylä oli kohtalaisessa kunnossa, vähän laiskasti pyöritteli muttei pitänyt niin pahaa möykkää kuin edellinen. Uuden startin hankinta lähestyy uhkaavasti vaan ehkei vielä tänä kesänä...

Kuomalta löytyi myös valojen suuntausloota jolla ajovalot sihtailtiin hollillensa. Kuskin puolen valokuvio oli melkoisen psykedeelinen, vaan korjaantui polttimen vaihdolla. Entisestä oli kärähtänyt keltainen värikalvo ihan kuppuralle joka sitten heijasteli valon sitten ihan minne sattuu.

Hyvä tuli mummon jalasta, leimalle pitää lähteä tarjoilemaan 22.4.2016 kimpassa muiden Joensuun rättärihiiparien kanssa.

Vidu, se on muuten kesä joka on tulossa ihan tuossa nurkan takana!

IMG_1568

4.4.2016
Ovien kimpussa olen painiskellut aina kun sää ja muut menot on sen sallinu. Apurin takaoven lukon vaihdoin eli nyt ei roxmo tule tupaan rikkomatta jottain.

Varaovet raaputtelin enimmistä kittipökäleistä ja rälläköin alareunat niin hyvään kondikseen ku maltoin. Tänään oli sitten sen verran suosiollinen sää, että uskaltauduin kokeilemaan koritinan kanssa turaamista ekan kerran sitte Eldoraaton epäonnistuneen kokeilun. En tiijä sitten oliko aika parantanut maagisesti kykyjä, vai oliko siedettävän onnitumisen syynä uusi Toho joka tinat yllättävänkin nätisti sulatteli sillä jälki ei tällä kertaa ollut ihan toivotonta. Kyllähän se lasta tälläkin kertaa roihusi ilmiliekessä ja tina lirahteli vetenä holtittomasti sinne sun tännekin, vaan osa tarttui ihan sinne minne pitikin. Jehs!

IMG_0861 IMG_1571

Apurinpuoleisen etuoven pistehitsaukset ja alareunan taitteen turasin tänään ja siihen hurahti n. 3 tuntia. Kitattavaa ja viimeisteltävää riittää yllin kyllin, mutta pohja on nyt ainakin napakka. Katellaan nyt mitenkä muut sujuu, toisen takaoven alareuna oli aikamoinen sekametelisotku...

Polttoaineen kulutusta olen tarkkaillut ja nyt kun kelit on lämmenny ja ei tartte ryypyn kanssa pelleilla ihan koko koti-työ-kotimatkaa, niin kulutus on tipahtanut 16.7 litrasta 12,64 litraan saturaisella - ihan kiva ja jees!

Hiivatti, 2CV -kevätkarkelot lähestyvät uhkaavasti ja Punikki on vielä jumissa Kukkupäässä. Joutuukohan sitä ID:llä Mobilistikarawaaniin jos rättäriä ei saa liejun ja hangen keskeltä remonttiin ja leimalle!

IMG_1566