Siirry sisältöön

IMG_1926 IMG_1927 IMG_1929
25.5.2016
Tänään oli ohjelmassa Punikin viimeisten Katekahepun toiveiden täyttäminen eli ohjauksen palojen ja kumin vaihto. Korjauskehotusta ei tullunna, mutta yhdessä todettiin melkomoinen välys ja kun alla on vielä melko hyväkuntoiset Toyot ja tarvittavat komponentit löytyivät kamakätköistä niin äkkiäkös nuo nyt hoitaa poijes kuleksimasta. Häh-häh, luulette että tyrin tämänkin - en tyriny!

Jonkin verran olivatten tiukassa nuo raidetangon päät hammastangossa, mutta oikeilla työkaluilla homma lutviutui melko näppärästi. Kumi oli ihan riekaleina, mutta itse palat olisi ollut ihan kuranttia kamaa 90 -asteen käännällyksen jälkeen, mutta laitoin nyt kuitenkin upouudet kun semmoiset löytyi. Uusi kumi pakoilleen ja mutterit kiinni - kätevää kun se osaa 🙂

IMG_1930 IMG_1932 IMG_1931

Intouduin siinä nyt touhuamaan muutakin kun loksu oli irti, eli päkersin vaihdekepin juureen uuden ehjän kumin ja vetäisin sen jopa klemmarilla kiinni. Samoin suoritin öljyn vaihdon. Suodatinta en vaihtanut, muistaakseni vaihdoin sen viime kerralla. Tällä kertaa tungin koneeseen ID:hen varatun Classic 20W50 huilen, kun ID:hen tuli vaihdettua viimeksi puolisynteettiset Totalit ja ne tuntuu pysyvän sisällä nätisti niin ajellaan nyt niillä.

Päällystin myös molemman puolen lämmönvaihtimet bitumimattokaistaleilla, saman tein joskus Pakuun ja Eldoraatoonkin, vaimentavat mukavasti ylimääräisiä konehuoneen kilinöitä ja kelien kylmetessä estävät hiukkasen lämmön karkaamisen harakkalandiaan 🙂

IMG_1933 IMG_1935

Välillä satoikin ihan saatanasti, mutta oli niin  mukavaa että en malttanut kiinnittää huomiota moiseen. Onpas Sätkän laitto ihan saatanan mahtavan mukavaa kun kaikki on simppeliä, pientä, kevyttä, hyvin näkyvissä ja käden ulottuvilla!

Mittarinlukema: 54771

IMG_1924

24.5.2016
Pimpoti pom. Viikonlopun sessioiden jälkimainingeissa päätin vielä jatkaa potentiaalisten häröjen karkoitusta vaihtamalla varaosakasasta löytyvän upouuden Valeon bensapumpun nykyisen ontuvantuntuisen Marchalin tilalle. Rohkaisin myös mieleni puolan suhteen, eli kipaisin Roponetistä osan numero 10-1020, SYTYTYSPUOLA 12V KÄRJELLISET 14,90€, jolla päätin koemielessä korvata nykyisen mustan köksän.

Bensapumppuhan oli melkoisen ahtahassa paikassa ja wanha Marchal on vielä semmone nokipannunkokoinen rasvapaakku, että monenlaista mutkavartta sai Bachoon sovitella ennen kuin ryökäle irtosi. Uusi Valeo olikin sitten niin pieni ja siro, espressokupin kokoinen, että se sujahti paikoilleen lähes huomaamatta. Entisessä virityksessä oli lisänä takaiskuventtiili bensaletkussa, mutta sen jätin vekka hänksläämästä - lisätään jos tarvetta ilmenee.

Aika pitkään sai konetta veivata ennen kuin ensimmäiset menovedet bensafiltterille asti kapusi, mutta sen jälkeen lientä tuntui nousevan erittäin touhukkaasti. Kovasti arvostan ID:n akun plusnavassa olevaa pakkostarttinappulaa just tämmöisissä askareissa. Mie like a lot.

Ruuvasin entisen puolan vegehen ja sehän oli kans joku Made in Japanesia, eli ei suinkaan mikään C-viiksitetty kultakimpale. Huono omatunto katosi kuin pieru hevosmiehen perstaskuun.

Koeajolla kaikki spelitti oikein nätisti, nykiminen minimaalista jos lainkaan. Kone huohottaa muuten melko hemmetisti, öljyntäyttötulppaa ku raottaa niin musta savusumu iskee silmille siihen malliin, että naamalle jääpi valkeat silmälasien rajat ku piirretyissä ikään. Kone selkeästi elää ja hengittää, hengittää ja elää 🙂

IMG_1908 IMG_1910

23.5.2016
Kaasarioperaation "onnistumisen" rohkaisemana lähin sitten köröttelemään perjantaina röihin ns. pitkän kaavan mukaan eli hakemaan rouvan kyytiin Marjalasta ja sitten tavoite oli painella porukalla Torille Marttapahvioon aamukalalle...

Puolimatkassa ID:n veto "notkahti" sitten poistui tyystin, käytössä vain tyhjäkäynti ja kun ryypyn veti kokonaan ulos niin hiukkasen enemmän kierrosvaroja. Perkele. Kovaa nykimistä, rykimistä ja rynkytystä 🙁

Kun kyseessä oli vielä monikaistainen ulosajotie, josta ei kesken karkuun pääse, niin samahan se oli sitten uhmalla nilkuttaa Marjalaan, josta rouva kyytiin ja sitten syrjäteitä pitkin kotio ajokin vaihtoon. V-ä-h-ä-s-e-n jänskätti, jotta jos se hyytyy totaalisesti jonnekin tien varteen niin nihkeetä on löytää kuljetusta, kun hinaaminenkaan ei onnistu vaan selvittiin säikähdyksellä ja pienellä rrrrrräpäillä. Kahvillekin kerettiin, Picassolla, kun Punikissa oli lattiaremontti kesken.

Töiden jälkeen kotonahimpessä pengoin kätköistä ja konehuoneestakin kaikki kaasarit, joita sainkin kasaan 3 zipaletta. 2 Solexia ja 1 Weber; Weber se joka nyt sekoili, toinen Solexeista se joka oli alunperin keulilla ja ryysti 16,7l/100km ja toinen Solex huollettu mysteerikaasari. Arvalla heitin toisen Solexeista imusarjan päälle ja kyllähän se käyntiin lähti ja kävikin. Käyttelin koneen lämpimäksi ja säätelin kierrokset fiilispohjalta hiukkasen yläkanttiin ja koeajolla kaikki tuntui toimivan kohtalaisen hyvin - käynnissä pysyi, mutta meno hiukkasen puistelevaa ja epävakaata...

IMG_1911 IMG_1913

Siinä sitten pähkäillessäni löysin imusarjan alta roikkuvan, pissapojanletkun paksuisen putken joka ei ollut toisesta päästään kiinni missään - putkesta kuului pihinää ja kova oli imukin. Sheitana, mistäs mie sen olen livauttanu irti. Kahlasin kaikki maniskat läpi ja wanhemmissa ID/DS -vekottimissa semmoinen on menny virranjakajaan ennakkoa säätelemään, tekniikka tuttu mm. Volkkareista & Volvoistakin. Meikällä ei ollu virranjakassa lainkahan paikkaa ko. luikurille. Hätähousuna soittelin sitten kaikille tutuille itteäni viksummille D -harrastajille ja monenlaista teoriaa kehiteltiin. Itellä mielessä pyöri, jotta josko se olisi sama juttu kuin 2CV:nkin imusarjassa eli sitä kautta valuisi vekka kaasarista mahd. yli tulevat benziinit ja muut iloliemet vaan kun se putkessa oleva reikä oli aika iso. Niin iso että siitä mahtuu pöly, skeida ja sheiba suodattamattomana suoraan koneen jauhettavaksi mikä ei mielestäni ole kovin terveellistä... Tuumittiin jopa, että laitetaan putki tukkoon ja katotaan mitä tapahtuu vaan jäi sitten laittamatta. Hyvä niin, sillä myöhemmin tuli infoa Seinäjoen suunnalta, jotta kyseessa on kuin onkin sama homma kuin 2CV:ssä eli sitä kautta valuu vekka kaasarista mahd. yli tulevat benziinit ja muut iloliemet.

Em. ongelmaa pähkäillessä tuumittiin Kouvolan Jannun (nimi muutettu) kanssa myös epävakaata käyskentelyä ja hää vinkkasi, että katoppas miten kärjet voivat, ovat kuulemma herkkiä piikkiytymään ja kappas pentele, piikkihän sieltä löytyi - oikein iso sellainen. Viilasin sen poikkehen ja käynti korjautui huomattavasti! Nyt kun saisi vielä Nitrosen osakuorman, että pääsisi vaihtamaan venttiilikopan tiivisteperheen ja pääsisi eroon öljyn kerääntymisestä ykkös- & nelossylintereihin, niin kaikki olisi taas vallan ighua! Venttiilit voisi muuten tsekata kans, kunpa muistaisi. Ja laittaa uudet kärjet, eli sytkäkin pitäisi säätää, kunpa muistaisi.

Hemmetin isot kiitokset kaikille mukana pähkäilleille Kuopioon, Lohjalle, Kouvolaan, Seinäjoelle ja ties minne - tämä on jännää puuhaa!

IMG_1903 IMG_1906 IMG_1905

19.5.2016
Hyvissä ajoin ennen Katsastusmiehen määräaikaa (22.5.2016) päätin korjata Punikin pohjan ammottavat reiät. Kuskinpuolella jalkatilassa ja takapyörän edessä olikin melko rapeaa kamaa, jopa niin paljon että oli jo haastetta löytää paikkaa mihin paikkaa laittaa! Mikäs siinä, Kuljin tunkille & pukille ja hommiin.

Hiukkasen oli ahtaita paikkoja kursia molemmat alueet, kun sattuvat osimoilleen iskunvaimentimien ja pakoputken katveeseen, vaan kyllä ne lopulta ehjäytyi. Mitä nyt viikset perinteisesti kärysi ja parta oli pestävä tärpätillä 🙂  Urakkaan taisi mennä n. 4 tuntia kun en purkanut mitään edestä, enkä takaakaan, olis varmaan menny puolta nopeemmin jos edes pakarin olis tiputtanut tieltä vaan kun se meni purkamattakin niin en sitte purkant mitään. Eipähän tullu turhia vuotoja tällä hetkellä tiiviiseen putkistoon...

Kuskin lattian ruostevamma oli onneksi tasaisella alueella, eikä kolmiokotelon alueella niinku viime kesän apurin puoli, vaan aika pehmeetä oli paikat kyllä kuskin puolellakin. Vaatii lähiaikoina kunnollista läpikäyntiä ja siinä vaiheessa pitänee varautua korin irroitukseen jolloin rungonkin saa paremmin tsekattua ja huollettua. Hyvässä kunnossahan tuo runko muuten on, pientä orastavaa alasaumojen pullistelua lukuunottamatta.

Hitsailun jälkeen päälle 2IN1 CRC:t, pintamaalia ja sitten alapuolelle kunnolliset massaukset, sisäpuolelle hitsisaumoihin Dinitrolin koriliima ja kuivumisen jälkeen suditaan hiukka Rouge Vallelungaa niin loppukesä on pelkkää myötälettä!

Ehkä.

IMG_1899

18.5.2016
Tiistaiehtoona kerkesi kaikenmaaliman ruohonleikkuiden jälkeen vielä hiukkasen jahuta ID:n kanssa ja yritin selvitellä kadonneen tyhjäkäynnin arvoitusta.

Puhkuin paineilmalla suuttimet puhtaiksi, ei auttanu. Kaikki vivut, vaijerit ja letkut näytti olevan noin niin kuin silmämääräisesti kunnossa jotenka nappasin ilmanputsarin irti ja kokeilin käytellä ilman sitä. Tilanne sama, ei käy yhtään tyhjistä vaikka kone selkeästi jo lämmin.

Ai juu, tyhjensin 1 sylinterin tulppakaivon klassisella Bilteman litkujenimutuspumpulla vaan eip auttanut.

Seuravaksi kaivelin esille Carburator Cleanerin ja rääkkäsin itteäni ja ID:n konetta sen minkä suinkin uskalsin ja hemmetti siitä se rupesi käydä raksuttelemaan!

Iltaohjelmassa sitten Weberin tuplakurkun säätöjen tarkistus, eilen illalla en enää malttanut ku telkusta tuli Wheelers Dealersin Kuplajakso!