Siirry sisältöön

IMG_2729 IMG_2730

24.8.2016
Nyt on sitte huristeltu viimeisimmän kaasarinvaihdon jälkeen 371 km ja bensaa jouduin tankkailemaan 48 litraa eli bensaa menee kaupunkiajossa nyt sitte about 13 litraa. Huh-huijaa, sanon mie, köyhä kun olen.

IMG_2726

Eilen tuli testattua myös alkukesänä asenneltu vetokoukku, hyvin toimi. Sulakkeitakaan ei kärynny, eikä johtoja. Kuskinpuoleinen ajovalo on näköjään Pucamasta kärähtänt, pikku juttu joka laitetaan loputtomalta vaikuttavalle todo -listalle.

Kuvassa hieno hybridi, bensa ku loppuu niin poljetaan.

IMG_2710 IMG_2711

22.8.2016
Niputellaanpas vähän viimeaikojen askareita ja tuntoja, joita ei nyt mitenkään hirmuisesti ole ollunna.
Bensafiltteriltä kaasarille menevän 10cm letkun vaihdon jälkeen käyntiongelmat häipyivät eikä ole tullu takaisin, mikä on mahtavata!

Katosateet yllättivät päivänä muutamana ja pärkele, kattohan se vuoti edelleen. Apumiehen puolen kattokouru oli täyttynyt vedellä ja kun pysähdyin hieman vauhdikkaammin risteykseen niin siltä loiskahti hirmuinen kymi apumiehen syliin. Vähänkös kiukutteli hän. Selvitystyö jatkuu niiltä osin...

Irto-ovien laitto etenee hitaasti ja minimimotivaatiolla. Hioskelin aluksi entisiä kittejä sileemmiksi ja kuvittelin sitten lisääväni hiukkasen pintaa ja vot, vaan lopulta päädyin siihen että vetelin kaikki entiset kitit helevettiin ja alottelen puhtaalta pelliltä.

Entisten kittien pohjat on nyt hapotettu, puuttuvat ovitiivisteiden kiinnityspeltilipareet tehty, taivuteltu ja paikoillaan. Alareunojen tiivistekourut sovitettu kevyellä ruuvikiinnityksellä, samoin Ebaystä evakuoidut rosteriset potkupellit että näkee mitä sisäpuolelta on korjattava.

Joutsenenkadun Kuoman kanssa on käyty varovaisia neuvotteluita, josko hää ottaisi ovien maalauskuntoon viimeistelyn talviaskareiksi, pitäisi käydä asap näyttämässä aihioita ja kysellä lisäohjeita, etten turhaan hänen hommiansa hankaloittaisi.

Joo, ja 1 sylinterin tulppakaivo puolillaan öljyä, ärh. Venttiilikopasta ON laitettava kyselyä kylille.

Tämmöstä nyt.

IMG_2682 IMG_2680

9.8.2016
Pihapiirin oikullisin ranskatar järjesti jälleen eilen pikkuyllärin heti aamutuimaan eli tröihin lähtöä yritellessä latauksen merkkivalo jäi vaihteeksi palamaan ja oletin ilman muuta että kyseessä on jälleen kuskinpuolen sisävalon aiheuttama sulakkeen kärähtäminen. Pikainen kurkistus konepellin alla piileskelevään sulakerasiaan paljasti sulakkeen kärähtäneen, eli diagnoosi ainakin osittain oikea.

Ropelsin puolihuolimattomasti sisävalon johtonippua ja laitoin uuden sulakkeen, joka kärähti melkoisen välittömästi. Eipä auttant sitten muu kuin loikata rättärin rattiin ja huristella sillä sorvin äärelle.

Iltasella nurmikonleikkuuhommien jälkeen vaihdoin hiukan järeämmän sulakkeen ja rupesin tutkiskelemaan sisävalojohdotuksen sielunelämää, olettaen edelleen että kyseessä on aiemminkin oireillut kuskinpuolen sisävalo. Tovin johtoja käpälöityäni havahduin outoon käryyn ja perkkele, koko kabiini on savua täynnä - hirvee käry! Perrrrrrkele!

IMG_2677 IMG_2678 IMG_2679

Akun johto irti ja hampaita narskutellen selvittelemään jotta mikäs vviddu täällä savuaa... Täällähän savusi takajohtosarja joka kiertää kattokourua! Hyvin paskaksi kärähtänyt! Tyystin tuhnuksi kärysi apumiehen sisävalolle päättyvä häntä ja samalla kärähti myös apurin takavilkun johdot, osa vetokoukulle menevää uutta johdotusta, c-pilarilta alaspäin lähtevä johdotus sekä takapenkin selkänojan alla kulkeva johto. Grrrrr.

Eikusta vaan hirmu haipakkaa Motokauballe josta löytyi sopivaa johtoa, tosin saatanallisissa 100m rullissa vaan onpahan nyt sitten materiaalia korjata vaikka useempiakin karvoituksia 🙂

Samalla mieleen putkahti myös viime viikon kaasariongelmien generoima keskustelu Humppatekniikan kanssa, joka koski nykyisten bensiiniletkujen nopeaa haurastumista ja niistä silloin tällöin irtoilevaa ylimääräistä skeidaa. Kaasaritalkoissa kiinnitti nimittäin huomiota joidenkin kaasaripärkeleiden kohokammiosta löytyvä musta nöytämäinen tauhka. Nappasin siis samalla koriin myös pätkän vahvistettua bensaletkua jonka pitäisi soveltua vallan uppoasennuksiinkin.

Johtoa tursaantui mukavat 9 metriä, joista 6 oli vihreetä ja 3 mustaa (kun ruskeata ei ollut saatavana). Hiukkasen tinailua, kutistesukkailua ja perhanasti teippailua ja johdot oli uusittu. Toimivatkin!

IMG_2683

Seuraavaksi bensaletkin kimppuun ja kappas vaan, bensasuodattimelta lähtevä viimeinen 10cm oli selkeästi pehmennyttä. Kyljessä luki Fuel / Emission (muistaakseni Biltemalta) eli kaiken ymmärryksen mukaan olisi pitänt olla sopivaa, vaan eipä tainnu kestää. Letku irti ja siitä jäi musta rantu sekä kaasarin päähän & bensasuodattimen päähän. Kokeilin kevyesti ristipääruuvarilla letkun sisäpintaa ja sielätkin irtosi mustaa töhkää, hemmettiläinen sentään!

Kaasarin kansi auki, siellä ei näkynyt VIELÄ mittään, uusi letku paikoilleen ja se oli tällä kertaa siinä. Ehkä.

Ja sitten vaan ootellaan mikä paikka seuraavaksi brakaa...

IMG_2648 IMG_2649

4.8.2016
Kylläpähän eilen oli taas semmonen remonttipäivä että meinasin laittaa koko saatanan raivostuttavan epäluotettavan mustan houran Nettiautoon myyntin otsikolla "Musta paska Citroen ID vaihdetaan 10 kuutioon koivuklapeja tai Kuplavolkkariin".

Nyt paikoillaan olevan Solexin kanssa jahusin aikani ja tyhjäkäyntiä ei yksinkertaisesti vaan saanut pelittämään. Purin purkin pariinkin otteeseen ja putsasin paineilmalla ja  erilaisilla myrkyillä vaan kun ei niin ei. Huolto-opusten perussäädöillä sen sai joten kuten kestämään käynnissä, mutta korkeilta kierroksilta jalan nosto kaasupolkimelta aiheutti hitonmoista kierrosten aaltoilua ja seilausta. Kun jarrutti niin kone sammui. Aiempien harrasteautojen kanssa nuo oireet viittaisi bensapinnan alhaisuuteen, mutta tuossa Solexissa se oli ok. Sviddu soikoon.

Lopulta meni hermo ja kaivoin nurkista toisen Solexin, jonka putsasin ja puhalsin ja tsekkasin säädöt jotka oli osimoilleen ok. Klapeja ei juurikaan ollut, suutinkoot manuaalien mukaiset, bensapinta ok eli piti olla ns. wash and go. Eipä ollut. Oli samanlainen paska jollei paskempi kuin edellinen. Jätti välille n. 10 km päähän kotoa, kone sammui risteysjarrutuksessa eikä meinannu startata. Avasin bussipysäkillä kaasarin kannen ja kammiossa bensaa. Polkimen liputuksen jälkeen bensaa lirui imusarjan valutusreiästä. Tulpan johto irti, hyvät oli kipunat. Hemmetinmoisen sahaamisen jälkeen kone lopulta käynnistyi ja pääsin nilkuttamaan kotio.

Vitutti niin paljon etten suostunut luovuttamaan vaan uhmalla otin esille jo kertaalleen hyllyttämäni Weberin, jonka purin, putsasin, puunasin ja duunasin niin hyvin kuin kotikonstein onnistuu. Kaasari paikoilleen ja naps, kone käynnistyi ekalla yrityksellä, tyhjäkäynti hiukan kovalla mutta tasainen. Putsari paikoilleen ja koeajolle. Veto hyvä, ei nykimistä eikä sammahtelua. Bussipysäkille pysähdyin ja säädin tyhjäkäyntiä vivuston stoppariruuvista hiukan pienemmälle ja kaikki toimi edelleen. Jepuje!

Nyt sitten on keulilla kertaalleen hylätty Weber ja kaikki toimii loistavasti vaan arvoitus on miten pitkään...

Harrasteauto on harrasteauto, mutta hieman tulee "Päivä murmelina" fiilis tän perkeleen kanssa.

Tulevan viikonlopun humppakeikat vaan vahvistaa em. olotilaa.

Ainii, Seinäjoelta sain ohjeen, jotta kiekkamittarin johto kytketään puolan - (miinus) napaan. Hyvä ohje oli se, kiitos!

IMG_2644 IMG_2645
3.8.2016

Viimeisen lomapäivän kunniaksi änkesin sitten 123:n kärjettömän sytkän ID:n pellin alle ja eihän se sekään menny niinku Tromssassa.

Tihrustin ja tihrustin ohjetta ja sovittelin purkkia entisen sytkän tilalle ja vaikka miten sitä siinä pyörittelin niin se änkeytyi väkisin eri asenton kuin alkuperäinen. Vauhtipyörän lukitus kohdallaan, 1 sylinteri yläkuolokohdassa niin pyörijä ei osoittanut 1 vaan yhen pieleen. Kun pyörijän olisi pitäny osoittaa 4:een niin se osoittikin 3:een. Purkki ei asettunut kohdalleen järkevästi missään muussa asennossa.

Eipähän siinä muuta sitten voinut ku laittaa ajoitus kohdalleen ja asetella tulpan johdot uuteen järjestykseen ja konehan käynnistyi ekalla yrityksellä. Jeps ja jee!

Noh, 123:n asennustalkoiden yhteydessä huomasin taas että 1 tulpan kaivossa vitusti öljyä eli se ongelma jatkaa piinaamistaan. Seuraavaksi uutta venttiilikoppaa metsästämään?

Koeajolla huomasin että kiekkamittari on mykkänä eli sen piuha on jäänyt kytkemättä, mihinkähän se tulee uudessa kytkennässä?

Ja tyhjäkäynti hävisi täysin puolivälissä koeajoretkeä, ei käy sekuntiakaan ilman ryyppyä. Perrrkkkeleen perkkele. Kyllähän se oireili jo Ilosaarirockki viikolla kun Kuopion Kuoman kanssa ajeltiin kylillä ja Solexia säädeltiinkin mutta ei näköjään tarpeeksi.

Tämmöstä tällä kertaa. Vähän kyrsii.

Mittarinlukema: 32400