Siirry sisältöön

img_2880 img_2881

21.9.2016
Vuoden päivät radion virkaa toimittanut monofooninen National päätti vastaanottotoimintansa vaan onneksi hätä ei ollut minkään näköinen sillä Rautalammin Pestuumarkkinoilta evakuoitu stereofooninen Philips radio-kasettisoitin oli täydellisessä asennusvalmiudessa.

Asennuskotelo piti vaihtaa, mutta muuten homma meni, hieman yllättäinkin ns. putkeen eli äänet tuli ja kasettikin tuntui pyörivän ja äänen pallokaiuttimiin tarjoavan.

Seuraavana aamuna kävin rouvan kyytiin ja herrasmiesmäisesti, jollaisia me Citroen -harrastajat olemme, suljin Philipsin että vuoropuhelu olisi mahd. vaivatonta. Muutaman minuutin ajon jälkeen oli pakko tiedustella rouvalta josko hän kuulee vienoja radiomaisia ääniä kabiinista - ei kuullut. Kummallista.

Varmistin että volumepotentiometriin rakennettu virtakytkin oli off -asennossa ja voluumit nollalla. Kyllä olivat. Uudistin kysymyksen koska jotain ylimääräistä ääntä kabiiniin tuntui tulevan - ei kuulu mitään. Kummallisempaa ja jopa huolestuttavaa. Edellisen kerran kuulin ääniä 1996 Eläkeläiset -yhtyeen ensimmäisen 3 viikon Saksan kiertueen jälkeen.

Safkatauolla kävin kylillä asioilla ja keskustassakin kuuntelin että pärkele, kuuluu ihan varpisti jotain. Ja radio ON off -asennossa. Se on pää...

Parkkikelloa sovitellessa tsekkasin vielä ihan kaiuttimen ritilältä jotta kuuluuko ääniä ja sheitana, kuului! Huh, helpotus. Sulake irti ja äänet loppui - mahtavata! Philipsin perkuleen volumepotikka-virtakytkin kombinaatti vuosi 🙂

Sen verran ahisti haamuäänet että ehtoolla rakensin Philipsille master-kytkimen ja kaikki niiltä osin kunnossa. Onneks ei ollut pää...

img_2888

Ääniä on kuulunut muualtakin eli toissapäivänä alkoi konehuoneesta kuulua ylimääräistä vinkumista jonka lähteeksi epäilin ensin painelaakeria, sitten olin varma että se onkin laturi vaan eilen pienen ihmettelyn jälkeen näyttäisi sillä, että se onkin upouusi 123 Ignition. Kansi on hieman yllättävänkin kulahtanut ja kärähtäneen oloinen sisäpuolelta, sekä pyörijässä että kannen tulpanjohtojen navoissa kulumajälkiä. Näyttäisi myös että pyörijä olisi ottanut ihan fyysistä kontaktia joihinkin napoihin eli muovin/pakeliitin palasia on murtunut metallin ympäriltä. Vaatii tarkempaa tutkimista, onneksi vekottimessa on takuu voimassa.

img_2885

Weberin jumittelevan kakkoskurkun ongelma korjautui n. 3 sekunnissa, eli molemmille kurkuille on omat säätöruuvit joilla läpän lepoasennon sai passattua kohdalleen. Olen todennäköisesti ite pyöritellyt sen persielleen asennusvaiheessa. Se on pää.

Apurin etuoven asentoa korjailin kanssa poistamalla korin puolelta yläsaranan alta yhen prikan jolloin oven yläreunan & sivulasin pitäisi tiivistyä paremmin - sieltä tuli vesi ja ilma sisään. Reippaammassa vauhdissa pihinä on melkoinen, pahempi kuin sumpissa.

Tänään viikottainen tankkauspäivä ja kulutus näyttäisi olevan abouttiarallaa 13,3 l /100km.

Kylhän tuo bensasta tykkää edelleen...

img_2808

13.9.2016
ID on jäänyt toviksi vähemmälle huomiolle sen kaasarin alettua oikutella n. viikko takaperin. Taas. Tällä kertaa ongelmana 2. kurkku, joka ei toiminut lainkahan joten kiihtyvyys olematon ja matkanopeus jäi verkkaiseen n. 75-80km/h mikä oli hiukkasen nolanderia. Kyytiä sai Punikki, jolla pääsee jopa 100km/h. Myötätuuleen. Sillä käytiin viikonloppuna Rautalammin Pestuumarkkinoillakin ja kivaa oli. Löytyi hyvä Pihilipsin autoratiosoittopeli. Halavalla. Stereo!

Eilen peruuttelin ID:n pihalle pressulasta ja rupesin tsekkailemaan Weberin toimintoja. Ekaks Oulusta saatu irto-W malliksi josta oli kätsä syynätä mitenkäs ne vivut liikkuu tai on liikkumatta. Poljin ei nimittäin menny pohjaan, eli kyseessä mitä luultavimmin enemmänkin mekanische problemo eikä suutintukos niin kuin ekaksi uumoilin. Tai uunoilin.

Poljinvivusto toimi ihan ok, mutta kun tuli toisen kurkun läpän aukaisun aika niin läppäpä olikin totaalisen jumissa kurkussa. Kabiinista polkemalla ei hievahtanut lain. Suoraan kaasarin kupeesta kovan nyhtämisen ja nykimisen jälkeen se irtosi jumistansa ja liikkui normaalisti. Herkistelin sitä tovin ja tuntui jäävän toimivaksi, hiukkasen tuntuu pykälää mutten hämärän jo laskeutuessa jaksanut kaasaria irti ropeltaa.

Ens kerralla sitten...

Jos on pakko...

Tosin voisi kyllä tsekata voiko läpän mekanismia jotenkin säätää niin ettei änkeä niin kovalla voimalla kiinni jolloin ei ehkä jumittaisi niiiin herkästi. Onttolan Jalpo uumoili samaa. Tai uunoili.

Ai niiii, ovet läksi pohjatyöstettäväksi Joutsenentielle - mahtavata ja siistiä!

Kuvia en muistanu ottaa, mutta tuossa ylhäällä jotain ihan muuta iltapuhteilua...