Siirry sisältöön

img_3144 img_3146

6.10.2016
Hieman oli taas absurdi tunnelma kun kaiveli eilen  naftaliinista laadukkaita (180€ koko setti) Typhoon -merkkisiä kitarenkaita kirkkaahkon iltapäiväaurinkon vielä kukkuessa horisontissa. Ei tietoakaan talvesta, mutta kyllä se sieltä on tulossa - aamulla oli taas ikkunat jäässä eli musta jää kyttää varomatonta autoilijaa...

img_3141 img_3143

Nopea oli pulttipyssyllä renkaiden vaihto ja samalla nikersin joskus 10v sitten Nutikkaan hankkimani Citroen kirjaillut roiskeläpät taakse. Hyvät tuli niistä, peittävät kätevästi myös "hieman" ylikokoiset takarenkaat jotka ovat useampaakin D -harrastajaa askarruttaneet. Juu, on ne väärän kokoiset mutta rekisteriotteessa lukee 195/15 😉

Iltapäivällä oli hiukkasen jännät paikat, kun meinasin ID:llä jäädä pihviksi kahden Japanialaisen sämpylänpuolikkaan väliin eli 3 kaistaisella tieosuudella keskikaistaa huristellessani vasemmalta roimaa ylinopeutta ajava harmaa Avensis (rekisterinumero alkaa kirjaimilla CIF) vetää rinnalle tullessaan suoraan kylkeen. Mielessä vilahti, että EN väistä, jolloin saan kuskinpuolen kyljen fiksattua vaan jalka oli nopeampi ja pomppasi kaasulta jarrulle ja Avensis sujahti etukulmaa hipoen eteen. Parempi niin sillä ko. nopeudella ID olisi todennäköisesti ajautunut oikealle ja siellä oleva Japonialainen olisi karahtanut tienvarsi-istutuksiin, kaiteeseen tahi jopa Pielisjoen hyytävään rantaveteen. Sen verran tilanne jäi vapisuttamaan ja korpeamaan, että seuraavan liikennevalovälin pysyttelin tiukasti Avensiksen vanavedessä äänimerkki soiden ja kansainvälisiä käsimerkkejä tarjoillen. Juu juu, lapsellista käytöstä vaan vitut siitä.

Perjantaina Helssinkiin, siellä on Cure! Maaliman paras yhtye!

1

img_3138
4.10.2016
Phillips toimi siis viikon ja vaimeni. Romujen oikutteluun kypsyneenä kävin Moponetistä halvimman modernin ratioaparaatin ja jopas rupesi pallokaiuttimista jenkka raikamaan! Samalla ruuvasin paikoilleen myös kojelaudan peilin alla olevaan kajariaukkoon käypäisen ovaalikajarin, joten äänentoisto parani kerralla huimasti. Moponetin vehe pitää vaan piilottaa seuraavaan katsastukseen ettei tule rutinoita Museoajoneuvoon kuulumattomuudesta. Ikärasismia.

img_3135

Pakkaset nosteli päätään joten asensin vihdoinkin paikalleen myös kuskinpuolen lämpöputkeen piilotettavan lisäpuhaltimen, joten kabiiniin tulevan ilman määrä liki tuplaantui. Hyvä ja jees homma!

Seuraava proggis olisikin sitten kitkarenkaiden allepujottelu ja samalla voisi taakse ruuvata paikoilleen myös jemmasta löytyneet takaroiskeläpät. Hiukan on alaston peffa kun läpät uupuu.

Semmosta tänään, pientä pipertelyä. Mukavaa vaihtelua 🙂

img_3128 img_3134
3.10.2016
Punikki lähti lähti sitten 2.10.2016 talviteloille tuttuun ja turvalliseen pesäänsä. Kari oli jo roudannut ja peitellyt oman Vihreänsä ja sinne höö jäivät talvehtimaan toviksi. Hupsulta kyllä tuntui jättää sätkä talvisäilöön kun aurinko paistoi ja keli mitä lämpimin vaan toisaalta pääsipähän talvisäilöön putsattuna ja kuivana eli ylenpalttisen homehtumisen tahi eltaantumisen riskit minimissä.

Todo-listaa keväälle:
- apurin puoleinen vetoakseli vaihdettava
- etuiskarit vuotaa, uusittava
- takaiskarit vaihtoon samalla vaivalla
- kaasupoljin irtoilee holtittomasti koko ajan, uusittava kumit tai muutettava kiinnitystä
- peilit korjattava (huoltosarja, check)
- öljyt + suodatin
- jarrut käytävä läpi, nesteiden vaihto

Mittarinlukema: 56495