Siirry sisältöön

24.8.2017
Alkuviikolle tupsahtikin sitten useempiakin mukavia ylläreitä. Oviseppä huhuili että koko setti on valmis ja toimitus olis heti oitis kotiovelle - no mikäpä ettei! Oli kuulemma ollut aikamoinen urakka saada linjat kohilleen, joutui availemaan pistehitsisaumoja ja uusimaan alareunan kanttejakin mutta valmista tuli ja ovatten kyllä ihan perkeleen hyvin tehdyt. Kaikki saumat on tinattu ja kittiä minimaaliset kerrokset eli pitäisi kestää!

Sisäpuolet jäi siis mulle, mutta niissä ei onneksi tolkuttomasti askaretta pitäisi olla. Kevyet hionnat, saranat paikoilleen ja sitten sovitukseen. Koristelistat pitää kans passata ennen pintamaalailuita.

Etujarrupalat vaihdoin kun semmoiset sattui jemiksistä löytymään. Kovin olivat huonossa hapessa entiset, molemmilta puolilta mureni kitkapinnat kun niitä ulos pujottelin.

Maalaushommaa vielä pitää säädellä, koululle olis hyvällä tsägällä mahdollista päästä jo tänä syksynä mikä olisi kätevää kun voisin ID:n ajamalla sinne toimittaa. Mahtuisi jonnekin hallin nurkkaan siksi aikaa kun irtopelteihin värejä sotkevat.

Syksyn on kyllä ihan perseestä, kaikki kastuu ja ruostuu.

Yäk, yäk, yäk.

 

10.8.2017
Vähiin jäivät tämän kesän dokumentoinnit ja blögitukset, vaikka pää punaisena olen pihalla ID:n peltien kanssa painiskellut. Miun kontollehan jäi lokarien maalauskuntoon saattelu ja Joutsenenkadun Kuoma otti hoitaakseen ovien maalauskondikseen hoitamisen.

Eilen pidettiin pienet mittailu- ja muototsekkitalkoot ja pikku hiljaa ne ovetkin alkaa valmistua. Etuovien pinnat jo hiomavärissä, takaovet vaativat pientä muotoilua mutta lähipäivinä nekin pitäisi olla valmiina. Sisäpuolien viimeistely jää lopulta miulle kun hältä loppuu aika ja kärsivällisyys projektin kanssa. Kah, tehhään sitte ite.

Lokarit on perinteisesti menny hankalimman kautta eli kolmas kerta toden sanoo. Sain ne jo kertaalleen PPG:n hiomaväreihin, mutta niiden kuivuessa joku vanhoista hionnassa esiin tulleista väreistä kiehahti ja hiominen piti alottaa, ei nyt alusta mutta puolivälistä kuitenkin. Vähän svitutti.

 

Etulamput purin ja putsasin ja maalasin muoviammeet perinteisellä 2CV:n vannevärillä eli Gris Rose:lla joka on lähestulkoon sama kuin muovikippojen orkkisväri - niistä tuli oikein hyvät.

  

Eilen soviteltiin loksut kevyesti paikoilleen että Kuoma sai mittailtua linjoja ja leikeltyä tarvittavat pahvisapluunat takaovien muotojen viimeistelyyn. Peruuttelun yhteydessä huomasin, että apumiehen puolen etujarrupalasta oli murtunut puolet ja tökötti irrallaan vaihelootan kupeella - onneks huomasin nyt enkä jossain baanalla poljinta painaessa.

Amikselta kyselin maalausaikatauluja, mutta onnistuu vasta ensi vuoden puolella eli pitänee sovitella aikatauluja Välikankaan VW -koljatin kanssa. Samalla pitää ruinailla josko hää voisi tarkistaa lokarien pohjatöiden riittävyyden ja mahdolliset pikkufixit joita en ite ole osannut tai älynnyt hoitaa.

Tälleen tässä nyt, ekaa työviikkoa kärvistellessä.