Siirry sisältöön

19.10.2017
ID
Alkuviikko hurahti ihan huomaamatta kun oli niin seitanasti kaikkee pientä ja vielä pienempää jonninjoutavaa päätä ja heinää.

Maanantaina sain sentään tikistettyä ID:n etupään sähköt siihen kuntoon että sillä tohtii baanalle hivuttautua. Ainakin sen verran että ajelee sen talvijemmakätköönsä. Valot sojottelee vähän mihin sattuu kun oon näköjään laittanut umpiot vääriin loksuihin - merkkasin puolet mutta maalasin päälle 😀 Toinen umpio oli vielä ylösalasin!

Sovittiin että vien ID:n jemikseen marraskuun alussa eli tässä mukavasti parisen viikkoa aikaa askarrella tiivisteitä ja muita paikoillensa.

PUNIK
Punikki läksi eilen 18.10.2017 talvisäilöön kuivattelun ja putsailun jälkeen, hyvin toimitti tämänkin kesän. Ensi kesänä saattais olla aikaa keskittyä sen fiksailuun mutta katotaan sitte kun aika koittaa.

Mittarinlukema: 58241

12.10.2017
Eilen rääkkäsin itteeni reilut 3 tuntia saatanan kylmässä, etanoiden valtaamassa märässä pressutallissa ja urakoin etuoviin lukot ja ikkunat paikoilleen.

Apurin puolen etuovea joutuu säätämään vielä melkomoisesti että oven 2 vaiheisen lukituksen saa pelittämään. Ovi taitaa olla vähän liian takana, mutta hienosäätö siirtynee keväälle, nyt on tärkeintä että saan luukut silleen läjään että katiskan saa hiiritiiviiseen kuntoon talvisäilytystä ajatellen.

Frankensteinilta tuli myös mahtava gummikuorma jossa uudet tiivisteet oviin ja ikkunoihen - jee ja juu!

Peräluukun sain myös läjään ja linjaan, lukosta jengat huonossa hapessa mutta tarttui lopulta paikoillensa.

Seuraava kohde onki sitten etulokarit ja niiden sähköistäminen!

Nii ja räystäskourut Möksälle - pitkospuut tuli tehtyä viime viikonloppuna. Kiitos Kuopion Kuomalle jeesistä!

 

5.10.2017
En tainnu muistaa mainita, että Rouvan kanssa hommattiin pikkuinen tupa Käsämästä - tyypillinen helppo projekti, pientä pintaremonttia. Jossa on sitte vähän enempikin laittamista, mikä taas vie hieman ajokkiprojekteilta...

Tröiden jälkeen raahattiin hitonmoinen kärrillinen laminaatteja ja kattohaltekseja Käsämään, jonka jälkeen lautasellinen soppaa naamaan ja etuovien kimppuun. Illan saldoksi tuli etuovien purku, asennushommiin ei vielä kerennyt pihalle tuli kylmä ja pimmee. ID on keula edellä tallissa ja harmillisesti etuovet ei mahdu avautumaan tarpeeksi asennushommia ajatellen - ympäri on pyöräyttettävä, mikä toisaalta helpottaa myös tulevaa etuloksujen sähköistysprojektia. Takaluukku pitää muistaa viimeistellä ennen käännöshommia...

Luvassa viikonloppu möksällä eli homma etenee vasta ensi viikolla. Siihen asti, sayonara suckers!

4.10.2017
Eilisiltana sain takaovien ikkunat ja lukot kasaan & paikoilleen ja voi sitä riemun määrää ku ovet loksahtivat kiinni kuin kassakaapissa ikään. Hieman pitää saranoita säädellä ja takaloksuja ehkä hivuttaa etiäpäin mutta pääasia että toimivat. Ikkunoita pitää hiukka säätää myös, mutta ne sitten kun tiivistesetti laskeutuu Sakslandiasta.

Tänään sitten etusten kimppuun, vaikka hiukka ahdasta on turata kun eivät mahdu kunnolla aukeemaan pressumajan kapeuden vuoksi.

3.10.2017
Viikonloppu hurahti Kameliretkillä, mutta eilen iltasella pääsin aloittelemaan kokoamisprojektia - tai no, ensin tulee lisää purkamista eli entisistä ovista on purettava lukot, kahvat, ikkunat ja muut hilut jotka sitten pääsee pujottelemaan uusiin oviin.

Pärkele että onkin melkoinen Densan testi tuo ikkunahässäkkä. Ikkunannostimen hämähäkissä hemmetin kireä u-rauta jonka puristuksessa ikkunan alareuna ja tilaa ei juurikaan ole minkäänlaisille vääntöoperaatioille. Edellisen kerran kun noiden kanssa tappelin, väsäsin puusta kartiomaisen kiilan jolla rautaa sai raotettua niin että lasin sai nostettua vege. Sama homma nyt eli puukko käteen ja vuoluhommiin.

Alotin urakan takaovista kun ID ajettu keula edellä talliin, mutta pimeet heitti niin aikaisin etten päässyt kapistuksia oviin pujottelemaan - toivottavasti tänään kerkeisi.

Kaikki tiivisteet meni siis uusiksi ja henkilökohtaiseen bankrottiin ajava osatilaus Franzoselle läks yön pimeinä tunteina.

Byhyy ja yää, vaan ei voi mittään.

Viikonloppuna tuli mukava viesti VW-Veitikalta, eli kuuma vinkki kunnollisesta kuivasta talvisäilytyspaikasta ID:lle - tarjous josta en todellakaan meinaa kieltäytyä! Jos Punikin saisi taas Kukkupäähän ni sillo Picasson saisi pressutalliin talveksi - vähenisi kummasti ikkunoiden raapiminen ja ylenpalttinen voimasanojen oikeinkäyttö.