Siirry sisältöön

 

26.-28.3.2018
Kalenteri väittää että nyt on kevät ja sen mukaan mennään. Jatkoin siitä mihin viimeksi jäin eli ovien kokoilusta. Syksyllähän Kusti toi mahtavan laatikollisen tuplaviiksiherkkuja Saksojen maalta eli mm. kaikki sekä ovi- että ikkunatiivisteet kiinnityshiluineen.

Ennen lumien tuloa kerkesin hommia jo aloitella, mutta vilu yllätti ja homma jäi kesken. Nyt tässä parina iltana olen niitä sitten paikallensa sovitellut ja samalla hienosäädellyt lisää ovien saranoita ja lukkoja istumisen parantamiseksi, siinä jopa hieman onnistuenkin.

Harmillisesti Sakuroiden väsäämät ovien ikkunatiivisteet on pihisti mitoitettu eli tiivisteiden päihin jää vitumoilleen sen verran tyhjää, että vesi tiensä ovien sisärakenteisiin vaivattomasti löytää. Muuten asennus oli ihan näppärää ja kolinat & lonksumiset poistuivat käden käänteessä.

Ovien alareunojen vaakatiivisteet sujahti paikoilleen kun hiukkasen kotelosuojalla lubrikeerasi, pystytiivisteetkin jo paikoillaan etuovien etureunoja lukuunottamatta, niitä ei saa paikoilleen ennen kuin etuloksuja siirtää pois edestä.

Valojen säätömekanismeja rupesin kans kasailemaan, mutta niiden kuvatukset pitää kyllä metsästää varaosaopuksesta tai jostain kun ei ruvennu millään asettumaan kohdallensa.

Tyhjäkäynti taisi asettua ihan Weberin kaasuvivuston stoppariruuvia kirraamalla, oli ihan auki eli kierrokset tippui nollille kun jalan nosti polkimelta.

Sittenpä tulikin jo kylmä ja pimee ja pääsin saunaan.

Pakko sen on tästä.

On se ennenkin.