Siirry sisältöön

1

 

13.6.2018
Kävin pienellä aamulenkillä Valtion konttorilla hoitamassa Punikin poikkehen omista nimistäni, ylen hitaasti kulkee tieto omistajavaihdoksesta Pullahiirten maasta, enkä halunnu maksella senttiäkään ylimääräisiä autoveroja. Pihi olen ja ylpeä siitä.

Pihalla sattui pieni vitutusta aiheuttava episodi kun viereisen auton vanha, koiraansa ulkoiluttamaan lähevä kanttura tuuppasi takaoven suoraan Acan apurin peilin kautta etuloksuun kun peruuttelin vegeliukseen tehden pikkuruisen rokosen lokarin reunaan. Avasin ikkunata ja huomauttelin asiasta niin ruoppo pokkana väitti että jälki oli jo siinä. Vittu joo. Aikani jänkkäsin ämmän kanssa ja kun jälki olematon, annoin asian olla. Tosin luettelin kyllä jokaisen osaamani kirosanan ja ihmisarvoa alentavan anekdootin ennen poistumistani. Turhaa, mutta helpotti.

K1 oli siinä sopivasti paluumatkan varrella ja kun piha näytti tyhjältä, päätin kokeilla kepillä päätä. Sen verran valmistauduin päästötestiin naapurin pihalla, että otin turboputken vegeliukseen.

Kovasti herätti ihmetystä Acanen, hirmuisen montaa ei niitä tällä hetkellä Joensuussa liiku, Jalpokin luopui omastaan. Noh, hyvin kelpasi hää kaikilta osin, alusta virheetön, runkonumeroa eivät ees kattoneet, akselistoissa ei klapia lain, valot ok, iskaritesti näytti jottain ja päästötkin toleranssien rajoissa - eipä vähän siistiä!

Tämmössiä testiarvoja tulostivat mukaan:

Iskarit:
Vasen etu: 75%, oikea etu: 75%
Vasen taka: 75%, oikea taka: 75%

Jarrut:
Etujarrut ero 0%
Takajarrut ero 0%
Seisontajarru 11%

Päästöt (Tyhjäkäynnillä):
CO%: 3,50
CO2%: 12,00
HC pmm: 500
O2: 1,00

Keskusteltiin myös lisäpenkeistä ja sovittiin että sipistelen takapenkkitarjokkaan vähän parempaan asennusvalmiuteen ja katellaan sitte porukalla kelpaako se ja mihinkä asentoon se pitäisi asennella. Sen verran osasivat sanoa, ettei ton ikäiseen tarvitsisi rakennella takapenkille mitään mittavampia turvavyörakennelmia eli lannevyö riittää mikäli päädytään naama menosuuntaan asennukseen. Tosin silloin joutuisi ähertämään etupenkit kippaaviksi että saadaan pääsy takapenkkiläisille. Ei mahoton homma, mutta ei hotsittaisi.

Sen pituinen se...

Kuulemma 2 cm liian lyhyt, sano Isoojukka.

12.6.2018
Katsastusvalmistelut ja pieni fixailu jatkuu edelleen eli voitelin olkatapit ja vetarien nipat sekä säätelin takajarrut hiukkasen pienemmille toleransseille.

Yllättävän reilusti on välyksiä molemmilla puolilla vetareiden keskiboorituksissa eli sieltä tulee sitä kiusallista lonksua joka onneksi hiukkasen väheni tuhdilla vaseliinitäytteellä. Katellaan ja kuunnellaan.

Konepaketista tuli hiukkasen lisäinfoa eli siitä on saatavissa lisää pirteyttä ja puhtia pienillä lisäoptimoinneilla kuten 123 EVO:n alipaineputken asennuksella, vähemmän rajoittavan ilmanputsarin vaihtamisella ja seosten säätämisellä. Mihinkään noista en koske ennen kuin Kuljin on leimattu, ettei mennä ojasta allikkoon.

 

Takapenkkiaihion kimppuun kävin ja se on oikein hauska tapaus. Pikkasen on ruostetta ja tukikankaissa laittoa, mutta helppo projekti, pitää vaan käydä konttorilla näytillä varmistamassa että kelpaa etten turhaan sen kanssa tuhertele.

 

Kulutusta olen nyt seuraillu ja näyttäisi asettuneen tonne vähän alle 6l / 100km eli ei paha sekään.

Hakusessa myös vetokoukku, mutta harvassa ovat sopivat - halavat sellaiset 🙂

Kontin verhoilu aloittamatta, mutta kenties jonain päivänä.

Juu, vanteet fixasin ja laitoin rinkuloita ja pölkkäreitä, hieno tuli!

Mittarinlukema: 55534

  

5.6.2018
Niinpähän se tilanne sitten normalisoitui eli eilen tuli saatanasti vettä, myrskyä ja rakeitakin ropisi. Piti muka vanteita maalailla ja vähän kotelosuojaa loksuihin ja muualekin roiskutella mutta eipä tarvinnu.

Jotain oli touhuttava silti eli heivasin etupenkit konttiin ja kursin kabiinin matot valmiiksi - siistit tuli. Ja halavalla. Kesken loppui vaan matsku, piti laitella myös tavaratilan ja ohjaamon väliseinään vaan ei riittäny. Lissää on haettava.

Seuraavaksi pitäisi yrittää päälystellä kontin kattoa ja loksuja - ajomelu tosiaankin poraa ohimot lommolle ja korvat soi pahemmin ku 3 viikon Humpparundin jäleen.

Niiii, ja Punikki lähti viime lauantaina eli 2.6.2018 kauas pohjoiseen, Kalixin kaupunkiin. Hyvään kotiin pääsi ja seurakin näyttäisi olevan mitä parhainta!

Näin tässä nyt sitte.